İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Basın toplantısı öncesi basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü pasta keserek kutlayan Başkan Mısırlıoğlu ve basın mensupları günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Başkan Mısırlıoğlu, toplantıda şunları söyledi: 

TEKNOFEST TEŞEKKÜRÜ

“Geçtiğimiz yıl Sayın Valimiz TBMM’de grubu bulunan partilerin il Başkanlarımızı bir araya getirmişti. İktidar ve muhalefet Partileri İl Başkanları olarak, destansı zaferimiz Büyük Taarruzun 100. Yıl dönümü kutlamalarında TEKNOFEST 2022 Uluslararası insansız hava araçları yaraşmalarının bir bölümünün ilimizde yapılmasını talep etmiştik. Dün Sayın Valimiz bu talebimizin kabul edildiğinin müjdesini verdi. Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Sayın Valimize bizi bir araya getirerek bu talebi kabul ettirdiği için teşekkür ederiz” diyerek basın toplantısına devam etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA SİZDE BİZİ TOPLASAYDINIZ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yerel bir gazeteye yaptığı röportajı eleştiren Başkan Mısırlıoğlu, “Sayın Zeybek Kentsel dönüşüm konusunda beceriksizliğini muhalefettin açıklamalarına bağlamış. Başkan Zeybek “Kentsel dönüşümü muhalefet kilitlemiş” demiş. Muhalefet Kentsel dönüşümde halkımızın yanında olmuştur. Halkımızın mağdur olmaması için çaba göstermiştir. Bu şehri siz mi yönetiyorsunuz TOKİ’mi. Çözüm üretin, çözüm. 2019 yılı seçim vaatlerinizin birer hayali proje oldukları ortaya çıkmıştır. Başaramadınız, beceriksiz tutum nedeniyle halkımızın kaderiyle oynadınız. O kilitledi, bu kilitledi, belki yaparız diyerek şehir yönetilmez. Keşke Sayın Valimizin parti il başkanlarını bir araya getirdiği gibi sizde bizi toplasaydınız. Birlikte sorunları çözmek için çabalasaydık. Çok mu zordu bunu yapmak. Çabalasaydık olmazsa da birlikte çaba gösterdik olmadı diye halkımıza izah etseydik. İlimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bir Afyonkarahisar masası oluşturun. Birlik olunduğu zaman başarılamayacak iş yoktur” diye ifade etti. Başkan Mısırlıoğlu” Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Şuhut ilçesinin Kayabelen beldesinde petrol bulunduğuna dair açıklamasına “ben duyduğumu söyledim” demiş. Ne zamandan bu yana duyumlarla iş yapılıyor. Siz bir Belediye Başkanısınız, haber kaynaklarınıza dikkat edin. Siz bir laf atalım tutarsa demişsiniz. Belediye Başkanı bir para basamaz birde adam asamaz. Biz eleştirince Başkan alınıyor.” dedi.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZEMEYECEKSİNİZ NEDEN GÖREVE TALİP OLDUNUZ

“2019 yılında seçim vaadi olarak birinci önceliğimiz trafik sorununu çözmektir dediniz. Şimdi yolları genişletme imkânımız yok, yapacağımız bir şey yok diyerek sıyrılmaya çalışıyorsunuz” diyen Başkan Mısırlıoğlu, “Bu binalar , yollar siz Belediye Başkanlığına aday olduğunuzda yok muydu? Trafik sorununu çözemeyecektiniz neden göreve talip oldunuz. Otopark ve kafe işletmekten başka yaptığınız ne iş var. Yıl 2019 “Hayali projeler değil, bilimsel ve teknik projeler geliştiriyoruz. Her zaman söylüyoruz, AK parti ilklerin partisidir. Hiçbir zaman yapamayacağız işlerin sözünü vermeyiz.” dediniz. Gördük sizin bilimsel projelerinizi. Siz daha Ambaryolu’nun araç park sorununu çözemediniz. Sevsinler sizin bilimsel projelerinizi. Gelen gideni aratırmış derler. Siz geçmiş dönemin mirasını yiyorsunuz “diye ifade etti.

