Özkaya, bayramlaşma töreninde konuştu: 

İMARET VE MISRİ CAMİ ETRAFINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Yurdunuseven’in ardından söz alan AK Parti milletvekili Ali Özkaya da kentsel dönüşüm için kazmanın vurulacağı tarihi açıkladı. Özkaya, “İmaret ve Mısri Camii etrafındaki yapılara yıl sonuna kadar kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazma vurulacak. Bakanımız Murat Kurum gerekli talimatları verdi. Gerçekten Afyonkarahisar’ın tarihine, kültürüne, mirasına ve çevresinde uygun bir şehirleşmeyi ve dönüşümü milletimiz ile birlikte yapacağız. Bu Afyonkarahısar’ın değerini çok arttıracak. Yine Cirit Kayalığı millet bahçesinin de Eylül ayı itibarıyla ihalesi yapılacak. Belediyemizin projesi hazır, arkadaşlar çalışıyorlar. İnşallah Afyonkarahisar millet bahçesi çok iyi bir noktaya gelecek. Spor kompleksi içerisinde de 16 derslikli Spor Lisesi yapılacak. Bu yıl sonuna kadar da tamamlanacak. Bu yatırım, Türkiye’de bir spor kompleksinin içerisinde olan tek spor lisesi olacak. Hem eğitim alacaklar hem ders görecekler. Afyonkarahisar dolayısıyla bir spor üssü haline gelecektir” diye konuştu. 

SPOR BAKANI AFYON’A GELİYOR

Özkaya konuşmasında, “Şu anda bütün köylerimizin ve kasabalarımızın vidanjör ihtiyacını, İl Genel Meclisimiz 3 ayrı vidanjörü bölge çalışma bakımevlerine göndererek ihtiyaçları yerine getirecek. Bu çok önemli. Süreç içerisinde belediyelerimizin ihtiyaçlarına göre ilave yatırımlar yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanımız ‘Çay ve Sinanpaşa ilçemizde hiç spor salonu yok orayı derhal başlatalım’ dedi. ‘Bolvadin, Sandıklı ve Şuhut Spor salonlarımız eski bunları da bu ilçelerimizin büyüklüğüne uygun bir şekilde yeniden yapalım’ dedi. ‘Evciler halı sahamız derhal yapılsın’ dedi. Allah nasip ederse Spor Bakanımız bayramdan sonra uygun bir zamanda ilimize gelecek. Bir araya gelip bir protokol yapacağız. Tüm belediyelerimizin spor salonu, halı saha ihtiyacı bu süreçte yapılacak. Sultandağı ilçemiz içerisinde eski Kredi Yurtlar Kurumu binası da Gençlik Merkezi oluyor. Parası gönderildi. Gerçekten Sultandağı’mızın önemli bir merkez olmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi. 

ÇİFTÇİLER İÇİN 10 MİLYON LİRA GELDİ

Özkaya “Geçtiğimiz aylarda ilimize ciddi bir don olmuştu. Patateslerimiz, fasulyelerimiz, sebzelerimiz zarar gördü. O zaman İl Başkanımızla, milletvekillerimizle birlikte takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız arefe günü 10 milyon lira İl Tarım müdürlüğümüze gönderdi. İnşallah bayramdan sonra her kişinin beyan edilen zararının bir kısmı çiftçilerin hesabına geçecek. Patates fiyatlarının da arttırılması konusunda gayret sarf ediyoruz” dedi.