Afyonkarahisar’ın ilk ve tek dijital gazetesi olan Afyon Postası’nın bu haftaki konuğu İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı Dr. Mahmut Koçak oldu. Seçimlerden sonra ilk röportajını Afyon Postası canlı yayınında Gazeteci Nail Azbay’a veren Koçak, neden kaybettiğini ve yeniden aday olup olmayacağını ilk kez açıkladı. 

İşte Koçak’ın söyledikleri…

SON GÜN YAŞANANLAR MUAMMA

Ben hiç bir şeyi kaybedilmiş olarak görmem. Kazanılmış olarak görürüm. Ben çok şey öğrendim. Ben 30 yıldır bu şerefli millete hizmet ediyorum. Her gün kendi işimden ziyade milletin çoluğu, çocuğu, hastası, Ankara’da bürokrasi noktasında işi olan herkese kapımızı açtık. Ben şunu öğrendim. Millete kapısını açana millette gönül kapısını açar. Ben bunu böyle öğrendim. Ben burada kaybedilmiş bir şey görmüyorum. Tıp doktoruyum. Belediye başkanlığına beni kimse zorla getirmedi. Ben ciddi bir çalışma yaptım. Arazi yönetimi, kentsel dönüşüm, şehircilik ile ilgili, fonlarla ilgili çalışmalar yaptım. Benim ciddi bir birikimim var. Bu birikimi asri mezarlığa mı götürecektim. Ben Afyonkarahisar’a hizmet için geldim. Beni kimse zorla getirmedi. Aslanlar gibi milletimin hizmetine talip oldum. Ne oldu ne bitti muamma. Son gün yaşanan olaylarla ilgili söylüyorum. Ben şehir efsanelerini çok dillendirmek istemem. Nasibimde olsaydı, kim ne yaparsa yapsın gelirdi Hint’ten Yemen’den. Bir arkadaşımız kazandı. Hizmet ediyor. Allah yardımcısı olsun. Milletin önüne düşmek kolay değildir. Çileli iştir. Bu işler zor işlerdir.

PANDEMİ DÖNEMİNİ DAHA İYİ YÖNETİRDİM

Yerli yabancı sermayeyi Afyon’a kazandırmakla işe başlardım. Kocatepe’yi ikinci bir Çanakkale yapardım. Şimdiye kadar bu iş yürürdü. Türkiye’nin her yerinde heyecan getirecek bir kampanya başlatırdım. Ben sağlıkçıyım. Ben bu süreci daha iyi yönetirdim. Afyon’da sağlıkta yapılamayan o kadar çok şey var ki. Bir defa  şehre  heyecan getirirdim. Ben kendim heyecanlıyım.  Heyecan duymadığım, vatandaşımı mutlu etmeyecek işe girmem. Gecem olmazdı, gündüzüm olmazdı.İyi bir şekilde çalışırdım. Birde Afyonkarahisar’ı çok güzel tanıtırdım. Gevurcasıda olan Türkçesi’de olan  bir insan olarak bütün platformlarda Afyon’un adını en iyi şekilde duyururdum. Projelerle öne çıkardık. 

5 YIL SONRA ŞAPKA ÖNÜNE KONUR

Vatandaş bir yetki vermiş. Konuşmaya gerek yok. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Yoğurdu yesin yiğidim. Herkesin 5 yıl sonunda şapkası önüne konur. Ne kadar iş alanı oluşturmuş, metrekareye ne kadar yeşil alan yapmış, Afyon’da ne kadar istihdam alanı oluşturmuş, fakir sayısını nereden nereye düşürmüş, eğitimde nereden nereye gelmişiz. Hava temizliği noktasında ne durumdayız suyun kalitesi, çevre temizliğinde milletin memnuniyeti ne durumda? Bir çok kriterle vatandaşımız değerlendirir.

TEMEL MESELELERDE PROJELER HAYATA GEÇMEDİ

Sorarsan hepsini yaptık gibi oluyor zaten. Bakarsan hiç biri yapılmıyor gibi oluyor. Temel meselelerden bir tanesi hava alanı açılacaktı. Bir buçuk sene geçti. Askeri havaalanının açılması konusu vatandaş takip ediyor. 17 ay oldu. Orada bir hareketlilik görmüyorum. Sivil bir terminal yapıldığını görmüyorum. Raylı sistemle ilgili bir proje vardı. Herhalde enseden dolanıyor gibi. Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde yok yada gündemden kalktı. Bilmiyorum. Kale ile ilgili teleferik ile ilgili bir şeyler vardı. Olabilir. Yapılacaktır belki. 3.5 yıl var daha. Başarır yeterki azim ve iştah olsun. Bilgi olsun daha zaman var. Başarır.  Ama şu anda bu temel meselelerde bir hareketlilik gözlemlemedik. Vatandaşta not ediyordur bunları.

AFYON’DA NE EKSİK? 

