CHP’li Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’da dijital gazeteciliğin öncüsü olan Afyon Postası’nın canlı yayınında konuştu. Görgöz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ziyaretinden, Zafer Müzesi konusuna, partinin Kadın Kolları eski Başkanı Alev Doğru’nun iddialarından, İl Danışma Toplantısında yaşananlara kadar pek çok konuya açıklık getirdi. İşte Görgöz’ün özetle söyledikleri: 

BAŞKAN MEHMET ZEYBEK’İN CHP ZİYARETİ

Basına açık kısımda ne konuştuysak benzer konuları kapalı ortamdada konuştuk. Ben TOKİ ile ilgili şikayetleri tekrar ilettim. Kendisine hassas olduğumuz noktaları tekrar ilettim. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. İadeyi ziyaretimizi önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz. Belediye hepimizin belediyesi. Beşikten mezara kadar hizmet edilen bir yerde parti ayrımı olmaması gerekiyor. Sayın Zeybek ile biz aynı dönemde il başkanlığıda yaptık. Bizde elbette kendisine iadeyi ziyarette bulunacağız. Yeni oluşan taleplerimizi ileteceğiz. Afyon hepimizin. 

ZAFER MÜZESİ KONUSU

Zafer Müzesi’nin CİMER’e devir edilmesi ile alakalı çıkan haberlerden sonra böyle bir şey var mı diye soralım diyerek birleştik. Afyon Valimize çıkalım dedik. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ile görüştük. Sayın Valimiz bize oranın mevcut durumu olduğunu söyledi. Çatısının çökmek üzere olduğunu söyledi. Tabi yılların binası. Önce bunların yapılması gerektiğini ifade etti. Arkasından buranın kültürel mirasına uygun olabileceği üzerine konuştuk. Buranın bir karşılama merkezi olabileceğini konuştuk. Tabi bu bizi memnun etti. Sayın Valimiz orada buranın Kurtuluş Savaşı’ndaki öneminden söz etti. İyi bir görüşmeydi. Ben kendisini teşekkür ediyorum. CİMER konusunda şunu konuştuk. Oranın çalışır durumda olması lazım. Atıl olmaması lazım. Daha işler haline getireceğiz. Esas tarihi ve kültürel yapısınada sahip çıkarak bunu yapacağız. 

KADIN KOLLARI ESKİ BAŞKANI ALEV DOĞRU KONUSU

Merkez İlçe Başkanımızın bize gelen talebi üzerine hanımefendi ile alakalı işlem başlattık. Kendisinede dedikki sizde mağdur olduğunuzu söylüyorsunuz lütfen şikayetçi olun. Hiç bir şikayette bulunmadı. Bu arada feveranını yükselttikçe parti içinde kendi yönetiminden 6 kişi istifa etti. Bundan dolayı hanımefendinin kadın kolları başkanlığı düştü. Bir taraftanda onunla ilgili disiplin kurulu işlemi başladı. Kurul kendisini savunma yapması üzerine davet etti. Kendisi yazılı bir savunma yapmış. Olabilir. Kesin ihraç kararı aldılar. Bunuda hanımefendiye bildirdiler. Burada hiç kimse ayrıcalıklı değildir. CHP’de tüzük ihlali yapmak, bu hanımefendinin söylediği gibi dövdüler, sövdüler gibi durumların olması mümkün değildir. Bizim için kadınlarımız çok önemlidir. Onlar olmazsa dünya var olmaz. Biz bu hanımefendi ile 30 Ağustos’a kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Ahenk içinde çalıştık. Bunun altında ne var ne yok bilemem. Hanımefendi şikayeti varsa lütfen gidip yargıya başvursun. Biz şu anda bir kişiyi kazanmak için mücadele ediyoruz. Afyon’da mevcut üyelerimizin yüzde 15’i kadın. Bu bizi üzüyor. Bu yeterli değil. Biz kadınlarımızı gençlerimizi kazanmak isterken bunları hak etmiyoruz. 

