Mahmut Koçak’ın açıklaması şöyle: 

310 KİŞİDEN 4500 TL İSTENİYOR

Afyonkarahisar Belediyesi Hobi Bahçeleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Bu karara göre 10 yıldır hobi bahçesinden yararlanan ve aynı yerde devam etmek isteyen yaklaşık 310 hemşerimize 4500 TL gibi bir fatura çıkarıldı. Yapılmak istenilen düzenlemeyi bugünün ekonomik şartlarında isabetsiz buluyorum. 

SOSYAL ÇEVREDEN KOPARIR

Hobi bahçelerinden daha çok emekli vatandaşlarımız istifade ediyor. Bu kesimlerin şu anki ekonomik kriz ortamında daha da ağırlaşan bir geçim sorunu var. 4500 TL gibi bir bedel vatandaşlarımızı mağdur edecek, onların topraktan, bahçelerinden ve sosyal çevrelerinden kopmalarına yol açacaktır. 

EMEKLİ İÇİN BU HAYATA KATILIM DEMEK

Emekli için hobi bahçesi sadece sosyalleşme, meşguliyet değil hayata katılım , hareket ve sağlık demektir. Emeklilerin mutlu ve huzurlu yaşamaları için benzer projelerin hayata geçirilmesi toplum sağlığı açısından da önemlidir. Köstek değil destek olmalıyız.Afyonkarahisar Belediyesine düşen hobi bahçesi tahsisinde sosyal belediyeciliğe uygun hareket etmesi, şehrin hobi bahçe ihtiyacı gerçekçi bir şekilde hesaplayarak mevcut hobi bahçelerine gelişmiş yenilerini eklemesidir. Doğayla iç içe bir şehir hayatı ve dünya standartlarında bir belediyecilik tüm Hemşehrilerimizin hakkıdır.