Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Milletvekili Köksal’a esnaf ziyaretinde, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer eşlik etti. 
VATANDAŞDA PARA YOK, ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR…
Esnafın pandemi döneminde çok sıkıntılı olduğuna vurgu yapan Milletvekili Köksal, Mart ayından bu yana birçok işyerinin kapatıldığını aktardı. Kapatılmayan işyerlerinde de büyük miktarlarda maddi kayıp olduğunu belirten Köksal, “Çünkü vatandaş maddi sıkıntılar nedeniyle ve koronavirüs salgını nedeniyle çok alışveriş yapamıyor, dışarıya çıkamıyor. Dışarıya çıksa cebinde çok parası yok. Öncelik tamamen temel gıda maddelerine verilmiş durumda. Dolayısıyla bu noktada özellikle küçük esnaf, KOBİ, iş insanları bir hayli zorda. Ülke genelinde bu sıkıntı var ama Afyonkarahisar özelinde de berberinden lokantasına, kıraathanesinden restoranına kadar birçok sektör dayanıklı tüketim malzemeleri satıcıları, beyaz eşya satıcıları pandemi nedeniyle maddi kayıp yaşamış etkilenmiş durumda. Bazı işyerleri kapanmış, bazıları kapanma noktasına gelmiş. Onlarla konuşuyoruz, devletten her hangi bir destek alıp alamadıklarını soruyoruz ama şuana kadar devletten her hangi bir destek alan bir işletmeci, esnafla karşılaşmadık. Sadece kredi çekmişler onu da günü geldiğinde faiziyle beraber ödeyecekler.” dedi.
ESNAFA NEFES ALDIRACAK 22 ÖNERİMİZ VAR
CHP’nin pandemi döneminde zor süreçten geçen esnaf için 22 çözüm önerisinin olduğunu dile getiren Köksal, bu önerilerin tanıtımı için ziyarette bulunduklarını söyledi. Köksal, “Esnafımız ücretsiz izin desteğinin kimi personele çıktığını, kimine çıkmadığını ve bununda son derece yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Günlük 39 lira ile çalışan personeli geçinmeye mecbur etmiş durumdalar. Biz de soruyoruz merak ediyoruz. Çünkü bundan önce damat bakan herkese kişi başı 5 bin lira gibi bir devlet desteği, karşılıksız bir para verdiklerini ifade etmişti. 5 bin lira karşılıksız alan bir esnaf var mı diye bunu soruyoruz ama şuana kadar kimse devletten karşılıksız bir para yardımı görmemiş. Ancak kredi çekenler olmuş, onlarda ödemekte zorlanıyorlar. Vergi ertelemelerinden faydalanan olmuş ama şuan o vergi ertelemelerinin günü gelmiş, bunu ödemekte zorlanıyorlar, ödeyemeyeceklerini söylüyorlar. Kirasını veremeyecek olan, Bağ-Kur primini yatırmayacak durumda olan esnaf var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara bu konu da çağrıda bulunuyoruz. Esnafa, KOBİ’ye yönelik, onlara nefes aldıracak, ayağa kaldıracak, ayakta kalmalarını sağlayacak, ekonomik desteklerle ilgili 22 çözüm önerimiz var. Buna ilişkin broşürlerimizi esnaflarımızla paylaşıyoruz. Onların bu pandemi dönemini en az zararla atlatabilmeleri için ekonomik destekten yararlanmaları için, ayakta kalmaları için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.