Merkez İlçe Başkan yardımcısı Öğünç “LGS'nin öğrencilerde yarattığı stres ve bu strese bağlı olarak maruz kaldıkları olumsuz psikolojinin farkında olduklarını ifade ederek, LGS “Güçlü Okul” eğitim modeliyle kaldırılacaktır “ dedi.

“Ezber-Sınav merkezli eğitim sisteminin çocuklarımızın öğrenme becerilerini ve akademik başarılarını olumsuz etkilediği geçmiş sınav sonuçlarına yansımıştır” diyen Merkez ilçe Başkan yardımcısı Yurdağül Öğünç “ 30 Haziran 2022 tarihinde Liselere Geçiş sistemi sonuçlarına göre matematik dışındaki tüm alt testlerde kız çocuklarımız erkek çocuklarımızdan daha başarılı olmuştur.” Kız çocuklarımız okumasın evde otursun” diyenlere inat kız çocuklarımız çalışıyor ve daha başarılı oluyor. Tablo kız ve erkek çocuklarımızın ortalama net sayılarının karşılaştırmasını göstermektedir. Kızlarımızın başarılarına rağmen, kadın istihdamında ülkemizin neden son sıralarda yer aldığını ciddiyetle ve ivedilikle sorgulamalıyız”

“Tablo, doğru cevap ortalamasının hiçbir alt testte yüzde 50’nin üzerine çıkmadığını göstermektedir. Bu sonuç; mevcut sistemin çocuklarımıza çağımızın olmazsa olmazı olan matematik okuryazarlığını, Türkçe’yi ve yabancı bir dili etkin kullanma becerisini ve tarih bilincini kazandırmaktan çok uzak olduğunu açıkça göstermektedir. LGS etkin ve faydalı bir uygulama değildir. LGS, çocuklarımız üzerinde olumsuz bir psikolojiye sebep olmaktadır. LGS, anne ve babaları maddi ve manevi olarak zorlamaktadır. İYİ Parti olarak söz veriyoruz. Az kaldı. Güçlü okul eğitim modelimizle LGS’yi kaldıracağız. Daha başarılı bir nesille, daha güçlü bir Türkiye için hazırladığımız eğitim, proje ve politikalarımızı hayata geçireceğimiz İYİ Parti iktidarına Az kaldı” diye ifade etti.