İYİ Parti Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Mısırlıoğlu yarın kutlanacak olan 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle özel bir basın toplantısı yaparak öğretmenler gününü kutladıklarını ifade etti. 

EMEKLİ ÖĞRETMENLER SIKINTIDA
Emekli öğretmenlerin konuşmalarını tamamlamasından sonra basın toplantısına devam eden Başkan Mısırlıoğlu “Yıllarca KPSS’ye hazırlandıktan sonra yüksek puan alan binlerce adaylar mülakatlarda elenerek emekleri iç ediliyor. Mülakat torpil demektir. Normali mülakatın kaldırılması. Neden KPSS yapıyorsunuz madem. Zaten KPSS sınavı yapılıyor. İnsanlar emek harcıyor. Sınavı kazanan her vatandaş rahatlıkla atanabilir” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu ekonominin geldiği durumu anlatarak” Bu ekonomik koşullar altında emeğiyle çalışan diğer tüm sosyal kesimler gibi öğretmenlerin maaşları da enflasyon ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle ciddi oranda erimiştir. 2011 yılında dolar kurunun ortalama 1.67 TL olduğu ve 1590 TL aylık alan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenin maaşıyla 952 dolar alınıyordu. Bugün aynı derece ve kademede 4 bin 591 TL alan bir öğretmenin dolar bazında aldığı maaş 400 dolar (1 dolar=11.450) TL seviyesine inmiş durumdadır. Benzer bir şekilde 2011 yılında 9/1 derecedeki bir öğretmen maaşı ile yaklaşık 12 çeyrek altın alabiliyorken, 2021 yılında aynı öğretmen maaşıyla yaklaşık 4 çeyrek altın ancak alabiliyor. Bu da son 10 yıldaki öğretmen maaşlarının yüzde 50’ den fazla oranında eridiğinin ispatıdır. Yazıktır, günahtır”  diye belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı “Nas var, faize göz yumamam.' dedi. Haydi, buyurun 
KUL HAKKINA GİRİNCE DE NAS VAR
Nas ne demek? Kuran-ı Kerim'in emirleri ve sevgili Peygamberimizin örnek hayatı demek. Buradan Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum: Doğrudur, Nas var. Ama Nas, başka konular için de var. Mesela; Beytülmale el uzatınca da Nas var. Mesela; ‘İşi ehline veriniz' buyruğuna rağmen liyakatsiz kadroları milletin başına bela edince yine Nas var. Mesela, milletin başarılı evlatlarını mülakatlarda eleyip eşe, dosta, yeğene 5'er maaş bağlayıp kul hakkına girince de Nas var. Sayın Erdoğan, madem Nas konusunda bu kadar hassassın o zaman neden milletimiz zorluklarla mücadele ederken sen gidip milletin hazinesinden her gün milyonlar harcayarak sarayında sefa sürüyorsun? Millete gelince Nas var da, sana gelince muaf mı oluyorsun? Ayıptır, günahtır.” Dedi.

O KOLTUKTAN KALK

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı eleştiren Başkan Mısırlıoğlu, “İlimiz eğitim ve öğretiminin geldiği noktanın baş sorumlusu İl Milli Eğitim Müdürüdür. İlimizin başarı sıralamasında 71. Sıraya düştüğü iddia ediliyor. Bu konuyu araştıracağız. Müdür bey okul müdürlerini toplayarak “ Başarısız öğrencileri ve aileleri ikna edin, çocuklar LGS sınavlarına girmesinler “ demiş. Pardon Sayın Müdür bu şekilde mi ilimizin başarı sıralamasını yükselteceksin. Senin o koltukta bu gün oturmaman gerekiyor. Er veya geç istesen de istemesinde o koltuktan kalkacaksın. Bir an önce koltuğu bırak, oraya liyakat sahibi bir kişi gelsin. Eğitim bir Sen adeta iktidarın arka bahçesi haline geldi. Bu sendika üyesi isen liyakatine bakmadan atanıyorsun. Olan evlatlarımıza oluyor. Pandemi döneminde eğitim öğretime ara verildi. Yaz boyu yapılamayan okulların tamiratı tam okulların açıldığı döneme getirildi ki sorumlusu ve sorunun nerden kaynaklandığını sorgulayan olmadı. Yıllardır hiçbir bakım ve tadilat yapılmayan devlet okullarımız adeta dökülmekte ve tehlike saçmaktadır. Bu çağda okullarımızın tadilatı için hiçbir bütçe ayrılmaması iş bilmezliğin ve vurdumduymazlığın bir göstergesidir. Dışarıdan badanalanmış, boyanmış okulların sağlamlık derecesi veya binanın kullanımı ortada yoktur. Bunlarla ilgili raporlar varsa bile gizlenmektedir. Okullarda ekonomik yapı, standart kalmamıştır. Öğretmenlik mesleğinin manevi karşılığı olan saygının bile kendilerine çok görüldüğü, sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı ve kanıksandığı bir dönem yaşanmaktadır. Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Öğretmenlerin en büyük sorunlarından biri geçim sıkıntısı. Öğretmenler kendilerini değersiz hissediyor. Öğretmenler hamaset değil adalet istiyor. Daha ayın başında ay sonunu düşünürken eğitim vermek değil, emeğinin hakkını alarak, saygı görerek mesleğini icra etmek istiyor. Anne babalar artık çocuklarının öğretmen olmasını istemiyor. Binlerce öğretmen emekliliği gelmesine rağmen emekli maaşıyla geçinemeyeceği için emekli olmayı düşünmüyor” dedi.
Hafta sonu Denizli ilinde gerçekleşen İYİ Parti mitingine değinen başkan Mısırlıoğlu “ Geçtiğimiz Cumartesi günü İYİ Parti İlk mitingini gerçekleştirdi. Mitingden 72 saat önce miting kararı alan partimiz miting startını vermiş oldu. Miting alanını On binler doldurdu. Genel Başkanımızın coşkulu konuşması ve mitinge katılanların coşkusu, sevinci görülmeye değerdi. Seçime her gün adım adım yaklaşıyoruz. İYİ Parti kadroları seçime hazırdır. İYİ Parti mutlaka iktidara gelecek ve ülkede kardeşliği tesis edecektir” dedi.
Basın toplantısı sonrası, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, pasta kesilerek öğretmenler günü  kutlandı ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Emekli öğretmen Nazife Ünal’ın öğretmenler günü kapsamında bir açıklama yaparak şöyle dedi:
Değerli İl Başkanım, Sayın basın mensupları, değerli öğretmen arkadaşlarım ve partililerimiz.
Beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Biz öğretmenler yıllardır öğretmenler gününü 24 Kasım’da kutlarız. Biz öğretmenlerin böyle bir günde hatırlanması güzel bir duygu. Bu gün başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. 

