Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün açıklamaları şöyle;

“FESLİ DELİ KADİR’E EL PENÇE DİVAN DURANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ!”
Geçen hafta AKP Milletverkili Özkaya talihsiz bir açıklama yaptı. Bize tarihi ve hakikatleri öğrenmeyi sevdiren adam; Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun. Ferasetinle gerçekleri 20-30 yıl önce görmene, zekânla Milleti uyarmana tahammül edemeyen zavallılar, “fesli deli” diye aşağılamaya çalıştılar. Yukarı çıkamayan çukurlara bir şey demiyoruz. Kurtuluş savaşının kazanılmasından büyük üzüntü duyan, ‘keşke Yunan galip gelseydi’ diyecek kadar cüretkar bir Atatürk ve laik cumhuriyet düşmanının ferasetine inananların güzel ülkemizi ne hale getirdiği ortadadır. O nedenle bugün bu zatı anma gereği duyan kişinin, hocasının kim olduğunu söylemesine gerek bile yoktur. Biz onun talebelerinin bitmek bilmeyen okyanus ötesi sevdalarını çok iyi biliriz. Bu açıklamayı yapanları ve hiç utanmadan savunanları şiddetle kınıyoruz.

“TELEFERİK İHALESİNİ KİM ALDI? AÇIKLAYIN!”
Afyon belediye başkanı, Afyon Kalesine teleferik ihalesinin yapıldığını, sadece 1 firmanın ihaleye girdiğini açıkladı “hayırlı olsun” dedi. Ancak ihaleyi kimin, ne şartlarda aldığı bilinmiyor. Hatta ‘yolcu garantili’ olmadığı konuşuluyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi istiyoruz. Bir kez daha talebimizi yeniliyoruz; yanlış hesap Bağdat’tan dönermiş. Gelin bu ‘yolcu garantili teleferik’ yapımından vazgeçin.

“HEMATOLOJİ’YE ACİLEN KALICI DOKTOR GETİRİLMELİDİR!”
Geçtiğimiz aylarda, Afyon Sağlık Üniversitesindeki Hematoloji bölümünün doktor yokluğundan dolayı kapatılması gündemdeydi. Sonra doktor bulana kadar devlet hastanesinin doktoru haftanın birkaç günü Afsü deki hastalarla ilgilenecek denildi. Ancak şimdi Hematoloji bölümünün kapalı olduğu söyleniyor. Hastalar ve hasta yakınları çok zorluk çekiyorlar. Bu duruma acilen çözüm bulunması gerekiyor!

“AFYON ESNAFI EKSTRA SIKINTIYA GİRDİ!”
Pandemiden dolayı 2 yıldır ekonomik kriz yaşayan esnafımız, Ramazan ayını bekliyordu. Ancak sürekli gelen zamlar ve pahalılıktan dolayı ne esnafımız ne de vatandaşlar umduğunu bulamadı. Ramazan ayı boyunca ilimiz Zafer Meydanında konuşlandırılan gıda ağırlıklı işletmeler de esnafımızı ekstra sıkıntıya soktu.


TÜRKİYE’DE SAĞLIK KONUSUNDA NELER YAPACAĞIZ?
Bizim bu haftaki konumuz da ‘sağlık.’ CHP iktidarında sağlık alanında neler yapacağımızı tek tek anlatacağım.
• Sağlık politikalarını istişareyle belirleyeceğiz:
Sağlık politikalarını sağlık alanında yer alan tüm bileşenlerin (meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri) katılımına açık olarak masaya yatıracağız; sağlık politikalarını rant değil hak temelli bir yaklaşımla yeniden belirleyeceğiz.
• Sağlık Bakanlığı her basamakta etkin bir sağlık hizmeti sunacak:
Her yurttaşım, ülkemizin her yerinde ve her zaman ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerine erişebilecek.
• Sağlık hizmetlerine erişimin önündeki engelleri kaldıracağız: Her yurttaşımızın prim borcuna bağlı olmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamı içinde yer alabilmesini sağlayacağız. Yurttaşlarımız gücü yetmemek, ulaşım zorluğu ve randevu alamamak gibi hiçbir engelle karşılaşmadan sağlık hizmetlerine erişebilecek.
• Katkı payı, ilave ücret ve fark ücretlerini kaldıracağız: Sağlık hizmetlerine, tıbbi tedaviye, ilaca ve tıbbi malzemeye erişimin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Genel Sağlık Sigortası tarafından sağlanan temel teminat paketini, bilimsel normlara uygun olarak genişleteceğiz.

Koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz.
Yurttaşlarımızın periyodik sağlık kontrollerini ücretsiz gerçekleştireceğiz.

• Okul sağlığı hizmetlerini sunmak üzere düzenleme yapacağız: Çocuklarımızın büyüme ve gelişmelerini uzmanların eşliğinde sürekli olarak izleyeceğiz.
• Çalışan sağlığı ve güvenliği konusunda eksiklikleri gidereceğiz:
İş kazalarını azaltmak için etkin önlemler alacak, meslek hastalıkları tanı koyma süreçlerini kolaylaştıracağız.
• Sağlık hizmetlerinde kademeli sevk sistemini hayata geçireceğiz:
Birinci basamak sağlık hizmetlerini sağlık sistemimizin odak noktası yapacağız. İkinci basamak üzerindeki baskıyı azaltacağız. Hekimlerin hasta başına ayırdığı zamanı uluslararası standartlara uygun hale getireceğiz.
• Şehir hastanelerini gözden geçireceğiz:
Birer rant yatırımı, verimsizlik ve israf projesine dönüşen Şehir Hastanelerini kamunun üzerinde yük olmaktan çıkaracağız. Şehir hastaneleri açılırken kent merkezlerinde kapatılan devlet hastanelerini yeniden açacağız.
• Askeri hastaneleri yeniden açacağız. Böylece ordumuzun gereksinim duyduğu sağlık hizmetlerini her düzeyde sağlayacağız.
• Türkiye’de ilaç, aşı, serum, tıbbi malzeme ve tıbbi cihaz üretimini stratejik sektörler olarak tanımlıyoruz. Bu sektörlerdeki AR-GE çalışmalarını teşvik edeceğiz, destek vereceğiz. Bunların ülkemizde karşılanabilir fiyatlarla üretilmesini sağlayacağız.
• Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nü yeniden açacağız. Alanında yetkin bilim insanları ve tıp, eczacılık, moleküler biyoloji, genetik ve ilgili diğer bölümlerden yeni mezunların da katılımıyla Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kadrosunu en kısa sürede kuracağız.
• Üniversite, sanayi ve devlet arasında iş birliğiyle etkin bir “tıp teknoparkları sistemi” kuracağız. Tıbbi yüksek teknoloji ürünlerinin, farmasotik endüstrisinin ve biyoteknolojilerin geliştirilmesi için destekler sağlayacağız.



SAĞLIKÇILAR İÇİN YAPACAKLARIMIZ
• Sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları ile ilgili hazırlanacak yasal düzenlemeler, TBMM Sağlık Komisyonunda görüşülmeden önce; ilgili meslek kuruluşlarıyla, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülecek. Sağlık alanındaki sorunları, bu sorunları yaşayan sağlık çalışanlarıyla birlikte çözeceğiz.
• Sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı bir yasa çıkaracağız.
• Sağlık personeli atamalarını derhal yapacağız.
• Kamuda sağlık çalışanlarının istihdam karmaşasını çözeceğiz: Kamuda istihdam biçimleri çoklu ve parçalanmış yapısından yani Devlet memuru, döner sermayeden 4-B çalışanı, sözleşmeli personel, taşeron çalışanı vb. durumdan arındırılacak, her bir sağlık mesleği üyesi tek tipte devlet memuru olarak istihdam edilecek.
• Sağlık çalışanlarının ek göstergeleri 3600’den başlamak üzere kademeli olarak yükseltilecek. Sağlık çalışanlarının hak ettikleri temel ücretleri almalarını sağlayarak, refah düzeylerini yükselteceğiz.
• Çalışma saatlerini Uluslararası Çalışma Örgütü normlarına uygun olarak insancıl hale getireceğiz.
• Sağlık çalışanları arasında ayrım yapmayacağız.
Tarafsız ve adil bir atama, yer değiştirme ve yükselme yöntemi uygulayacağız. Sağlık çalışanlarının sayısını; sağlık hizmetinin, farklı becerilerle birbirini tamamlayan bir ekip tarafından sunulduğunu göz önüne alarak planlayacağız.
Sağlık emek gücünün nitelikli bir biçimde yetiştirilmesine özen göstereceğiz. Bu bağlamda tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlik, hemşirelik, sağlık teknisyenliği vb. her bir sağlık mesleğinin yetiştirilme ölçütlerini gözden geçirecek ve eğitimlerini yeniden düzenleyeceğiz.