Mısırlıoğlu’nun toplantıda söyledikleri şöyle: 

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİN VERİLDİĞİ PARKLAR İLGİSİZ

Afyonkarahisar Belediyesi hala kış uykusunda. İlgisiz, umursamaz tavrını sürdürüyor. Her gün farklı mahallelerimizden şikayetler fotoğraflar bizlere ulaştırılıyor. 
Bu topraklar için canlarını veren kahraman şehitlerimizin isimleri yaşatılmalı ama nasıl. Şehit Jandarma Onbaşı Ahmet Şık anısına yaptırılan park içerisine konan totem içler acısı, tabela kaderlerine terk edilmiş. Şehidimizin isminin verildiği tabela çürümeye terk edilmiş. Buradan tabelanın yenilenmesini istiyoruz.  Böyle bir tabela yüreklerimizi sızlatıyor. Bu tabela derhal yenilenmelidir 

2 YIL ÖNCE AÇILAN TEMEL TEHLİKE SAÇIYOR

Afyon Belediyesinin ilgisizliği sadece bu tabela ile sınırlı değil. Kayadibi mahallemizden bir fotoğraf. Yaklaşık iki yıl önce temel kazısı yapılan bir inşaat alanı. Çeşitli nedenlerle yapılamayan inşaat alanı Belediyenin vurdumduymazlığı nedeniyle tehlike arz ediyor. İnşaat alanı çevresinde her hangi bir önlem almayan, aldırtmayan Afyon Belediyesinin sorumsuzluğunun bir örneği. Allah saklasın burada meydana gelecek bir can kaybının sorumlusu Afyon Belediyesinindir.  Vatandaşlarımız defalarca Belediyeye burada gerekli önlemin alınması için müracaat ettiklerini iddia ediyorlar. Mahalle sakinleri “Muhtarımız kaç kez Belediyeye bildirdi. Bu güne kadar kimse ilgilenmedi.

BOZULAN YOLLAR MART BİTMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Kış şartlarında bozulan yolları tekrar söylemeye gerek duymuyorum. Söylediklerimiz Başkanımızın bir kulağından girip öbür kulağından çıkıyor. Bozulan yolları yapmak için her halde yaz gelsin törenle başlayalım diye bekliyorlar. Kışın çöken yollar vatandaşımıza saç baş yoldurdu, toz toprak içerisinde bir yaz bizleri bekliyor.

YARDIM BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Başkan Mısırlıoğlu: "Dün arkadaşlarımızla birlikte Esentepe Mahallesinde çıkan yangında evleri yanan bir ailemize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Ailemizin tüm eşyaları yanmış, apartman sakinleri doğal gaz alamıyor. Sayın Valimize durumu aktardım. Valimiz son derece duyarlı, yapılması gereken neyse en kısa sürede yapılacağınız bildirdi. Sayın Valimize duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak bizde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Evi yanan ailemize  bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Dün ayrıca Dinar ilçemizde de iki katlı bir ev yandığının haberini aldık. Evde yaşayan anne ve kızının önceki gün başka bir kentteki oğullarının yanına misafirliğe gitmesi ise facianın önüne geçildi. Buradan kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Dinar ilçe başkanımız aileleri ziyaret edecek. Dinar Kaymakamımızda eminiz gerekeni yapacaktır” dedi.

ZAMLAR MİLLETİMİZİ BUNALTTI

Başkan Mısırlıoğlu: "Akaryakıt ve elektrik zamları milletimizi bunalttı. Dün arkadaşlarımızın ilimizde bir akaryakıt istasyonunda görüntülediği fiyatlar. Bu gün LPG’ye tekrar 33 kuruş zam. Yeter artık yeter. Bu iktidarın beceriksiz politikaların fotoğrafıdır. Bir gecede elektriğe % 125 zam yapan iktidar  haftalar sonra elektrikte KDV ‘yi %8 ‘ e indirdik müjde diyor. Sevsinler sizin müjdenizi” dedi.

