İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Başkan yardımcıları Hamdi Arık, Mehmet Bahşi, Mehmet Adar, Ömer Yılmaz yönetim kurulu üyesi Gülnur Dursun, Kadın Kolları başkanı Öznur Hız, Sandıklı ilçe Başkanı Av. Emir Erkalan, İlçe yönetim kurulu üyeleri Nuri Şeker, Melek Selçuk, Lütfi Yüksel, Yusuf Aktürk, Sandıklı ilçe kadın kolları Başkanı Hadiye Karagöz, Sandıklı eski Belediye Başkanları Mustafa Baştürk ve İsmail Elibol’un katılımlarıyla Sandıklı İlçemizde bulunan STK’lar ziyaret edilerek sorunlarını ve çözüm önerileri dinlendi. Sandıklı Programı kapsamında Sandıklı Ticaret Borsası Başkanı Hidayet Şahin, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Çınar, Şoförler ve otomobilciler odası başkanı İbrahim Ocak, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Özer ve Sandıklı Esnaf Odası Başkanı Ahmet Öztop ziyaret edildi.

ESNAFLAR ZOR DURUMDA

Ziyaretlerde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu Ülkemizin zor bir dönemde olduğunu ifade ederek, “Ekonomimiz zor günler içerisinde. Esnafımız kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Borçlarımızı ödemek için kredi kullanmak zorunda kalıyoruz. Faizler belimizi büküyor. Bu faizler ile ayakta kalmamız mümkün değil. Gün ve gün eriyoruz. Kapanan işletmelerin sayısı belirsiz. Esnafımızın yüzde sekseni Bağ kur primlerini ödeyemiyor. İnsanımız çaresiz kaldıkça tepkisi artıyor. Geçen yıl doksan lira olan gübre bu yıl iki yüz yirmi lira. Biz her zaman milletimiz ve esnafımız dedik. Esnafımız kredi ile yaşamaya çalışıyor. Borçların faizsiz ertelenmesini istedik maalesef kabul görmedi. Esnafımız ana parayı ödeyemezken faizin altından nasıl kalkacak. Örnek verecek olursak On bir bin lira olan borç faiziyle yirmi bir bine çıktı. Bu borçlar nasıl ödenecek. Hayvan ithalatı üreticimizi yok etti. Meralar yok edildi. Şoför esnafımız bir buçuk yıldır çalışamıyor. Bağ kur primlerini ödeyemediler. Ülkemizde bir vergi adaletsizliği var. Üyelerimiz oda aidatlarını ödemekte zorlanıyor. Esnafın sıkıntısını herkes biliyor. Bir korku imparatorluğu hakim. Bu aylar böyle olursa bunun Ekim, Kasım ayları var. Geçen sene dört lastik için şoför esnafı dokuz bin lira öderken bu sene aynı lastik On dört bin lira. Esnafımızın borçları faizsiz on yıla yayılmalı, otuz altı ayda bu borç faizi ile nasıl ödenir. Göçmenler sorunu ülkemizin en büyük sorunudur. Sığınmacılar derhal ülkelerine gönderilmeli. Kendi insanımıza destek verilmesi gerekir.” dediler.Esnaf odası başkanı Ahmet Öztop il Başkanımız Muhammed Mısırlıoğlu'na ziyareti nedeniyle plaket takdim etti.

SORUNLARI NOT ALDIK

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu ziyaretler nedeniyle STK Başkanlarına teşekkür ederek, “Sizlerin sorunlarınızı not aldık. Bu sorunlarınızı ve çözüm önerileriniz Genel Merkeze ileteceğiz. Bu görev bizim boynumuzun borcudur. İnşallah kısa sürede ülkemiz güzel günlere kavuşur” dedi.