Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Millletvekili Av. Burcu Köksal, Eğitim-İş Afyonkarahisar Şubesi, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Afyonkarahisar Mimarlar Odası'nı, 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı, İhsaniye İlçesi ve Emirdağ İlçesi'ni ziyaret etti.

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

İlk olarak Eğitim-İş Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret eden Milletvekili Köksal, eğitim emekçisi öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Köksal, "AKP'nin hiçbir zaman öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlara ilişkin bir çözüm önerisi olmadı. Sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımı ortadan kaldırılmadı. Yine yıllardar, öğretmenlerimizin özlük haklarında, sosyal haklarında bir iyileştirme, geliştirme yok. Eğitim camiasının sorunları saymakla bitmiyor. CHP iktidarında geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin sorunlarını çözeceğiz." dedi.

CHP İKTİDARINDA EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, burada da kendisine iletilen sorunları dinledi. CHP İktidarında emeklilerin yüzünün güleceğini kaydeden Köksal, "Emeklilerin bayram ikramiyesinde hakettikleri zammın verilmeyişi, intibak yasasının çıkartılmaması emekli maaşlarının açlık sınırının altında kalması emeklilerden alınan ilaç vb. katkı payları en büyük sıkıntıları. CHP İktidarında emeklinin yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

MİMARLAR VE ECZACILAR ODASINI ZİYARET ETTİ

Milletvekili Burcu Köksal, yapılan genel kurul sonrası Afyonkarahisar Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ferhun Sümer ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Köksal, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, ve partililerle birlikte 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası'nı ziyaret ederek Alper Pehlivanlı nezdinde tüm eczacıların Eczacılar Günü'nü kutladı.

ASKER EĞLENCESİNE KATILDI

Milletvekili Burcu Köksal daha sonra, İhsaniye İlçesi'nde askere gidecek olan gençlerin asker eğlencesine katılarak hayırlı tezkereler diledi.

EMİRDAĞ YAYLALARINDA SİYANÜRE HAYIR

Milletvekili Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi'ni de ziyaret ederek beraberinde CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkanıyla birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte "Emirdağ Yaylaları"nda siyanüre hayır diyen vatandaşların mücadelesine destek veren Milletvekili Köksal, Doğayı Koruma Platformunun düzenlediği protestoya katıldı. Köksal, "Emirdağ yaylalarında altın aranmasını önleme noktasında çok ciddi mücadele veriyoruz. Emirdağ yaylalarında önce altın aranıp daha sonra siyanür havuzunda ayrıştırma yapılacaktı. Siyanürün tehlikesi herkesçe bilinmektedir. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açılıyor. Ölümcül bir takım riskler ortaya çıkıyor. Altın aranacak ve siyanür havuzu kurulacak olan yerlerin doğası çok güzel ve birçok endemik bitki türünü barındırdığı yerlerdi. Oralarda Emirdağ köylüleri hayvanlarını otlatıyor. Yörüklerin yayla olarak kullandıkları yerlerdir. Yılkı atları başta olmak üzere birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapan doğal olarak harika bir yer. Siyanürün havaya, suya, toprağa karışması oradaki yaşamı, canlı varlıklarını tehdit edecekti. Orada bulunan Yörükleri, köylüleri, hayvancılıkla geçimini sağlayanları, Emirdağ halkını, Afyon'u tehdit edecekti." şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSAR'IN HER KARIŞ TOPRAĞI ALTINDAN DAHA DEĞERLİDİR

"CHP olarak gerekli mücadeleyi verdik. Vermeye de devam edeceğiz." diyen Köksal, "Hukuksal olarak da dava açıldı. Hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz. Afyonkarahisar'ın her karış toprağı altından daha değerlidir. Aksi durumda altın çıkarıldıktan sonra siyanür havuzlarının sıkı denetimini AKP iktidarının yapabileceğine ne biz her şeyden önce oradaki vatandaş inanmıyor. Onun için biz diyoruz ki siyanüre hayır. Siyanürsüz altın çıkarmakta çok maliyetli imiş. Doğaya zarar vermeyecek her şeyi destekleriz. İnsan sağlığı ve doğa altın, inci ve elmastan önce gelir." diye konuştu.