TMO AYÇİÇEK YAĞI SATMIYOR

Başkan Mısırlıoğlu: "TMO, artış gösteren ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi. Dolar kurunun TL karşısında rekor kırması ile birlikte son dönemde ayçiçek yağı ithalatında fiyatın artması ile birlikte ayçiçek yağı fiyatları da uçuşa geçmişti. Piyasada 130- 150 TL bandında satılan 5 litrelik sıvı ayçiçek yağı, TMO ürün satış noktalarında 100 TL’nin altında satışa sunulmuştu. Daha yaygın şube ağına sahip ve yine bir kamu teşebbüsü olan Tarım Kredi marketlerinde ise fiyatlar TMO'dan bir miktar yüksekte bulunuyor. Vatandaşımız için ucuz yağ almak hayal oldu. TMO kapısından eli boş dönüyor. TMO artık çiftçinin kara gün dostu değil rantçılara zemin hazırlayan bir kurum haline gelmiştir.

İYİ Parti iktidarında TMO tekrar çitçinin kara gün dostu olacak ve fiyat politikaları ile piyasaları dengeleyecektir” dedi.

PEK ÇOK VATANDAŞIMIZ DESTEK BAŞVURUSU YAPAMIYOR

Mısırlıoğlu: “Kış aylarında artan doğalgaz faturaları sonrasında faturaları ödemede zorlanan ailelere doğalgaz desteği işkenceye dönüştü” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Doğalgaz tüketim desteğine başvuruların sadece  e-Devlet üzerinden yapılacak olması büyük bir hatadır. Pek çok vatandaşımızın e devleti, cep telefonu yok. Sistem karma karışık. Pek çok vatandaşımız E-devlet üzerinden doğalgaz desteği başvurusu yapamıyor. Bir arkadaşımız “3 gündür işlemin son noktasına kadar bilgileri dolduruyorum fakat en son sayfada doğalgaz yardımını işaretliyorum orada kalıyor. Yani gerçekten anlayamıyorum ihtiyaç sahibiyiz fakat bize hep zorluk çıkıyor sesimizi duyurmak için ölmemiz mi gerek.” diyor.

Vereceğiniz üç kuruş desteği bile doğru dürüst vermiyorsunuz." diye belirtti.

TÜRK SİYASETİNİN DÖNÜM NOKTASI

Dün Altı siyasi Parti liderinin tarihi imzaları hakkında görüşlerini açıklayan başkan Mısırlıoğlu: “Ben değil biz diyen liderler, tarihi imza için dün bir araya geldiler. İYİ Parti ,CHP,  Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi genel başkanları geçtiğimiz günlerde yuvarlak masa etrafında bir araya gelerek, 28 Şubat’ta toplanmak üzere sözleşmişti. Görüşmelerin ardından üzerinde uzlaşılan, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ açıklandı ve 48 sayfalık metni 6 muhalefet lideri tarafından imzalandı. Yarının Türkiye’sinde demokrasimizin yeniden baş tacı edileceğinin nişanı, Türk siyasetinin dönüm noktası, Türk Milletine hayırlı olsun. Barışla, dostlukla, umutla, özlemle ve minnetle mutabakat metnine imza attılar. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yasama organının etkili ve katılımcı olduğu, yürütmede hesap verebilirlik ve istikrarın sağlandığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tesis edildiği, temel hak ve özgürlüklerin herkes için güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, kadın haklarının tam anlamıyla korunduğu özgürlükçü bir sistem olarak karar altına alınıyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamak ve yargıda verimliliği artırmak amacıyla uzlaşılan noktalar” diye ifade etti.

28 ŞUBAT MESAJI

28 Şubat ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mısırlıoğlu: "28 Şubat sürecinde baskıyla bir iktidarın düşürülmesini hedeflediler ve başardılar. 28 Şubat'ta oluşan güç, bir grup insanı, siyasetçiyi ve o siyasetçiye oy verenleri tehdit etmiştir ve oluşturulan psikolojik baskılarla 54. Hükümet yıkılmıştır” diye ifade etti.

