Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyon Postası canlı yayınında Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtladı. Uysal’a programda “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?” diye soruldu. Uysal, bu soruya, “

YÜRÜTME ERKİNE TALİP OLMANIN YOLU CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIDIR

Ortak bir aday çıkmıyorsa, siyasetin pratikleri açısından baktığımızda tüm siyasi partilerin genel başkanları tabi olarak bir iddia koymalı. Yürütme erkine talip olmanın yolu cumhurbaşkanlığı adaylığıdır. Partiler geçmişte başbakanlığa talipse bugünde cumhurbaşkanlığına taliptir. Meseleye şahsi kariyer perspektifinde hiç bir zaman bakmadık. Sorumluluğumuzun farkındayız. 

ADI KONMAYAN BUHRAN DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Türkiye adı konmamış buhran döneminde pek çok yıkım yaşanıyor. Türkiye’nin üzerinden iktidarın örtüsü kaldığında kayıp dışına çıkmış bir devlet varlık fonu var, buradaki değerler nereye ipotek edilmiş, bunlar nereye satılmış, bunlarla ilgili bir denetim mekanizması yok. Bunları göreceğiz. Türkiye’nin onda 1’i nüfusuna sahip Norveç’in varlık fonu var, 1.4 Trilyon dolarlık değere sahip, sadece 2021 kari 177 Milyar dolar, gelecek nesillerin refahını teminat altına alayım çabası içinde. Bir tarafta Türkiye’nin varlık fonu var. Bırakınız gelecek nesilleri, dünün bugünü tüketmişiz, yarınlarınıda ipotek altına almışız. 

6 SİYASİ PARTİ LİDERİ BULUŞACAĞIZ

Önümüzdeki süreçte 12 Şubat’ta 6 siyasi partinin genel başkanı olarak bir araya geleceğiz. Türkiye’nin canlı gündemini ve seçime kadar hangi merhalelerle neler yapılabilir bunları masaya yatıracağız. Meseleyi iktidar ve yedeğindeki medyanın sabah akşam ısıttığı gibi kim cumhurbaşkanı adayı olacaktan öte, Türkiye bir paket programı oylayacak. Türkiye meşru demokratik hukuk devleti olan herkesin eşit fırsatlara sahip bir ülke mi yoksa bugünkü gibi keyfi bir rejim, lütfedildiği kadar hakka ve hukuka sahip olacağı, dar bir bas tipi dar bir parti devletinin, bugün MHP ile genişleyen onların vatandaş olduğu kalan vatandaşların lütfedildiği kadar hakka hukuka imkana fırsata sahip olduğu Türkiye’mi? Bunu oylayacağız. Şuurlu vatandaşlarımızın tercihi belli. 

BUGÜNDEN BİR ŞEY SÖYLENMEZ AMA… 

İsimler mevzusunu zaten o sıcak atmosfere gelmeden değerlendirilmez. Bugünden bir şey söylenmez ama Demokrat Parti olarak Genel Başkanı olarak mücadelemiz ve iddiamız ortada. 

ELİNİZLE İTEMEYECEĞİNİZ ŞEREFLİ BİR MAKAM…

“Şahsi olarak bu teklif gelirse ne yaparsınız?” sorusuna yanıt veren Uysal, şunları söyledi: 

Elbette, rahmetli Cumhurbaşkanımız Demirel’in bir tabiri vardır, hiç bir faninin elinin tersiyle itemeyeceği, bu büyük ülkenin her makamı şereflidir. En üst şeref makamı cumhurbaşkanlığıdır. O açıdan bir sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gereksiz bir takım manipülatif değerlendirmelere yer vermeyecek şekilde  değerlendirmelerimi zaten. paylaşıyorum

MESELE SADECE İKTİDAR DEĞİŞİMİ…

Bugün Cumhurbaşkanı olsanız ilk neyi değiştirirsiniz sorusunada yanıt veren DP Lideri Uysal, şunları söyledi: “İlk iklimi değiştiririz. Çünkü iklim insanların kalbimi gönlünü zihnini yönetir. Türkiye’de içe kapanık baskıcı, pek çok nokta atışı işler var. Meselemiz sadece iktidar değişimi değil. Bir kurucu akıl kurucu kadro cumhuriyetin, devlet mekanizmalarını tüm kurumlarıyla yeniden tanımlamak mecburiyetinde olacağımız bir süreç. Siyasi parti liderlerinin görüşmelerinin temel değerlendirme zemini burası. O açıdan Türkiye’de iklim değiştimi pek çok kendiliğinden oturur. Ama bunun üzerine bir akıl emek program koymak mecburiyetindeyiz” >>Afyon Postası’nın Özel Haberi.