Öğretmenler sadece çocuklarımızı yetiştirmezler. İçinde bulundukları toplumun da kanaat önderleridir. Kırsalda ya da kasabada derdi olan biri öğretmenin kapısını çalar. Öğretmen aynı zamanda hiçbir mesleğe kısmet olmayan bir şansa sahiptir. Öğretmen bütün sevgisiyle çocuğu kucaklar, sorunlarını çözmeye çalışır, anne ve baba görevini üstlenir. Öğretmen aynı zamanda hepimizin ilham kaynağıdır. Öğretmen aynı zamanda toplumun bugününü ve geleceğini belli eden bir unsura sahiptir. Bizim aydınlanmamızın kaynağı da öğretmendir.

Her meslek özel ama öğretmenlik çok daha özel bir hizmet alanıdır. Çünkü anne ve babalar, öğretmenlere en değer verdikleri varlıklarını yani çocuklarını emanet ediliyor. Öğretmenler ülkemizin geleceğinin mimarları, rol modelleri ve en önemlisi de orası uzak, burası kötü demeden yurdun dört bir yanında en zor koşullarda görev yapıyorlar.
Öğretmen gelecektir. Atatürk “ Öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek gayet net açıklamıştır. Bu iktidar döneminde öğretmenlik mesleği, itibarını kaybetti. Öğretmen Okulları kaldırıldı. Öğretmenlik mesleğinin dışında tutulan gencecik evlatlarımız, atanamayan öğretmenler. Öğretmenler sadece çocuklarımızı yetiştirmezler. İçinde bulundukları toplumun da kanaat önderleridir. Kırsalda ya da kasabada derdi olan biri öğretmenin kapısını çalar. Öğretmen aynı zamanda hiçbir mesleğe kısmet olmayan bir şansa sahiptir. Öğretmen bütün sevgisiyle çocuğu kucaklar, sorunlarını çözmeye çalışır, anne ve baba görevini üstlenir. Öğretmen aynı zamanda hepimizin ilham kaynağıdır. Resmi, müziği o sevdirir. Sorun çözmeyi o bize öğretir. Öğretmen aynı zamanda toplumun bugününü ve geleceğini belli eden bir unsura sahiptir. 
Öğretmen sıkıntılı, eğitim programı yetersiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk öğretmen ve eğitime önem verdiğini şu sözlerle anlatmıştır “Öğretmen maaşı milletvekili maaşı ile eşitlensin” demişti. Sizlerin çalışmalarınızı takip ediyorum, İYİ olacağınıza inanıyorum, sizlere başarılar diliyorum. Okullarımızdan andımız kaldırılmıştır, kitaplarımızdan Cumhuriyet Atatürk ilke ve inkılapları ile ilgili konular yok denecek kadar azdır. Benim istediğim eğitimin hak ettiği düzene gelmesidir sizlerin çaba ve gayretleri ile düzene girecektir. Tekrar beni davet ettiğiniz için teşekkür eder başarılar dilerim.
Emekli Öğretmen Ali Osman Tufan’ın öğretmenler günü konuşma metni; 
Sayın Başkanım, kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Aziz misafirlerimiz, sevgili öğrenciler, sayın basın mensupları..
Öğretmenlik kuşku yok ki en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Çünkü öğretmenler mutluluklarını öğrencilerinin başarılı olmasının hedefine kenetlenmiş mesleğin üyeleridir.
Değerli öğretmen arkadaşlarım, yüklendiğiniz bu görev, çok büyük, büyük olduğu kadarda kutsaldır. Çünkü sizler, iki binli yıllarda  Türkiye’mizi yönetecek gençlerimizi yetiştirmekte ve Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktasınız..
Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, terbiye etmek, hepimizin görevidir. Çocuk, sevgili peygamberimizin dilinde cennet çiçeğidir, gönül meyvesidir.
Tarladaki ot, saksıya alınıp bakım yapılırsa çiçek olur., saksıdaki çiçek tarlaya bırakılıp ihmal edilirse ot haline gelir.
Kıymetli meslektaşlarım…
Sizler Anayasamıza, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadakatle bağlı öğretmenler olarak Türk milletinin hizmetindesiniz.
Büyük önderimizin ifade etiği gibi yetişecek yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.
