23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtına çelenk bıratıktan sonra, günün anlam ve önemine binaen CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki partililer basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yalçın Görgöz'ün açıklamaları şöyle;

Bugün 102. Yılını kutladığımız Gazi Meclisimiz, “Milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolüdür. 

Milletimiz, 23 Nisan 1920’den itibaren kendi kaderini kendisi belirlemiş, ülkemiz tüm güçlükleri aşan milli bir iradeyle, dünyanın en saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır.

Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak, öncelikle milletin vekillerinden oluşan TBMM’nin görevidir.

Öte yandan esaret ve işgal zincirlerini kıran, halkımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği bağımsızlığımızın simgesi olan Gazi Meclisimizin kuruluş günü, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun bir simgesidir. Dolayısıyla çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür, laik ve eşitlikçi bir Türkiye’dir.

TBMM’nin kuruluşunun 102. Yıldönümünde, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Atatürk; “Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyerek ülkemizi ve CHP’ni bizlere emanet etmiştir. İlk yapılacak seçimde CHP iktidar olacaktır. CHP iktidarında, çocuklarımızın yüzünün güldüğü, yarınlarına umutla, güvenle bakabileceği bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz.

Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.