-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi. 

CHP’li Sultandağı Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, Gara’da şehit edilen 13 kişi için “esir” kelimesini kullanınca MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk “Esir” sözcüğünüzü şiddetle reddetiyorum. Esir diyemezsiniz” diyerek duruma tepki gösterdi. 

BAŞARISIZ BİR OPERASYON

CHP’li Nergiz şunları söyledi: “Başarız bir operasyon gerçekleşti. Bunu kabul edeceğiz. Gönül isterdiki bütün esirlerimiz kurtarılsın. Şehit olmasınlar isterdik. Biz buna seviniyor muyuz? PKK’yı lanetliyoruz. PKK bir terör örgütüdür. 6 yıldır bu insanlar için neden bir adım atılmadı Ahmet Bey?”

Bu sözler üzerine MHP’li Ertürk araya girdi ve  “Esir sözcüğünüzü şiddetle reddetiyorum. Esir diyemezsiniz.” Diyerek Nergiz’e tepki gösterdi. 

BAŞKAN ÇOBAN ARAYA GİRDİ

Bu esnada İGM Başkanı Burhanettin Çoban araya girdi ve şunları söyledi:  “İsmahan Hanım bende sizin esir derken bunların zorbalıkla rehin aldıklarını kastettiğinizi biliyorum. Bence rehine diye düzeltirseniz devam edin” dedi. 

CHP’Lİ NERGİZ: HDP’NİN KAPATILMASINI BİZDE İSTİYORUZ

Nergiz konuşmasını şöyle sürdürdü: “HDP’nin kapatılmasını bizde istiyoruz. Bu ülkede kanun var anayasa var. Bu ülkede hiç mi parti kapatılmadı. Bunu polemik yapıyoruz. Gündem yapıyoruz. Kapatılacaksa gidilip kapatılmalı. “

MHP’Lİ ERTÜRK: ESİR DERSENİZ ALGI OPERASYONUN PARÇASI OLURSUNUZ

Siz bir terör örgütü tarafından kaçırılan masumları esir olarak nitelerseniz bahsettiğim algı operasyonunun bir parçası olursunuz. Yaptığım açıklamayı hala hanımefendi anlamamış. Gara’ya yapılan operasyonun temel amacı ülkemizin Güney sınırında oluşturulmaya çalışılan PKK devletinin bertaraf edilmesidir. Bu operasyonda amaçlardan bir taneside rehinelerin kurtarılmasıdır.