MHP’li Fahri Fevzi Kartal, Afyon Postası’ndan Kemal Baykara’nın konuğu oldu. Youtube, Facebook ve Twitter üzerinden eş zamanlı gerçekleşen canlı yayında konuşan Kartal, şunları söyledi: 

800 ÜYEYE DÜŞTÜK

Ben dört yıl önce göreve geldiğimde Milliyetçi Hareket Partisi çok çalkantılı bir dönemdeydi. 2016 yılından bahsetiyorum. İstifa kampanyalarının yapıldığı bir dönemdi. Afyon’da da tabanımızda kabul edilmiş milletvekilliği, bakanlık, belediye başkanlığı yapan isimler partimizden ayrıldılar. Merkez ilçe olarak 1123 üye ile görevi devir almıştık. Süreç içerisinde 800 üyeye düştüğümüz bir dönem oldu. Merkez İlçe Teşkilatı’nda çok istekli kişiler kalmamıştı. Bizler öğrenilik dönemlerinde Ülkü Ocakları’nda yetiştik. Biraz erken oldu ama bu ortamda şartlardan dolayı 26 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi’nden Merkez İlçe Başkanı oldum. En genç ilçe başkanıydık. Nasip oldu.

MHP MERKEZ İLÇE TEŞKİLATININ İÇİ BOŞALTILMIŞTI

MHP Merkez İlçe Teşkilatı’nın sistemli şekilde içi boşaltılmış.O gün bunu gördük. Ne demek istiyorum, bir tane aktif belde başkanımız yok. Bir tane aktif köy temsilcimiz kalmamış. Mahalle temsilcilerimiz kalmamış. 

MHP AFYON’DAN VEKİL GÖNDEREMEZ ALGISI OLUŞTURDULAR

Bölge ayırt etmeden yoğun bir şekilde çalıştık. MYK Üyemiz Mehmet Taytak beyi meclise gönderdik. Sayın vekilimizin katkıları büyüktür. O dönemde MHP’nin vekil gönderemeyeceği yönünde bir algı oluşturuluyordu. Türkiye’de barajı aşamaz algısı oluşturuldu. Bu MHP’ye yapılan sistemli bir operasyondur. Bazı anket firmaları yüzde 5 gösteriyordu. MHP’nin aslında hiç bir zaman baraj sorunu olmamıştır. 

AK PARTİLİLER, MHP SEÇİMİ KAZANIRSA YATIRIM GELMEZ PROPAGANDASI YAPTI

Mehmet Zeybek bey ittifaka ılımlı olan birisi. Cumhur İttifakı’nın bilincinde olan AK Partililerle hiç bir sorunumuz yok. Ama özellikle yerelde ittifaka karşı olan bunlarda nerden çıktı gibi bir anlayış vardı. Özelikle kasabalarda bunu çok yaşadık. Biz yerelde AK Parti ile yarıştık. MHP seçimi kazanırsa buraya hiç bir yatırım gelmez gibi propaganda yaptılar. Bu noktada ittifakın bilincinde olmayan siyasiler bizi zorladı. Ancak biz büyük fotoğrafı görmek istiyoruz. Bülent Arınç’ın açıklamaları vardı. Çok büyük rahatsızlık duyduk. Bu anlayış bizim mücadele ettiğimiz bir anlayış.

Programın tamamını izlemek isteyenler aşağıdaki videoyu izleyebilir.