İYİ Partili Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında konuşarak özetle şunları söyledi: 

VATANDAŞLAR DERT YANDI

Tüm teşkilatlarımız büyük bir heyecanla  yarın seçim olacakmış gibi şevkle çalışmaktadır. Hafta sonu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla ve Dinar İlçe teşkilatımla birlikte beraber Çölovası’nda bulunan Haydarlı, Tatarlı ve bazı köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımız; “Har vurup harman savuran iktidar var, kırsalda yaşayan bizlerin sorunlarına çözüm bulamıyor. Mazot, gübre, tarım ilaçlarından oluşan tarımsal girdi fiyatları belimizi büküyor, emeklerimizin karşılığını verecek bir iktidar istiyoruz. Gübre, tohum alamadık” diye bizlere dert yandılar.

SARAYDA MANDA YOĞURDU YİYEN ONLAR

Ekonomik kriz vatandaşlarımızı her geçen gün derinden etkilerken, Sayın Cumhurbaşkanı  çiftçilere beslenme tavsiyesinde bulundu. Akşamları manda yoğurdu yediğini belirten Erdoğan, “Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona  biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Bakraç içinde geliyor” dedi.Sarayda manda yoğurdu yiyen onlar, kestane balı yiyen onlar, vatandaşımız ise Pazar artıkları ile karnını doyurmaya çalışıyor. Türkiye’mizin gerçeği sarayın sofrasında değil, vatandaşımızın sofrasındadır.  Sayın Cumhurbaşkanının vatandaşımıza tavsiye ettiği reçetenin aylık maliyetini, 2500 lira alan emeklimiz, asgari ücretle açlığını yatıştırmaya çalışan işçimiz nasıl karşılar aklım mantığım almıyor. Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Koptunuz milletten. Vatandaş bir kilogram süt alamıyor. Ekmek için, ay çiçek yağı için kuyruklarda bekliyor. Siz neyin kafasındasınız.

MİLLET ET DERDİNDE KOYUN DUBAİ'DE

Ramazan öncesinde ete, süte, pideye, hurmaya ve şekere gelen zamlar zaten düşen alım gücünü yok etti.Ramazan ayı öncesi süt, şeker, pide ve hurma fiyatından sonra Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Yapılan artışın şoku atlatılamamışken sektör temsilcileri yüksek maliyet ve canlı hayvan ithalatından dolayı yüzde 30 daha zam bekliyor. Uzmanlar Katar, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkelerine küçükbaş hayvan ihracatının yapılmasının da piyasaları alt üst ettiği görüşünde. Sadece Kasım ve Aralık 2021’de Katar’a satılan küçükbaş hayvan sayısı 2.5 milyon oldu. Bakanlık gelen tepkilerin ardından kırmızı et ihracatına kısıtlama getirdi.

SÜT İNEKLERİ KESİME GİDİYOR

Etin yüksek fiyatında temelindeki durum üretimin olmaması. Gebe hayvanlar, süt inekleri kesime gönderiliyor. Bu önlenmeden sorunlar bitmez. Bu aynı zamanda tüketiciye de yansıyor, tüketici de daha pahalı ürünü almak zorunda kalıyor. Girdi maliyetleri düşürülmeli, besici ve çiftçi desteklenmeli. Gübre sekiz liradan on dört  liraya, motorin yedi liradan yirmi dört liraya çıktı. Üreticimiz üretemiyor, ürettiğini satamıyor. Vatandaşımız alamıyor,  krize günlük çözümler arıyor.

AK PARTİLİ ULUÇAY’A: VATANDAŞ KASABIN YOLUNU UNUTTU

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, et fiyatlarının yükselmesi ile ilgili konuşarak, Kış dönemlerinde özellikle Ramazan'a girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bugünle ilgili bir durum değil bu. Kurban Bayramı’nda da et fiyatları ucuzlar” demiş.Ne Ramazanı ne kurbanı siz neyin kafasındasınız sayenizde vatandaşlarımız kasabın yolunu unuttu.2500 lira aylık alan emeklimiz, asgari ücretle maaş alan vatandaşımız ev kirası mı ödeyecek, elektrik, su faturalarını mı ödeyecek, yakıt giderini mi karşılayacak, çocuğunun eğitim masrafını mı çıkaracak. Çıkında bunun yolunu yordamını anlatın da vatandaşımız bilsin. Elektrik fiyatlarına yeni bir zam geleceği iddia ediyor.

