Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan düzenlediği haftalık basın toplantısında İl Sekreteri Beytullah Bostancı, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Gün, Ramazan Eryıldız ve Recep Yaman katıldı. Kocacan, “Adım adım 2023 faaliyetlerimiz kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma Toplantıları’mız hemen hemene tamamlanmak üzeredir. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşümler aldık. Şimdide belediye başkanlarımız Antalya da Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önderliğinde toplantı yapacaklardır. Belediye başkanlarımız geçmişe dönük 3 yıl boyunca ne yaptıklarını dosyalar halinde sunacaklar ve önümüzdeki dönemde yapacakları projeleri anlatacaklar. 2023 yılı seçimlerine giderken belediye başkanlarımıza nasıl bir yol izleyecekleri anlatılacak. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 yılında yapılacak olan seçimlere faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

KOCACAN, “MİLLETVEKİLİ MEHMET TAYTAK GURURUMUZDUR”

Basın toplantısında ülke ve yerel gündemin yanı sıra Milletvekili Mehmet Taytak’ın yapmış olduğu önemli çalışmalara da değinen Kocacan, 2021 yıllında yapılan anketlerde yılın vekili seçilen Taytak’ın Afyonkarahisar’ın gururu olduğunu söyledi. Kocacan, “Vekilimizin yapmış olduğu faaliyetlerin tamamını burada anlatmamız zaman açısından yeterli olmayacağı için yıllara göre yapmış olduğu bazı önemli çalışmaları siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız ile paylaşacağım” diyerek Taytak’ın yaptığı çalışmalar anlatıldı.

“VATANDAŞIN DARA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖZDEN KAÇIRMAMAK LAZIM”

Kocacan; “Vatandaşın dara düştüğünü gözden kaçırmamak lazım. Görmemezlikten gelemeyiz. En son da asgari ücrette yüzde 50 zam yapıldı. Ancak şimdi bakıldığı zaman ekonomik açıdan bir sıkıntı varsa; yüzde 50’nin bir kısmı oraya gitti deniliyor. İnşallah devletimiz çalışıyor ve çabalıyor. Bizlerde çalışıyor ve çabalıyoruz. Biz MHP olarak herkes hafızasında bizi ortak gibi görürler ama biz ittifak ortağıyız. Denge ve denetlemedeyiz. Bunun en büyük örneğini geçen hafta sizlere söylemiştim AFJET ile ilgili. İnanın bir kurum müdürüne soruyorum o bana ne demişse harfiyen milletime anlatıyorum. Benim bilmediğim bir konuda yorum yapmam doğru olmayacağı gibi kurumları zedelemekte hiç işimize gelmez. Çünkü devleti ve insanlarımızı temsil ediyor. Onun anlattıklarını dile getirmiştim. Burada iki şey var; birincisi milletin derdinin dinleyip anlamak. İkincisi ise çözüm ayağı olan kurum, kuruluş veya ticarethaneyle ilgili takipçisi olmak. Şekerle ilgili 2 hafta önce de söylemiştik. Şeker gerçekten çok önemli. Bizim de burada üretici olan bir sürü lokum, pişmaniye bir sürü imalatçımız var. Yetiyor mu? Yetmiyor. Ekonomi alanıyla da birçok kez söyledik. Devletimizin başında olan icra makamı bunların altından üstesinden gelmeli. Çalışmıyorlar mı? Çalışmıyorlar dersek hadsizlik olur, yalan olur. Bakan eğer yeterli gelmemişse, değiştiriyor. Adalet sağlanamamışsa, değiştiriyor. Ancak bunların hepsinin bir sistem içerisinde olması, başladığı bir şeyi tamamlaması elbette önemli” dedi.