ÇİFTÇİLİK BABA MESLEĞİ

Başkan Mısırlıoğlu: "Her basın toplantımızda çiftçimizin, besicimizin, emeklimizin, gençlerimizin, besicimizin, atanamayan öğretmenlerimizin, esnafımızın, işçimizin sesi olmaya devam edeceğiz.Çiftçilik baba mesleğidir. Çiftçimiz mağdur, emeklerinin karşılığını alamıyor. Üretim azaldı, üretici yeterince ürün alamıyor. Kaldırılan ürünleri de serbest piyasada kendi belirledikleri fiyattan alıyorlar. Ürün girdi maliyetlerini karşılamıyor. Çiftçi büyük zarara uğruyor. Bankaya, sigortaya borçlu ve borcunu ödeyemez durumda. Bir çiftçi kardeşimiz bize ağlayarak geldi. Çiftçilikle meşgul olan vatandaşımız 'On yerden bana icra tebliği gelmiş. Bu can nasıl dayanır? Traktör ve arazime el konulmuş. 100 dönüm yerime arpa veya buğday ekemedim. Mazot, gübre, tohum, ilaç fiyatları almış başını gidiyor. Ekemedim. Yanlış tarım politikalarından vazgeçilsin, perişanız. Pek çok arkadaşımız traktörünü, arazisini satarak çiftçiliği, besiciliği bıraktı' diye dert yandı” dedi.

“Perişanlık, yoksulluk diz boyu. Acilen çitçimize , besicimize mazot, gübre ve yem desteği verilmeli. Artan yem fiyatları nedeniyle besiciler hayvanlarını besleyemez durumda. Besici hayvanını kesime gönderiyor veya satıyor.Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nı yaptığı dönemlerde bu ülkenin parası altın değerindeydi. Şimdi Atatürk'ün resminin bulunduğu paranın değeri kalmadı. Önümüzdeki seçimlere kadar Türkiye'de çiftçi, besici kalmayacak. Artık çiftçinin yakasından bir an önce düşsünler. Bir an önce gitsinler. Şunu görüyoruz ki onlar gidene kadar çiftçiyi tamamen bitirecekler. Tarımda ülkeyi dışa bağımlı hale getirdiler. Türkiye'de sofralarda tüketilen ekmeğin yapıldığı unun yüzde 80'nini ithal buğday oluşturuyor. Bu ithal buğdayın tamamına yakını da Rusya'dan ihraç ediliyor. Türkiye, buğday, mercimek, nohut, fasulye, ayçiçeği üretirdi. Hiçbir şekilde dışa bağımlı bir ülke değildi. AK Parti İthalat politikalarını değiştirmedi. Üretime yönelik politikalarını destekler yönelikte bir politika geliştirmedi. Tarımsal üretimi engelledi, destek vermedi” dedi.

TÜRKİYE DALINDAN KOPMUŞ YAPRAK MİSALI

Başkan Mısırlıoğlu: "Türkiye, dalından kopmuş yaprak misali sağdan sola savrulmaya devam ediyor. Vatandaş ise yaşam pahalılığı dolayısıyla bunalıma giriyor. İntihar haberleri her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomidir. Son ekonomik veriler halkın büyük bir kesiminin geçimini sağlayamadığını ortaya koyuyor. Akp iktidarları döneminde taşıma su ile ekonomi döndürülürken tarım, hayvancılık, teknoloji gibi alanlarda yatırım yapılmadan geçirilen 20 yılın faturasını şimdi ödüyoruz. Kaynamayan tencereler gerçeği toplumun her kesiminin gerçekliği haline geldi. İşçisi, memuru, esnafı hemen herkes aynı durumda. Bir yanda evine ekmek götüremeyen vatandaş bir yanda şatafatlı hayatlar süren iktidar yandaşları. Yandaşların  yaşadığı lüks hayat pes dedirtiyor. Ne pahasına olursa olsun yaşadıkları itibarın bir gün sandıkta karşılarına dikileceğini hesap edebilen de yok“ dedi.

Basın toplantısında İYİ Parti ailesine katılan  Bilal Özkara, Mevlüt Karaaslan, Vedat Çekmez ve Eski Çay ülkü ocakları başkanı Aytaç Öztürk’e İYİ Parti rozetleri; İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz, İl Başkan yardımcıları Eyüp Hasırcıoğlu, Mehmet Adar ve Belediye Meclis üyesi Harun Sağlam tarafından takıldı. Başkan Mısırlıoğlu İYİ Parti ailesine katılanları teker teker kutlayarak hayırlı olsun dedi.