İYİ Parti'de Basın Toplantıları devam ediyor.

Bu haftaki toplantılarda konuşan İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu'nun hedefinde AK Partili Milletvekili Ali Özkaya ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek vardı. 

ALİ ÖZKAYA’DA VİCDAN VAR MI? 

Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısına “Sayın Özkaya vicdandan bahsetmiş, ben de kendisine soruyorum sende vicdan var mı? Yapılan zamların normal olduğunu söyleyerek, ham petrol fiyatlarına dayandırdığın mazereti sen vicdanınla mı söyledin. Bu akaryakıtı alıp nakliyecilik yapan, çiftçilik yapan, otobüs işletmeciliği yapan insanların yerine kendini koydun mu? Onlar bu zamların altında nasıl kalkıyorlar, hiç kendini onların yerine koydun mu? .Bu insanlar evine nasıl ekmek götürüyor hiç düşündün mü? “ diyerek başladı.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETME

“Allah aşkına Sayın Vekil milletin aklıyla alay etme” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Bir de bu arada Milliyetçilik ve Ülkücülük kisvesine bürünmüşsün. Genel Başkanımızı, Siirt ziyareti sırasında bir şarlatanın sorusu karşısında susmakla suçlamışsın. Sen ve senin siyasi partinin tamamının vatan ve millet sevdasının Sayın Genel Başkanımızın vatan ve millet Sevdası’nın zekâtına yetmeyeceğini bilmeni isterim. O şarlatana o soruyu sorduran kim ? O bölgede devlet yok mu bu olayları önlemesi gereken devletin oradaki güvenlik güçlerinin görevi değil mi. Onlar bu tür provokasyonların olabileceğini neden hesap etmediler” dedi. 

SANKİ DEVLETİ İYİ PARTİ YÖNETİYOR GİBİLER

Başkan Mısırlıoğlu ”Millet nezdinde irtifa kaybeden siyasi iktidar bu tür olaylardan medet umar durumda. AKP’nin temsilcilerinin, İl başkanının ve Milletvekillerinin sanki devleti İYİ parti yönetiyor gibi suç bastırırcasına milliyetçilik hamaseti atmalarına şaşırmadık. Milletin derdine merhem olacak bir açıklamaları olmayanlar, sadece millete vicdanlı olmalarını tavsiye etmekle yetiniyorlar. Sayın Genel Başkanımız orada bir devlet adamlığı sergilemiştir. Eğer orada o vatandaşla polemiğe girseydi, orada o şarlatana o soruyu sorduran meczupların oyununa gelmiş olurdu. Devlet sokak ağzı ile yönetilmez. Devleti yönetenler bu işten medet umar hale gelmişse vah bu milletin haline” dedi.

AĞAYA BELEŞ YAZ BENCE

Başkan Mısırlıoğlu”Yine AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Zeybek, banker Maho ağa gibi bir açıklama yapmış. Zeybek, muhalefeti marabası, şehri de kendini malı sanıyor galiba. Müşteri garantili teleferik yapımı işini bu ay içinde yap işlet devret mantığı ile ihaleye çıkacağını söylemiş ve “Yapılınca herkes binebilir ama muhalefet binemez yazmayı düşünüyorum” demiş. Sayın Zeybek, hayırdır babanın parasıyla şehrimizi satın aldın da bizim mi haberimiz yok. Kendini komik duruma ve zavallı duruma düşürüyorsun. Muhalefet binemez, ağaya beleş yaz bence. Hani Afyonkarahisar senin malın ya.

GEL İNATLAŞMA

Sayın Zeybek teleferik yapmana karşı değiliz, biz ranta karşıyız. Bir de şu buhranlı dönemde Afyonkarahisar’ın birinci önceliği teleferik yapmak mı? Maliyet hesabın senin dediğin gibi değil. 15 yıl boyunca ihaleyi alan firma halkımızı 25 TL'den mi taşıyacak. Bu fiyatlara zam yapmayacaklarsa hesabın doğru, ancak zam yaparlarsa senin evdeki hesap çarşıya uymaz ve belediyenin kredi ile bile, yapsa yine yap işlet hesabından ucuza mal olur. Gel inatlaşma şehrin çok daha önemli elzem sorunları çözüm bekliyor onları önceliğine al. Sana bir dost tavsiyesi önümüzdeki basın toplantılarında Afyonumuzun birinci öncelikleri olan sorunlarını siz değerli halkımızla ve Belediye başkanı ile paylaşacağım” dedi.

RİSKLİ OLAN OKULLARIN İSİMLERİNİ AÇIKLAYIN

“Geçtiğimiz günlerde İGM meclis üyemizin sorusu üzerine Sayın İGM başkanı Çoban tüylerimizi ürperten açıklamalarıyla adeta hepimizi şok etti” diyen Başkan Mısırlıoğlu” İlimizde 60 civarında okulumuzun çürük raporuna rağmen okulların kullanıldığını ifade etti ve veliler bu okulların isimlerini bilseler çocuklarını bu okullara gönderemez demiş. Şimdi buradan bir sorumluluk gereği Sayın Çoban’a bu okulların isimlerini açıklamasını  Afyonkarahisarlılar adına istiyorum, yoksa olası bir depremle bu okulların yıkılması sonucu çocuklarımızın canlarına zarar gelirse kendisi vebal altındadır” dedi.

TÜGVA’YA BELEDİYENİN TAHSİS ETTİĞİ YERLER VAR MI?

Başkan Mısırlıoğlu”“Başkan Zeybek’e son sorum. İlimizde TÜGVA’ya Belediyenin tahsis ettiği yerler varmı? varsa nereleri ve ne bedelle tahsis edildi ? açıklamasını istiyorum” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.