Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özken ile CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 4. Afyonkarahisar Kitap Fuarı'nı ziyaret ederek destek verdi.

AFYON İÇİN KAZANIMDIR

Milletvekili Köksal, "Afyonkarahisar Kitap Fuarı, Afyon için bir kazanımdır. Fuar'ı gezdik. Kitap fiyatlarındaki artış, hem yayınevlerini hem de vatandaşları etkilemiş durumda. Maliyetlerin azaltılması amacıyla kitap boyutlarının küçültüldüğü gördük. Vatandaş kitap almak istiyor; yayınevi kitap basıp satmak istiyor; ama yaşanan ekonomik kriz, bunu mümkün kılmıyor. Bu ekonomik kriz, tüm ülkeye yayılmış durumda. İki gündür 51 ilde eşgüdümlü bir çalışma yürütüyoruz. STK'larla, Odalar'la, vatandaşla, esnafla, çiftçiyle görüşüyoruz. Afyon'da Bursa Milletvekilimiz Yüksel Özkan ile birlikte çalışıyoruz. Üretim maliyeti artmış durumda. Kendi kağıdımızı üretmeliyiz, dışa bağımlı bir ülke olmamalıyız; kendi kendimize yetebilmeliyiz" dedi.

BÜYÜK BİR ÖZVERİ ESERİ

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da Afyonkarahisar Kitap Fuarı'nın toplumun geleceği için çok önemli olduğunu; yayıncıların ve vatandaşların karşılaştığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini vurguladı. Özkan, Kitap Fuarı'nın büyük bir özveri ile düzenlendiğine dikkat çekti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de "Sayın Mehmet Abdioğulları ve Sayın Tahsin Külcüoğlu'nun Afyonkarahisar Kitap Fuarı'ndaki emekleri çok fazla. Sizinle birlikte bu ortamı sağlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik buhranlara rağmen böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok güzel. Geleceğimiz adına umutlarımız artıyor, her yıl daha iyi bir Kitap Fuarı düzenliyorsunuz. Gençlerimizin okuma alışkanlığının artmasını ve hesaplı fiyata kitap bulmasını sağladığınız için teşekkür ediyorum. Biz bu tür etkinliklerin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları da CHP teşkilatının her Kitap Fuarı'na destek verdiğini belirterek teşekkürlerini iletti.