EROĞLU’NA GÖNDERME: ÜLKEYİ BU DURUMA GETİRENLERİ AY’A GÖNDERELİM, MASRAFLAR BİZDEN

Vatandaşımızın gülmeye ihtiyaç duyduğu bu günlerde Allah selamet versin eski bakanımız herkesi güldürüyor. Eski Bakanımız AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Gizemli Şehir Afyonkarahisar Yatırım Kongresi’nde konuşmuş. Dünya’da kriz var Türkiye’de kriz yok istikrar var” demiş. Sayın Bakan haklı Türkiye’de istikrar var. Vatandaşımızın İstikrarlı bir şekilde alım gücü azalıyor. İstikrarlı bir şekilde akaryakıttan, doğalgaza, elektriğe, gıda ürünlerine aklınıza ne gelirse her şeye zam geliyor. İstikrarlı bir şekilde yandaşlar gelirlerini artırmaya çalışıyor. İstikrarlı bir şekilde Türk lirasının değeri düşüyor. İstikrarlı bir şekilde çiftçimiz, besicimiz yok oluyor. Basından öğrendik ki Sayın Eroğlu bu kongrede,” Önümüzdeki sene aya insan göndereceğiz. Meraklı olanlar ismini yazdırsın” demiş. Bence ülkeyi bu duruma getirenler ismini yazdırsın, biz masrafını karşılayalım gönderelim, orada kalsınlar. Ülkemizde rahat bir nefes alsın. 

HALİL AĞA SEMT PAZARI ALANINDAKİ TEKSTİL FABRİKASINDA İSTİHDAM SAYISI HALA 400

Belediye Başkanımız Halil Ağa semt Pazarında bulunan kapalı alanı bir tekstil firmasına tahsis etti. Halkımıza müjde istihdam yarattık, sayemizde 1500 kişiye ekmek kapısı açıldı” dedi. Pazarcı esnafımızda madem çocuklarımıza ekmek kapısı açılacak, biz karda yağmurda açık da satış yapmaya razıyız dedi. Yıl 2022 istihdam sayısı yeni 400 rakamına ulaştı.

ZEYBEK’E GÖNDERME: PROJE VE MAZERET ÜRETMEKTE ÜSTÜNE YOK

Belediye Başkanı Sayın Zeybek 2019 yerel seçimleri öncesi halkımıza vaatlerde bulundu. “Kentsel dönüşümü biz gerçekleştiririz. Halkımızı AFRAY ile tanıştıracağız. Askeri Havaalanını sivil uçuşlara açacağız, eski Bağ kur binasının olduğu alana mekanik katlı otopark yapacağız, şehrimizin trafik sorununu kalıcı olarak çözeceğiz” dedi. Sayın Başkanın proje ve mazeret üretmekte üstüne yok. Kentsel dönüşümü muhalefet engelledi. AFRAY yalan oldu. Mekanik katlı otoparkın maliyetleri çok yapamıyorlar. İşçisinin alın terinin karşılığını vermeyen bir Belediye, Trafik sorununu çözmek bir tarafa daha da çekilmez hale getirdiler. Plansız programsız hizmet diye yapılan ve sokağa atılan milyarlar. Estetikten uzak bisiklet yolu diye yapılan yollara dikelen dubalar.  Bu direkler halkımıza tam bir kazık oldu. Bu dubaları diken zihniyet şimdi bu dubaları söküyor. Size bırakılan sermayeyi harcadınız  tükettiniz, Belediyenin kasasını boşattınız. Afyonkarahisar’da 22 yıldır düzenlenen ve şehrin kültür ve sanat hayatında önemli bir yere sahip olan ve Afyonumuzu dünyaya tanıtan Jazz ve Klasik Müzik festivallerini sona erdirdiniz. Sizin işiniz gücünüz kafe işletmeciliği.

MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR

Bir kez daha gördük ki millet bizi çağırıyor Her zaman söylediğimiz gibi dertleri ve sorunları hep beraber çözeceğiz. Ülkeyi hep beraber yöneteceğiz. İktidara Milletimiz ile birlikte geleceğiz. Hiç bir güç ve kuvvet bizi bu haklı davamızdan geri çeviremez. Tüm ilçe teşkilatlarımızla birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ımızın birinci Partisi İYİ Parti olacaktır. Ülkemizi yeniden güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile aydınlık günlere kavuşturacağız.