Afyon’da birlik beraberliğimiz eksik. Zeybek oynamayı seviyoruz. Tek başımıza oynamayı seviyoruz.  Karadenizliler gibi Güneydoğulular gibi he halay çekmesini, beraber olmasını bilmiyoruz. Doğruda birleşmeyi,  ehliyette liyakatta birleşmeyi en azından  adalet terazisinden  şaşmamayı bilmeliyiz. Aklımıza başımıza almalıyız. Birbirimizi met etmeyi öğrenmeliyiz. Biz hemşeriyiz. Zihniyette ciddi bir devrime ihtiyaç var. Afyon’da iyi bir potansiyel var. İnsan kaynaklarımız iyi. Bürokraside iyi arkadaşlarımız var. Ama birlikte hareket etmiyorlar. Bizim dayanışmamız ve kucaklaşmamız lazım. 

AFYON SİYASETİN MERKEZ ÜSSÜ

Partiler demokrasinin güzelliğidir. Çiçek bahçesi gibidir. Partileri yaşatacak olan millettir. Partiler çıkarlar oluşturdukları programı, kadrolarını ve heyecanını millete aktarırlar. Milletten karşılık bulurlarsa yaşarlar bulamazlarsa yaşayamazlar. Afyon şanslı. Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonlu. Ali Babacan eniştemiz. Ahmet Davutoğlu eniştemiz. Afyonkarahisar siyasetin merkez üssü gibi baktığınız. Önümüzdeki günlerde de bu merkez üssü, o şiddet, o sallama fazlasıyla Afyonkarahisar’da hissedilir. 

DEVA VE GELECEK PARTİLERİ’NDEN DAVET ALDI MI?

Ben İYİ Parti’nin üyesiyim. Başka bir partiden teklif gelmesi söz konusu değil. Olamaz. Bazı şeylerde zihniyet değişimine ihtiyaç var demiştim. Burada da zihniyet değişimine ihtiyaç var. Biz gerçek demokrasiye geçmeliyiz. Liderlerin putlaştırılacağı bir bir modelden daha demokrat, hesap veren, öngörülebilir liderler modeline Türkiye geçecek. İster bu sistemler ister parlementer sisteme dönülsün. Gelen gençlik daha bilinçli. Ciddi bir bilinç var. Vatandaş her şey takip ediyor. Daha bilinçliyiz. Siyasi partilerin işi zor. 

NEDEN İYİ PARTİ?

En son kurulmuş bir parti. Programıyla, merkezde duruşuyla milliyetçi demokrat kalkınmacı duruşuyla, merkez siyasete yakın olan bir yapıda. Genel Başkan Meral Akşener’i de 25-30 yıldır tanırım. Biz demokrat bir kimliğe sahibiz. Biz milliyetçiyiz. Bayrak millet sevdalısıyız. Irkçılık kafatasçılık değil bizim milliyetçiliğimiz. Bu bir kültür bir medeniyet anlayışı. Benim düşüncelerime, benim hayata bakışıma uyduğu için İYİ Parti. Teklif edildiğinde seve seve kabul ettim. 

ORGAN MAFYASI VE HASTA TİCARETİ YAPIYOR DEDİLER

Güzelde bir süreç geçti. Unutulmayacak günler. Baba dostlarımı görebildiğim bir süreçti. Hayatımın en güzel günleriydi seçim günleri. Seçim günlerini ben bayram günü olarak görürüm. Eşi dostu göreceğimiz günler olarak görürüm. Hissi işlerden uzak dururum. Bu süreçte kimsenin liderinin ismini bile zikretmedim. Belli bir ahlaki seviyeyi korumaya çalıştım. Ama çok üzüldüğüm taraflarda oldu. Ben Afyonkarahisarlıların tanıdığı biriyim. Her evin tanıdığı biriyim. Ama bazı şeyleri hak etmedim. O kadar çok iftira atıldı ki, ben imanlı Afyonkarahisarlı’lardan bunları suratlarına çarpmalarını isterdim.  “Organ Mafyası” diyecek kadar ileriye gittiniz bu çocuk size ne yaptı demelerini beklerdim. Hasta ticareti yapıyor dediler. Bana on binlerce kişi geldi. Tanımayan dar kesimi etkilemek için bunu yaptılar. Hitler’in metodu bu. Yalan söyleyin, sürekli söyleyin, mutlaka müşterisini bulur diyor. Hiç kul hakkı yok mu? Ahiret inancı yok mu? Dün vatan hainiydik. Bugün camide kucaklaşıyoruz ne oldu? Böyle siyaset olmaz. Çok çirkin bir seçim süreci geçirdik. Allah’a şükür seçimden müslüman olarak çıktık. Dinden atmadılar. 

