METREKARESİ 18 LİRAYDI ŞİMDİ BİN 500 LİRA

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş da belediyenin çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Kuş şöyle konuştu;  Vatandaş nezdinde zaten Erkmen iyi, güzel durumdadır. Şehrimiz batıya doğru gelişmektedir. Bu gelişim normal olarak algılanıyor. Erkmen Belediyesi 1991 yılında kuruldu. Biz 2004 yılında iktidara geldik. Arada 3 yıllık zaman var. Afyonkarahisar’dan Özdilek AVM’ye giderken sağ tarafta şehrin pırlantası, incisi olarak tanımlanan yerde bunlar vardı. 1952 yılında kadastro gelmiş varlık vergisinden dolayı bütün Hazine arazileri köy tüzel kişiliği yerine Milli Emlak Müdürlüğüne verilmiştir. Belediye’nin bir metrekare arsası yoktur. Şu anda otogara giden yolun sağında ve solunda verimsiz araziler olarak tabir edilen arazileri imara açmak için Milli Emlak Müdürlüğü’nden talepte bulunduk. O gün 18 TL fiyat belirlendi. Bugün oralar bin 500 TL’ye çıktı.

O DÖNEMKİ BAŞKANLA PARTİMİZ ARASINDA UYUMSUZLUK VARDI

Afyon Çevre Kurulu’ndan da karar alınmış. Oralarda Afyon ve civarında gübre atılan bir alan oluşmuştu. O dönemin Belediye Başkanı ile maalesef partimiz arasında bir uyumsuzluk vardı. Sait Açba ile geçmişten gelen bir dostluğumuz olduğundan el ele verdik. Dönemin İl Başkanı Burhanettin Çoban ve yönetimiyle bir araya geldik. Öncelikle bu alanda termal bir bölge oluşturduk. 

ENTERASAN BİR ŞEYİ VURGULAYACAĞIM

Enteresan bir şeyi vurgulayacağım; O saha hem Çakırbey köyüne hemde Sadıkbey köyüne aitti. Uyumsuzluk nedeniyle bakanlıkla görüşerek gerekli planlamalar yapıldı. Oranın planlamasını maalesef İl Belediyesi değil Erkmen Belediyesi yaptı. Spor Kompleksi yapalım denildi kesinlikle karşı çıkmadık. Her konuda yardımcı olduk. Burhanettin Çoban Başkanımız söz konusu alanda Motokros pisti yapılmasını istedi derhal dedik. Sonuçta Afyon’u Erkmen’den, Erkmen’i Afyon’dan ayrı tutmadık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışarak Erkmen Afyon’un en güzel beldesi haline geldi. 2 bin 400 olan nüfusumuz 6 bin 700’e çıktı. İnşallah yılbaşında 8 bini yakalayıp iki yıl sonra 10 bini geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Bütçemizi geçtiğimiz yıl 15 milyon TL’ye bağladık. Bu sene inşallah 18 milyon TL’yi bulmayı hedefliyoruz. Sonuçta siyasetçi, bürokrasi hepimiz el ele verdiğimizde, sen-ben kavgasına düşmediğimizde çok güzel eserler olup Afyon’a güzel şeyler yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.