Konuyla ilgili AK Parti İl Başkanlığı’ndan basın kuruluşlarına servis edilen açıklama şöyle: 

AK Parti Afyonkarahisar heyeti dün Ankara çıkarması yaptı. Heyet Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı ziyaret etti.

TAM KADRO KATILDILAR

Ziyarete AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İhsaniye İlçe Başkanı Tecelli Könül ve Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik katıldı. 

ORTA NOKTADA BULUŞULACAK

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası’nda çalışan 100’ün üzerinde işçi özlük haklarını alamadıkları iddiası üzerine üretimi durdurarak eyleme başlamaları toplantının önemli bir başlığıydı. Toplantıda işçilerin hak kaybına uğratılmaması konusunda Kınık’ı bilgilendiren heyete, Kınık’ın yanıtı ise gerekli girişimlerin yapılacağı yönünde oldu. İki tarafında ortak noktada buluşacağı konusunda karara varılan toplantıda, 14 taşeron işçinin de kadroya alınacağı belirtildi. 

ŞİŞE FABRİKASI AÇILACAK

Heyetin önemli bir diğer gündemi ise, ekonomik yapısını güçlendirmeyi hedefleyen Kızılay’ın, 150 milyon Euro yatırımla Erzincan ve Afyonkarahisar’daki soda fabrikalarında şişe üretim tesisi kuracak olması konusuydu. Konuyla ilgili yapılan görüşmede heyet, fabrikada üretim kapasitesinin en az iki katına çıkarılması ve şişe fabrikasının açılması ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Şişe fabrikanın yakın bir süreçte açılmasının beklendiği belirtildi. Heyet, Kınık’a Afyonkarahisar’a olumlu bakışları, yatırım yönünde sıcak yaklaşımından dolayı teşekkür etti. 

Heyet toplantı sonrası Kınık ile hatıra fotoğrafı çekildi.