KANDIRILIYORUZ

Vatandaş bakacak. En iyi kim idare eder? Batı’da böyle. Bizde işin içine din katıyorlar. Acısını, sosunu katıyorlar. Bulamaç haline getiriyorlar. Vatandaşta o kör dövüşü içinde doğruyu bulmaya çalışıyor. Ama bulamıyoruz. Bu çok önemli. 1950’den bu yana verilen taahhütleri üst üste koyarsak bizim bugün Almanya’dan çok daha ileride olmamız lazım. Bugün Almanya ticaret fazlası veriyor. Üretim fazlası veriyor. Dünya’da bu alanda ikinci. Türkiye neden ticaret ve cari açık veriyor. Neden üretimden düştü. Kendi ilacını üretemeyen bir ülke olduk. Neden bunu sorgulamıyoruz. Bizim Almanya gibi, İsviçre gibi olmamız lazımdı.  Biz niye bu haldeyiz. Demekki kandırılıyoruz. Aldatılıyoruz. Onun için halk kendine sahip çıkacak evlatlarını bulacak ve iş başına getirecektir. Afyon’dan 6 tane vekil mi gidecek 6’sıda dolu dolu olacak. Mesele liyakat meselesi. Buna millet eğilecek.

OSMANLININ SON DÖNEMİ GİBİYİZ

Türkiye sıkıntılı bir süreçte. İktidarda ciddi bir oy kaybı var. Muhalefet parçalıda olsa arada ciddi bir fark var. İktidar geride. İktidarın korkusu ile yüksek gösteriliyor. İktidar bugün radikal kararlar almalı format atmalı. Yoksa bu haliyle, metal yogunluğuyla nereye gideceği belli. Perşembenin geleceği çarşambadan belli. Bizi ekonomik kriz içinde yaşıyoruz. Böyle gidersek hepimizi büyük krizler bekliyor. Türkiye üreten bir ülke değil. Borçlanan bir ülke. Yapılan tüm yatırımlar borçlanarak yapılmış bir ülke. Hem borç artıyor hemde TL ile kazanıyoruz bu yüzden ara açılıyor. Osmanlı’nın son dönemi gibi. Allah korusun.  Şehir Hastaneleri diyorsun, eskiden Devlet Hastaneleri vardı. Bizimdi. Satıp devletin borcunu ödeyebilirdik. Ama şu anda mal zaten başkasının. Kimin malını satacaksın. Eskiden boğaz köprüsünü satıp devlet hazinesinde bu parayı yatırım için kullanabiliyorduk. Ama şimdi 3’ncü köprüyü satamazsın. Otobanlar ile alakalı tasarrufun olamaz. Tüneli satamazsın. Birisi yapmış 27 yıl ödeyeceğiz. 

ZAFER HAVALANI İLE BİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİLER

Havaalanları konusu var. Kütahya’da ki havalanı mevzusu var. Bizi dünyaya rezil ettiler. Yüzde 95 isabetsiz bir yatırım. Yüz kişi uçacacak diyorsun 5 kişi uçuyor. Türkiye hiç durmadan onun taksidi bunun taksidiyle meşgul oluyor. O yüzden memuruna veremiyor, emeklisine veremiyor. Dul ve yetiminde eksik kalıyor. Eczaneler ilaç farkı almaya başlıyor. Derken vatandaşın cebine yıkılıyor bunlar. Sokak enflasyon yüzde 35’lere çıkmış. 11-12 gibi rakamlarla anlatıyorlar. Geçen sene megan 160 bin liraydı. Bu sene 316 bin lira olmuş. Yüzde yüze yakın zam var. Fakirleşiyoruz. Yoksullaşıyoruz. Türkiye çok şeyini kaybediyor. Gençliği kaybediyoruz.

ERKEN SEÇİM KONUSU

Normal şartlarda erken seçim olmaz. Böyle şartlarda erken seçime kimse gitmek istemez. Ama Türkiye’nin şartları mecbur bırakabilir. Bir yıl içinde Türkiye’yi bir erken seçime taşıyabilirler diye düşünüyorum. 

ADAY OLACAK MI?

Bu nasip meselesi. Halkın talebiyle ilgili bir şey. Ben milletime hizmet isterim. Her pozisyonda hizmet isterim. Şu anda ediyorum. Bu hazzı alıyorum. Ben ölene kadar hizmet edecek biriyim. Beni güçlendirirlerse millet güçlenir. Ben bu işin sevdalısıyım. Milletle beni koparamazlar. Ben 10 yıl aday olmadım. Ben milletimin huzuruna 1999 ve 2002’de çıktım. Birde geldim son yerel seçimlerde halkın önüne çıktım. Allah razı olsun. Yüzde 40 küçümsenecek bir oy değil. 50 bin 650 gibi geçerli bir oyu millet verdi. Millet demekki aklına gönlüne bizi yerleştirmiş. Bundan daha güzel bir bahtiyarlık var mı? Koca koca adamları biliyorum. Bakanlık yapmış kişileri biliyorum. Kendi illerine gidip aday dahi olamıyorlar. Aday olanları birinci sıraya koyuyorsun kazanamıyor. Millet oy vermiyor. Vatandaşımızdan Allah razı olsun. Allah milletin gözünden gönlünden düşürmesin. 

AFYON POSTASI DİJİTALLEŞMEYE EMEK VERİYOR

Başarılar diliyorum. Dijital çağdayız. Afyon olarak burada varlığımızı ne kadar çok hissettirirsek o kadar iyi. Sizler buna emek veriyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...