İYİ Parti Sandıklı İlçe Başkanı Erkalan’ın açıklamaları şöyle;

“SANDIKLI HALKI VERDİĞİ OYLARIN KARŞILIĞINI İSTİYOR”

Sandıklımız Afyonkarahisar'ın en değerli ve en büyük ilçelerinden bir tanesi bugüne kadar da genel seçimlerde AKP'nin çoğu ilçeden daha yüksek oy aldığı bir ilçe ancak hizmet noktasında ve ‘iktidarın nimetlerinden’ faydalanmak noktasında Sandıklımız eksik kalıyor. AKP İlçe Başkanı'nın işleri yoğun olabilir, Sandıklı'nın sorunlarını düşünecek üzerine çalışacak kıymetli zamanları da olmayabilir. Ancak Sandıklılı verdiği oyların karşılığını istiyor. Milli Eğitim, Tapu , Emniyet, Sandıklı Devlet Hastanesi, Adliye hepsi berbat durumda. Kimse yanlış anlamasın, bu kurumlarımızda çalışan personellerimiz kısıtlı imkanlarla vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalışıyor ancak vatandaşla karşı karşıya gelmek zorunda kalıyor.

“MEMLEKET KİMİN UMRUNDU?”

Eskiden Sandıklı'nın güzel adetleri vardı, unuttuğunuz ‘memleket’ söz konusu olduğunda Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları, Memleketin ileri gelenleri, Siyasi Partilerin ilçe Başkanları, kurum müdürleri bir araya gelerek kararlar alır ve bu kararları yerine getirebilmek için el birliği ile Ankara’ya baskı yaparlar eksikleri gidermeye çalışırlardı. Ancak şimdi memleket kimin umrunda?

“MİLLİ EĞİTİM İÇLER ACISI HALDE”

Milli Eğitim içler acısı halde. Toplam 4 tane okul yıkıldı. Hangi öğrencinin hangi okula gittiği belli değil, 2022 yılında yapılan açıklamaya göre yıkılan okullar için ödenek ayrılmadığı söylendi. Madem ödenek ayrılmayacaktı okullarımızı neden alelacele yıktırdınız? Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi'nde memleketimizin başarılı olan öğrencileri eğitim öğretim görmekte ancak okul kömürlü sistemden doğal gaz sistemine geçişten dolayı eğitime 15 gün geç başlamak zorunda kaldı neden eğitim öğretime ara verildiğinde  bu sorun çözülmedi? Cumhuriyet Ortaokulu Türkiye ortalamasının üstünde dersleri boş geçen bir okul haline geldi sebebini biz bilmiyoruz?

“VATANDAŞ POLİS EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYOR”

Emniyet Teşkilatımıza her zaman minnettarız ancak onların elinde olmayan nedenlerle memleketimizde Polis eksikliğinden bahsediliyor ve vatandaşımız bunu açıkça hissediyor. Emniyet Teşkilatında yer alan görevli polislerimiz her yere yetişmek için seferber oluyor ancak kendileri de yetersiz kalıyor. Acaba AKP İlçe Teşkilatının bu sorunu gidermek için herhangi bir girişimi oldu mu?        

"ADLİYE’DE PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR"

Tapu Dairesi Sandıklı Lisesine taşındı ek masraf yapılmadığı için sevindik ancak koca Sandıklı Lisesi'nin taş binasında tapu dairesi yapılacak başka bir alan yok muydu? Ayrıca moloz yığınlarının içerisinde insanlar Tapu Müdürlüğünü bulmakta zorlanıyor. Bari moloz yığınlarını temizletin. Adliyedeki personel eksikliği yüzünden Avukatlar kendi işimizi kendimiz görelim düşüncesiyle Adalet Bakanlığı’na personel talebinde bulunmaya gitti durum bu kadar vahim. Ne yapsın vatandaş 10-15 kişi toplanıp Ankara’ya gidip Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan personel talebinde mi bulunsun? Bari Harita Kadastroyu Sandıklı’ya yeniden getirmek için siz uğraşın.İlçe Başkanlığı sadece protokollere katılmakla olsaydı keşke.

Sandıklıya geçmişte menfaat ve parti gözetmeksizin hizmet etmiş, memleketi uğruna mücadele vermiş Belediye Başkanlarımızdan, ilçe Başkanlarımızdan ve STK Başkanlarımızdan vefat edenleri rahmetle sağ kalanları ise sevgi ve saygıyla anıyorum, hepsinden Allah razı olsun...