İYİ Parti Afyonkarahisar Teşkilatı tarafından Garden Kale Termal Otelde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak  İYİ Parti Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sebahat Demircigediği konuştu. Demircigediği, şunları söyledi: 

PANDEMİYLE BİRLİKTE KADINLARIN EV İÇİ YÜKÜ ARTTI

“Ülkemizde kadına yönelik şiddet vakaları gün geçtikçe artmakta, neredeyse her gün bir şüpheli kadın ölümü gerçekleşmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleşmekte, pandemiyle birlikte kadınların ev içi yükü daha da artmakta ve kadın istihdam oranları düşmektedir. Siyasette, medyada ve toplumsal yaşamda eril dil yaygınlaşmakta, bunun sonucu olarak eril anlayış adalet sistemine de sıçramaktadır. Eril adalet anlayışı ise savunmalarda mağdur kadının onurunu zedeleyecek ifadeler kullanılmasına ve verilecek cezalarda indirime gidilmesine yol açmaktadır.

ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Biz İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak kadınların toplumda birey olarak var olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlendiği Türkiye hayalimiz gerçekleşene dek mücadelemize devam edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiş olan kazanımlarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz.” Diye ifade etti.

KADIN BİRLEŞTİRİCİDİR

Daha sonra kürsüye gelen İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Öznur Hız, 8 Martın bir farkındalık günü olduğunu söyleyerek“Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartıdır kalkınmış bir toplumun inşaa edilebilmesi için sosyal, ekonomik, kültürel yönden ve çevresel güvenliği başarmak ön koşuldur. Hayatın en ağır yükünü kadınlarımız taşıyor.

KADININ TÜM HAKLARI KORUNMALI

Demokratik ileri bir tolum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve hukuk alanlarında eşit fırsat ve olanaklarından yararlandırılmaları büyük önem taşımaktadır.Bundan 87 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk 1934'de kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını birçok avrupa ülkesinden önce vermiş. Bu alanda çok büyük bir adım atmıştır. O zamandan bu günümüze kadınlarımız demokrasinin en somut en meşru aracı olan sandık seçmeni olması kadınlarımıza yetmiyor. Hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda, gerek karar alma, temsil etme ve geleceğini şekillendirmesinde aktif bir birey olmayı istemektedirler. Cinsiyetler arası adaletin sağlanması kadının geriye itilmediği günümüzün en büyük sorunu kadına şiddetin önlendiği ve istihdam edilip tüm haklarının korunduğu bir Türkiye istiyoruz. Hayatın en ağır yükünü kadınlarımız taşımaktadır. Küçücük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran güçsüz bedenlerin güçlü ve kahraman kadınlarına tüm hakları verildiğinde Türkiye’nin kat be kat büyüdüğü ve adaletin tam olarak sağlandığı bir gerçektir. 

KADIN VARSA DEMOKRASİ VARDIR

Değerli misafirlerimiz ülkemizdeki kadınlarımıza yapılan her türlü işkence, aşağılama, cinayetler ve haklarının ellerinden alınması yapılan her türlü olumsuzluklar mutsuz bir millet olmamızın  en büyük gerçeğidir. Türkiyenin refahı, kalkınması ve yükselmesi unutulmamalıdır ki kadınlarımızın mutluluğundan geçmektedir. Gelin Türkiyemizin, demokrasimizin inşasında kadınlarımızı da ortak edelim ve bu güzel ülkeyi gelecek nesillere güzel bir ülke bırakalım. Sözlerimi bitirirken  katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim bütün kadınlarımızın ezilip  ikinci plana atılmadığı kadın şiddetinin tamamen önlendiği tüm haklarını elde ederek ülkenin geleceğinden söz sahibi olduğu ekonomik güvencesinin sağlandığı güzel bir Türkiye yaratmak hepimizin hayalidir.Kadın varsa demokrasi vardır. 8 Mart Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun saygılarımı sunarım” dedi.