Bugün, Afyonumuzun merkezinde, en gözde mahallelerinde yapılacağı söylenen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir toplantı gerçekleşti. 

Toplantıya 2 AKP milletvekili, Afyonkarahisar belediye başkanı ve Kentsel Dönüşüm genel müdür yardımcısı, ilgili mahallelerin muhtarları ve ev-arsa sahibi yurttaşlarımız katıldı. 

SALONDA YUH SESLERİ YÜKSELDİ

Kentsel Dönüşüm yetkilisi, arsaların metrekaresine ortalama 400-1750 TL değer biçildiği açıklayınca kıyamet koptu. Salonda yuh sesleri dalgalandı. Açıklanan metrekare fiyatlarını çok düşük bulan mülk sahiplerinden söz alanlar oldu. Ancak vatandaş doğruları söyleyince salondan atmaya kalktılar. Başkan Zeybek konuşma yapan mal sahibi hemşerimize “çık dışarıya” diye bağırarak susturmaya, konuşturmamaya çalıştı. 

OLMADI ZEYBEK YAKIŞMADI

Eleştiriler artmaya devam edip, sesler yükselince kimseye söz de verilmedi. 

Vatandaşlar mezarlığın metrekaresini 1.5 milyondan alamıyoruz, siz şehrin göbeğindeki arsalarımızı, evlerimizi kör on paraya elimizden almaya kalkıyorsunuz, yazıklar olsun” diyerek tepkilerini gösterdiler. 

Toplantıdan hiçbir sonuç çıkmadı. Metrekare fiyatlarını tekrar gözden geçirelim dediler ve ayrıldılar. 

VATANDAŞ ASIL YAPILMAK İSTENENİ DUYDU

Bu toplantı sayesinde mal sahipleri, vatandaşlarımız Kentsel Dönüşümün nasıl yapılmak istendiğini gözleriyle gördü, kulaklarıyla duydu. Haliyle hak sahipleri gerçekleri görmüş oldu. 

Biz aylardır, yapılacak dönüşüm Kentsel Dönüşüm mü, yoksa RANTSAL DÖNÜŞÜM MÜ derken işte bunları anlatmaya çalışıyorduk. 

Şimdi “takke düştü, kel göründü”. Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Halkımızın yanında hak için, hukuk için Allah rızası için mücadelemiz sürecektir.