İYİ Partili Mısırlıoğlu, toplantıda özetle şunları söyledi: 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ARKASINDA KİM VAR? 

Milli Eğitimle ilgili Afyonkarahisar’da 8 yıldır bir müdür görev yapmaktadır. Afyonkarahisar’ın gençlerini Türkiye ortalamasında 60’ncı sıralarda olduğunu bu milli eğitim müdürü biliyor mu? Peki bu işin siyasi muktedirlerini Afyonkarahisarlı çocukların geleceğini bu derece düzensiz ve özensiz bir şekilde takip eden bu milli eğitim müdürünün arkasında kim var? Afyonkarahisarlıya bu müdür dayatılıyor? 

BU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KİMDİR? 

8 yıldır Afyon’da 3 tane vali, 3 tane emniyet müdürü, 2 tane belediye başkanı değiştiren bu milli eğitim müdürü kimdir? Şahsiyetine hiç bir sözümüz yoktur. Söz konusu Afyonlu gençlerdir. Neden biz 60’ncı sırada olacağız? Ege Bölgesinde olan bir iliz. Ekonomik ve sosyal durumu en iyi olan iliz. Bizim gençlerimiz bizim geleceğimiz değil mi? AKP iktidarına sesleniyorum. Onun müjdeci vekillerine ve bakanına sesleniyorum.

DERHAL SORUŞTURMA AÇIN

Milli eğitim ile ilgili derhal bir soruşturma açın. Liyakat esas mı atama yapılıyor, siyaset esas mı atama yapılıyor. Bunları bir inceleyin. Fakir fukaranın çocuğunu, Afyonkarahisarlı çocukların geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yoktur. Bununla ilgili acil önlem alın. 

BEN BAŞKANIN RAKİBİ DEĞİLİM

Ben sayın belediye başkanının rakibi değilim. Bir kere her şeye muhalefet etmek benim tarzım değil. Doğru bir tanedir. Başkanımıza sesleniyorum. Afyonlu zor durumda. Kafelerimiz, lokantancılarımız, esnaflarımız dar boğazda.

MEVCUT BİNAYA TAŞINALI 10 YIL OLMADI

Sayın belediye başkanı mevcut binaya taşınalı daha 10 yıl olmadı. Bu bina sizin neyinize yetmiyor. Binanıza 200 metre uzaklıktaki Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde vatandaşın 40 metrekarelik yerini çok görüyorsunuz, kendinize saray üstüne saray yapıyorsunuz. Allah’tan korkun. Devletin buhranlı döneminde yeni bir belediye binası yapmak şart oldu demek ne demek? Sayın belediye başkanı lütfen işin ciddiyetinin farkına var. Afyonlular devletine milletine güvenen Allah’tan korkan insanlardır. Yoksa bilinizki liyakatlı insanları yaşadığı bu şehirde sizin gibi davranan belediye başkanları sokağa çıkamaz. Böylesi zor dönemde ilin belediye başkanının mümkünse makam aracına bile binmeden esnafla dertleşerek onların sorunlarına çözüm bulması gerekirken ben yeni bir belediye binası daha yapacağım demek bence milletin aklıyla alay etmektir.