Sizler, gelecekte, yetiştireceğiniz bu nesille övünebilmelisiniz. Bu da ancak,  yüksek bir görev şuuru, engin bir vatan sevdası, tam bir disiplin, sağlam bir sorumluluk ve yeterli bilgi ile gerçekleştirilebilir.
Kıymetli misafirler…
Kurtuluş savaşının en çetin anlarında bile eğitim-öğretimi ihmal etmeyen büyük önder Atatürk “ Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar zaferler ederse etsin, o zaferlerin payidar sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir” (24.03.1923)
Geleceği çok iyi gören Atatürk ; Yeni nesiller yetiştirme görevini öğretmelere veriyor ve millet için öğretmenin önemini şu sözleriyle belirtiyordu. “ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden- eğitimciden yoksun bir millet henüz bir millet namını kazanamamıştır. ( 14.08.1925)
Sevgili öğretmen arkadaşlarım, öğretmen, milletlerin kaderini ayakta tutan; Bayrağa renk kazandıran, ölmekte olan hastasına kan veren örnek davranışlarıyla rehberlik edip, yol gösteren, yerine göre serdar, yerine göre de meçhul kahramanlardır.
Doğumundan ölümüne kadar, milletin ahlak ve karakterini yükselten, bir hamur gibi anayı da, babayı da, toplumu da yoğuran ona şekil veren odur.
Nasıl arı peteklerine bal taşır, mimarda taşa can verirse, öğretmen de körpecik beyinlere bilgi ve kültür taşır. 
Peygamberimiz de güzel sözlerinden birinde “ Allah beni bir öğretmen Olarak gönderdi. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyerek konunun önemini vurgulamıştır.  Öğretmen hayat yolcusunun inip bindiği, istasyon, seri ve sistematik olarak çalışan bir fabrikadır. Kumaşın en iyisi burada dokunur. Sevgi çiçekleri burada toprağa atılır. Ünlü çınarlar burada yetiştirilir.
 Öğretmen yeniliklerin peşinde koşan, hayatı zayıflatan engelleri kaldıran, medeniyetlerin kurulmasında ve yıkılmasında rolü en büyük olandır. Eline verilen çocuğu tanımayan, onu sevmeyen ve dilinden anlamayan öğretmen, soğuk demiri döverek ona şekil vermeye çalışan bir demirci gibidir. 
Nice taşlar vardır ki işlenince mücevher olur.
Güneş nasıl karanlığı boğuyorsa, öğretmen de zulmeti ve cehaleti boğar. Tarihin her çağında var olup, insan denilen canlı varlığı inşa eden öğretmendir.  Dünyaya yön verip milletlerin kaderine yön veren nice cihangirler hep Öğretmenlerin eseridir. 
Eğer öğretmenler olmasaydı…
“Evet sultan benim lakin o benim hocamdır. Çiçekleri hocama veriniz” diyen ve yaşadığı asra mühür vuran fatihler…
Hocam siz üzülmeyiniz, alimlerin at’ının ayağına sıçraya çamur benim üzerime süs olur diyen cihangirler cihangiri Yavuz Sultan Selimler yetişmezlerdi.
İnsanlık tarihimizin gerçek mimarları ve en büyük öğretmenleri annelerdir. Yarınların anneleri olacak çocuklarımızı özenle yetiştirmeliyiz ki, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nesli onlar yetiştireceklerdir.
Öğretmen, her şeyden önce vatanını ve milletini çok seven, onun bir parçası olduğunu unutmayan kişidir.
Sevgili öğrenciler, sizlerde yarının büyükleri olarak bilgili, çalışkan, sıhhatli birer genç olarak bizlerden nöbeti devralmaya hazırlanın.
Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım..
Aziz vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için birlik ve beraberlik içinde Ata’nın gösterdiği yoldan Türk milliyetçiliğine sarılarak ilerleyelim.
Yıldırımlar yaratan,
Bir ırkın âfakıyız,
Tufanları gösteren,
Tarihlerin yadıyız…
Uzaklar yakın olur,
Sevgi dolu gözünde,
Her türlü fedakarlık,
Senin temiz özünde…
Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler Gününüzü kutlar, hepinize sağlık ve başarılar dilerim… Saygılarımla.