Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

İÇME SUYU OLMAYAN KÖYLERİMİZ VAR

Geçen hafta ilimizdeki vekiller arasında Afyon milliyetçiliği” üzerine bir tartışma yaşandı ve devam ediyor. Her yerin olduğu gibi Afyonumuzun da bir sürü sorunları var. Sürekli olarak ilçeleri, kasaba ve köylerimizi ziyaret edip, çiftçimizi, üreticimizi, muhtarlarımızı dinliyoruz ve çözüm yollarını anlatıyoruz. Gittiğimiz her yerde çok büyük sorunlarla karşılaşıyoruz. Baraj veya gölet yapılmış ama sürekli su kaçırıyor. İçme suyu olmayan köylerimiz var. Sulama yapamayan, ürünü para etmeyen çiftçilerimiz var. Bitirilmeyen yollarımız var. Defalarca ihalesi yenilenmiş ama hala inşaat halinde atıl olarak bekleyen yatırımlar var. Var da var. 

MİLLİYETÇİLİK TARTIŞMALARI

Bunları önümüzdeki günlerde, ayrıntılı olarak dile getirmeye devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken CHP’li vekil Köksal, gördüğümüz olumsuz manzaralar karşısında “Akp’li vekillerde Afyon milliyetçiliği yok” dedi. Bunun karşılığında da Akp’li vekil Özkaya, “Birisi çıkmış ‘AK Parti milletvekilleri milliyetçi değil demiş. Ankara’ya gittiği zaman PKK terör örgütünü destekleyen HDP milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkmasın diyerek gayret edip kırmızı oy kullananlar Afyonkarahisar’a gelince milliyetçi mi oluyor? Siz kim, milliyetçilik kim” diyerek cevap vermiş. 

AFYON MİLLİYETÇİSİYİM DİYEMİYORLAR

Sapla samanı karıştırıyorlar. Karıştırdıkça da, yakayı ele veriyorlar. Birincisi; Afyon milliyetçisiyim diyemiyorlar. Çünkü memleketin hali ortada. Vatandaşın yüzüne bakacak halleri yok. Çünkü artık verdikleri sözleri yerine getiremiyorlar. 

MEGRİ MEGRİ DİYE HALAY ÇEKENLERİ UNUTMADIK

İkincisi; PKK ile ilgili yaraları çok büyük. Çünkü 2002 de bitmiş olan terörü, yanlış politikaları yüzünden kendileri hortlattılar. Bu millet, “etkin pişmanlık yasası” çıkartıp Habur’dan geçirilen teröristleri de, Şivan Perver’i de, Barzani’yi de, megri megri halay çekenleri de unutmadı. 

ÖCALAN’I TRT’YE ÇIKARTANLARI UNUTMADIK

Bu millet İmralı ile Kandil arasında kimlerin mekik dokuduğunu unutmadı. Bu millet akil adamları da unutmadı. Bu millet seçim öncesi Osman Öcalan’ın TRT ye çıkartılıp, Akp adayına oy istediğini de unutmadı. 

AFYON’UN KURTULUŞ GÜNÜNÜ YOK SAYDILAR

Afyonkarahisar’ın kurtuluş gününü bile yok saydılar, önemsemediler. Bu millet, yani halkımız, iktidar partisini yeterince tanıdı. Onun için biz CHP olarak yapacaklarımızı anlatacağız, halkımızı kucaklamaya devam edeceğiz ve çok çalışacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın biz bu çatışmacı siyasetten bu ülkeyi arındıracağız. İlk seçimde bu ülkeyi kuran CHP ve halkın iktidarı gelecek, halkın yüzü gülecek. Çünkü biz, 83 milyon olarak hep birlikte, barış içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz.