MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın açıklamaları şöyle:

DOLARI 8 TL’YE DÜŞÜRMEK ÇOK KOLAY…

“Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum nedeniyle geçmişte olduğu gibi bugünde ve yarında Türkiye’nin önünü kesmek için dış güçler ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Tabiki bunu içimizdeki ortakları ile beraber gerçekleştiriyorlar. Ülkemizin zayıflamasını, ekonomik anlamda zaafa düşmesini, dış politikada sözü geçen ülke olmasını istemiyorlar. Geçmişte Türkiye güçlenmeye başladıkça darbelerle hep zayıflatılmak istendi. Geçtiğimiz 15 Temmuz’da aynı senaryoyu yine yapmak istediler. Ama yüce Türk milletimiz buna engel oldu. Darbelerle bizi yıkamayacaklarını anlayanlar bu sefer ekonomik yönden bizi zayıflatmak için uğraşıyorlar. Başını CHP’nin çektiği 6’lı masada buna çanak tutuyor. Ben buradan vatandaşlarımızın bir şeyi dikkatlice görmesini istiyorum. Doları 8 liraya düşürmek çok kolay nasıl mı? Biz eğer Akdeniz’den çekilirsek, Kavala’yı ve Demirtaş’ı serbest bırakırsak, İstanbul sözleşmesini tekrar hayata geçirirsek, SİHA, İHA, tank, tüfek, helikopter bunları üretmekten vazgeçersek, o zaman bu dolar 8 lira olur. Ama sonunda kaybeden kim olur Türk milleti olur. O zaman ülke olmazsın, O zaman devlet olmazsın. Dalgalanacak Türk bayrağın olmaz. Orta doğu bataklığına bizde dahil oluruz”

DÖVİZİN ARTMASI KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİ DEĞİL

Kocacan, “Bu dövizin artış nedeni kötü ekonomi yönetimi değildir. Bu artışın nedeni bize yapılmak istenenlere itiraz etmek, üretim yapmak, boyun eğmemektir, toprak vermemektir. Ortadoğu’da söz sahibi olmaktır. Bölgedeki gücümüzü daim kılmaktır. Biz o yüzden beka diyoruz, vatan diyoruz. Biz bu konuların gerçek yüzünü ve ülkemize yapılmak istenenleri anlatmak için Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyfedinin talimatları ile ‘Adım adım 2023, ilçe ilçe Aydınlatma ve Anlatma’ programlarımızı düzenliyoruz. Bunların topluma anlatılması lazımdır. Eğer bu nedenler bu topluma belgeleriyle ve gerçek yüzüyle anlatılırsa, o zaman bu millet bu badirenin lafını bile etmez. Anadolu insanı kadirşinastır, merttir. Söz konusu vatan ise, bağımsızlık ise tek bir söz söylemez, sitem etmez. Doların yükselmesinin, bu seviyede olmasının ve ekonomik oyunların tek bir nedeni vardır, o da siyasi itaatsizliktir. Bu topluma siyasi itaatsizlik iyi anlatılmalıdır. İşte o zaman sorunlar çözülür”

İHA VE SİHA’LARDAN RAHATSIZLAR

Kocacan, “Bu konuyla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi eğer iktidara gelirse ne yapacağının güzel örneğidir. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yakın bir zamanda yaptığı açıklamalara dikkat çekmek istiyorum. CHP’li Tanrıkulu, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinde zafer kazandıran araçlarından olan Bayraktar, SİHA ve İHA'lardan rahatsız olduğunu ifade ediyor. SİHALAR ve İHA'lar PKK'lı alçaklara göz açtırmıyor. Sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Diğer bir konu ise CHP’li Tanrıkulu’nun, 6+1 masanın sözde gizli ortağı olan HDP ile ilgili söylemidir. CHP’li Tanrıkulu, yine yaptığı açıklamasında HDP sempatizanlığını ortaya koyuyor. Diyorki, ‘HDP’liler Türkiye bazında yönetime ortak olmak istiyorlar. Bunun güvencesinin sağlanması lazım. Bu ortaklaşmayı yapmak zorundayız. Ben kendi siyasi partime de bunu söylüyorum” diyerek saklanan ittifakı alenileştirme çağrısı bulunmuştur. Vatandaşlarımızdan 6’lı masanın gerçek yüzünü görmelerini istiyorum”

MEHMET TAYTAK’A TEŞEKKÜR

Kocacan, “Geçtiğimiz ay Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş ve Sandıklı İlçesine bağlı Muhtarlar, Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyin girişimleri ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye ziyarette bulunmuşlardı. Yüz yüze yapılan ziyarette Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, çiftçilerin Haşhaş kapsülü alım fiyatlarının yükseltilmesini istemişti. Yapılan görüşmelerden sonra çiftçilerimizin talebi yerine gelmiştir. Sayın Fatma Toptaş Hanım da çiftçiler adına Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye bir teşekkür daha etmiştir”