-Afyon Postası'nın Haberi. 

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, parti il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı gündemini esnafın sorunları, Afyon’da ki kentsel dönüşüm ve Erenler bölgesinin durumu konuşuldu.

“MENZİL’İN ETKİSİ AFYON’DA DA HİSSEDİLİYOR”

Görgöz’e Medeni kanunu hedef alıp çok eşliliği savunan, sosyal medya paylaşımları ile tepki çeken eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer üzerinden menzil tarikatının Afyon’da ki yapılanması da soruldu. Görgöz bu soruya şöyle yanıt verdi: “Biz cemaatlerin oluşturduğu tehlikeye her zaman dikkat çektik. Cemaatlerin olumlu olanı olmayanı diye bir şey yok. Bütün cemaatler din sömrüsü yapan, özellikle rant ekseninde birleşmiş gruplardır. Menzil tarikatı yada cemaati Türkiye genelindeki etkinliği Afyon’da da hissediliyor. Afyon Türkiye’den geri kalamaz. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok alanda kadrolaşıyorlar. Bu görevden alınan kişiyi takip edin yakında çok daha üst düzeyde görev alabilir. Maalesef Afyon’da da menzil heryerde var. Menzille, Fetö ile onla bunla cemaatlerle bir ülke yönetilemiyor. Bunu hep birlikte gördük. Hiç kimse inançlarının bu gruplar tarafından sömürülmesine müsade etmesin. Hepimiz insanız. Allah herkese akıl fikir vermiş. Allah ile kul arasına hiç kimse giremez. Lütfen aklımızı başımıza alalım. Ülkemizi daha fazla sömürmelerine müsade etmeyelim. “

ESNAF İÇİN 17 İSTEK

Görgöz, esnafların pandemi döneminde olumsuz etkilendiğini ifade ederek esnaflar için yapılmasını istediği önerileri sıraladı: “Acilen Esnaf bakanlığı kurulmalı. Sicil affı çıkarılmalı. Krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmeli. Kiralarda stopaj kaldırılmalı. Zincir mağazalar ve AVM’ler için düzenleme yapılmalı. AVM’ler haftanın bir günü kapatılmalı. Esnafın sosyal güvenlik primleri iş yerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından ödenmeli. Esnafa bu dönemde haksız ceza yazılmamalı. Devlet esnafa olan borcunu ödemeli. Kahvehanelerde oyuna izin verilmeli. Esnafa yönelik icra işlemleri durdurulmalı. Servis işletmelerinden alınan teminat mektupları iptal edilmeli. Esnafa kira desteği sunulmalı. Altı milyon sokak esnafı kayıt içine alınmalı.”

MAHALLE MUHTARLARININ KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN HABERİ YOK

İmaret Cami etrafına 500 ve Mısri Cami’sinin etrafınada 500 olmak şartıyla 1000 konut yapılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz Kurban Bayram’ında AKP Milletvekili bir müjde verdi. Yıl sonundan önce kentsel dönüşümü başlatıyoruz dedi. Karaman Mahallesi’ne Kentsel Dönüşme Danışma Bürosu’na gittim. Bana talep formu verdiler. Bu formu alıp dışarı çıkamıyorsunuz. İzin vermediler. Fotoğrafını çektim.  TOKİ’nin yapılacağına karar verilmiş. Vatandaşın bundan haberi yok. Bu formlarla vatandaşın onayı alınmaya çalışıyor. Afyon’un en önemli iki semtinde kentsel dönüşüme gideceksiniz, o mahallelerin muhtarları dahil ne yapılacağından haberleri yok. Dağın eteklerine Örenbağ denilen bölgeye villaların yapılacağı söyleniyor. Vatandaş yıllar önce burayı terk etmiş. Kiraya çıkmış. Oranın kendisinin olduğunu buranın para edeceğini biliyor. Bu güvenceyle yaşıyor. Şimdi vatandaşa şöyle deniyor. Sen Küçükçobanlı’daki TOKi evlerine geç arsanı bize ver diyorlar. Bunun anlamı budur. Biz buraya rant oluşturalım diyorlar. Ben üzerine basarak bu mahallelerde seçilen muhtarlara sesleniyorum. Lütfen size oy veren halkın hakkını koruyun. Kapı kapı gezin. Nasıl bir şey yapılmak istendiğini anlatın. Sizler seçilmiş muhtarlarsınız. 

ERENLER, FUHUŞ VE UYUŞTURUCU YUVASI OLDU

Erenler’de bir yerleşim yeri yaratıldı. Afyon’un şehir içi esnafı çok zor duruma düştü. Şu anda Erenler’de sıkıntılar devam ediyor. Fuhuş, uyuşturucu gibi çok farklı zararlı maddelerin kullanıldığı bir alana dönüştü burası. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Orası bizim semtimiz. Oraya sahip çıkalım. Gerekli önlemleri alalım. Yüzlerce esnafımız şu anda orada dükkanını kapattı. Erenler’de tık yok artık. Öğrenci ne yapacağını bilmiyor. Milli Eğitim’in sürekli karar değiştirmesinden dolayı aileler öğrenciler kimse bir şey bilmiyor. Biz bu konuların takipçisi olacağız. 

3-4 AYA KIRAATHANELER KAPANIR

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, kıraathanelerin sorunlarına dikkat çekerek “oyun serbest olmazsa 3-4 aya buralar tamamen kapanır” dedi. Akyıldız: “Afyon esnafının çığ gibi sorunu var. Örneğin Haziran ayında pek çok yer açıldı. Kıraathaneler de açıldı. Ama oyun yasak. Afyon merkezde de 100’ün üzerinde kıraathane var. Bunların üçte biri oyun yasak olduğu için açılmadı. Gerçekten zor durumdalar. Kıraathanelerde belli kıstaslar getirerek oyun oynatılması serbest olmalı. Bu yerler oyun serbest olursa yaşayabilirler. Bunun için her oyunda sıfır kayıt açılabilir. Oyun malzemeleri dezenfekte edilebilirdi. Buralarda oyun serbest edilmeli. Yoksa 3-4 aya varmaz bütün kıraathaneler kapanacaktır”dedi

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...