BU SENE OLMAZSA SENEYE

Başkan Mısırlıoğlu” Bir başka fiyasko projeniz AFRAY. Afray seçim vaadinizdi. Bu gün o projenizde buharlaştı. Umudunuzu Hızlı tren projesine bağladınız. İnsanlarımızı Afray’ı yapacağız diye kandırıyorsunuz. Bu bir devlet projesidir, Belediye projesi değil. Hızlı tren projesine umut bağladınız” dedi.

YAP-İŞLET DEVLETE YÜKTÜR

“Yap-işlet modeliyle devleti batırıyorlar” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Teleferiğe karşı değiliz, yolcu garantisine karşıyız. Yolcu , geçiş garantili yapılan projelerin ülkemize getirdiği yük ortada dururken Belediye Başkanı Sayın Zeybek’in Yap- İşlet devret ve yolcu garantisi vererek yaptıracağı Teleferik projesine karşıyız.  Bu yolcu garantili teleferik hizmetinden vazgeçin. Siz teleferiği kurun, ama yolcu garantili ibaresini çıkarın. Zafer Havalimanı ortada duruyor. Bu gün Zafer Havalimanı % 99 hesap hatası olan bir projedir. İş sahası yapmak için harcana bilecek kaynakları müteahhide aktarıyorsunuz. Belediye Başkan olarak siz bırakın yap-işlet ve yolcu garantili projeleri. Çok mu elzem teleferik projesi. Paranız varsa Belediye olarak siz yapın. Birilerine rant imkanı sağlamayın. Belediyenin gelecek 5 yılını ipotek altına almayın. Siz olursunuz veya bir başkası olur geleceği ipotek etmeyin. Bu milletin ahını almayın” diye ifade etti.

HAYRETLE İZLİYORUZ

Başkan Zeybek, “Cumhur ittifakı paydaşlarının basın yoluyla yaptıkları açıklamaları hayretle izliyoruz. Hafta sonu eski Bakanımız, Milletvekilleri, İl Başkanları Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla uçuyoruz, kaçıyoruz demişler. Siz kendiniz bu memleket için ne yaptınız. Kendileri adına yaptıkları bir iş yok anlatamıyorlar. Akaryakıt fiyatlarını dolara sabitlediler. Hani dolar düşünce akaryakıt fiyatları deşecekti. Market ürünleri ucuzlayacaktı. Vatandaşımızı canavar değil ama AKP iktidarı ezmiştir. Emeklimizi enflasyona ezdirdiniz. Bugün 1,500 TL'den 2,500 TL'ye çıkarılan en düşük emekli aylığı sözüm ona “reform” diye sundukları “düzenlemelerin sonucudur. Yıllık gerçek enflasyon rakamı çarpıtılarak düşük gösterildi, emekliler enflasyona ezdirildi. Son bir yılda beyaz peynire yüzde 150, süte yüzde 114, yumurtaya yüzde 177, yağa yüzde 80, ekmeğe yüzde 71, bakliyata yüzde 112, mutfak tüpüne yüzde 90 zam yapıldı. Açlık sınırının 4 bin lirayı, yoksulluk sınırının 13 bin lirayı geçtiği bir ülkede, 2 milyondan fazla emekli 2,500 TL emekli aylığına mahkûm edilmiştir. Avrupa’da yaşayan emekliler emekli aylıkları ile dünya turuna çıkarken, Türkiye’de ise doğduğu ve göç ettiği kasabasına, köyüne dahi gidemeyen, Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı kullanarak günlük yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılan emeklilerin büyük bölümü bankalara borçlu durumda olup, önemli bir bölümü ise borçlarını ödeyemediğinden icralık durumuna mahkûm edilmişlerdir. Emeklilerimiz son günlerini huzur içinde geçirmek istiyor.” dedi.

SOKAK HAYVANLARI HAKKINDA FLAŞ İDDİA

Afyonkarahisar İYİ Parti il Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu Afyonkarahisar belediyesi hayvan barınak sorumluları hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Başkan Mısırlıoğlu belediye hayvan barınaklarında ilaçlı iğne ile uyutulan sokak köpeklerinin köylerimizin yakınlarında bulunan boş arazilerde ölüme terk edildiğini ve son olarak ölüme terk dilen köpeklerin Saadet köyünde boş arazide bulunduğu açıkladı. Başkan Mısırlıoğlu, “Bu bir insanlık suçudur. Allah’ın verdiği canı Allah alır. Başkan Zeybek bu işin sorumlularını bularak gereğini yapmalıdır.” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.