Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına 2 ayrı soru önergesi verdi.

SATIŞIDA YASAKLANAN MASKELER BİR TÜRLÜ VATANDAŞA ULAŞMADI..!

Milletvekili Av. Burcu Köksal önergesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 39 milyon kişiye 5'er adet maske dağıtılacağını belirttiğine dikkat çekerek,  "Ancak ne yazık ki vatandaşlara maskeler ulaşmadı. Dağıtımı bir türlü yapılmayan ve satışı yasaklandığı için hiç bir yerde bulunamayan maskeler yüzünden vatandaşlar mağdur olmuştur. Bakanın bahsettiği 39 milyon yurttaşımıza maskeler ne zaman dağıtılacaktır?" diye konuştu.

ORTADA OLMAYAN 195 MİLYON MASKE İÇİN İHALE YAPILDI MI?

Ortada olmayan 195 milyon maske için ihale yapılıp yapılmadığını soran Milletvekili Köksal, "Sağlık Bakanının bahsettiği 39 milyon yurttaşımıza 5 'er adet maske dağıtımı yapılacağı açıklamasına baktığımızda 195 milyon maske dağıtılacağı sonucu ortaya çıkmaktadır. Peki, ortada olmayan ancak Bakanın açıkladığı bu 195 milyon maske için ihale yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman hangi kurum tarafından yapılmıştır? İhale yapıldıysa hangi firma ihaleyi kazanmıştır ve 1 adet maske kaç liraya alınmıştır?" şeklinde konuştu.

SON BİR HAFTADA TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPAN KALABALIK

SURİYELİ GRUPLARA KORONAVİRÜS TARAMASI YAPILDI MI?

Köksal diğer soru önergesinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a Karkamış sınır kapısından Suriyeli grupların Türkiye’ye giriş yapıp yapmadıklarını sorarak, "Son 1 haftadır Karkamış sınır kapısından yoğun bir şekilde Suriyelilerin ülkemize giriş yaptığı haberlerini alıyoruz. Gelen Suriyelilerin ÖSO mensupları ve onların aileleri olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddialar doğru mudur? Gelenler nereden gelmektedir ve kaç kişi giriş yapmıştır? Son 1 haftadır Suriye sınırından konvoylar halinde giriş yapan kişilerle ilgili şuana kadar niçin hiçbir açıklama yapılmamıştır? Ülkemizin şuan yaşadığı korona salgını düşünüldüğünde bu durumun tehdit yarattığı ortadadır. Her fırsatta titizlikle yürüttüğünüzü söylediğiniz salgınla mücadele sürecinde sınırların kapalı olması gerekirken içlerinde virüs taşıma ihtimali olan böyle kalabalık grupların ülkemize giriş yapması büyük bir sorun teşkil etmez mi? Üstelik bu kişilerin Suriye'den gelmesi daha ciddi bir sorun değil midir? Çünkü Suriye'de henüz kaç vaka ve kaç can kaybı olduğu ve salgınla mücadele için ne gibi önlemler alındığı bilinmemektedir. Bu salgının artması için risk değil midir? Son 1 haftadır ülkemize giriş yapan bu kalabalık Suriyeli gruplara koronavirüs taraması veya karantina uygulamaları yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa salgın dönemi niçin böyle tedbirsiz bir şekilde davranılmaktadır? Bu durum salgınla mücadeleyle çelişmiyor mu?" ifadelerini kullandı.