İL DANIŞMA TOPLANTISI

Basına kapalı durumda tam bir demokratça nezih bir toplantı gerçekleştirdik. 3 belediye başkanımızın ve milletvekilimizin toplantıdan ayrılmasını biz kendi içimizde her zaman çözeriz. Bu parti içinde bizler tartışırız. Bugün Kocatepe Gazetesi’nde de okudum. Tekzip için başvuru yapacağız. Hukukçu arkadaşlarımız başvuru yapacak. “Öyle olmuş, böyle olmuş, o ona bunu demişte o ondan gitmiş” şeklinde hiç yakışmayan şeyleri haber yapmak, bence doğru değil. Bunla ilgili tekzip için yargıya müracat edeceğiz. Ben belediye başkanlarımız ve milletvekilimizi hiç bir yerde tartıştırmam. Parti etiğine sahip çıkmak gerek. Ben hiç bir yerde hiç bir partilimiz hakkında bir şey söylemem söylettirmem. Varsa bir problem biz kendi içimizde çözeriz.

BUNLARA PAPUÇ BIRAKMAM

Manşette CHP’de kriz falan bir şey yazmışlar. Ben 32 yıldır CHP’nin bir emekçisiyim. Parti militanıyım. Bunu her yerde gururla söylüyorum. CHP’li olmakla gurur duyan bir kardeşinizim. Bu 32 yıl içerisinde iddia ediyorum., büyük konuşuyorum birilerine göre, şu anda gençliği ile, kadınları ile, bütün örgütümüz harika bir dayanışma içerisinde. Biz hep birlikte taş olup baş olmaya geldik. Tekrar söylüyorum, CHP Afyon’da birinci parti olacaktır.Bu umudumuzu her geçen gün büyütüyoruz. Türkiye’nin zenginliklerini doğru yönetecek iktidara ihtiyaç var. Oda CHP’dir. Afyon’da başarılı olamazsanız Türkiye’de iktidar olamazsınız. Elbette Afyon’da daha başarılı olmak için çalışcağız. Bizim amacımız bu olmalı. Ahmet öyle mi dedi, Mehmet böyle mi dedi, biz bunlara pabuç bırakmayız. 

AFYON’UN KIRSAL BÖLGELERİNE VİRÜS YAYILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın maskesi düştü kel göründü. Afyon’daki hastalarımız Isparta’ya, Eskişehir’e gidiyor. Her yer doldu. Koridorlar içler acısı. Korona belasını ciddiye almalıyız. Bizler bunları dile getirmeseydik bugün rakamlar açıklanır mıydı? Teşkilatlarımızla sürekli görüşüyoruz. Daha önce kırsal alanlarımızda bu yaygın değildi. Şimdi oralardada başladı. Bolvadin’de, Emirdağ’dan tutun, Sultandağı, İhsaniye’de aynı şey. İyi olan şey. Sokakta 2 kişi görüyorsunuz. Artık vatandaşlar mesafeli ve maskeli konuşuyor. Bu çok güzel bir şey. Halk bunu benimsedi. Keşke erken normalleşmeseydik. Bu saatten sonra halk bizim dediğimize uymadı deyip halkı suçlamayalım. 

KISITLAMALAR ANLAMSIZ

Kısıtlama yeterli olmadığı kadar anlamsız. Fabrikalar açık. Emekçilerimiz çalışıyor. Böyle bir kısıtlama olamaz. Akşam 21’den sonra hafta sonları ise tamamen yasak. Bunun dışında hafta içi gündüz serbest. İpin ucu kaçtı. İktidar ipin ucunu kaçırdı. Yasak kaçırmak zorunda kaldı. Salgında, depremde kullanmak için ayrılan akçelerimiz yok edilmiş. Bu ülkenin deprem paraları yok edildi.

AK PARTİ İL BAŞKANININ DAİRE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

Bir partinin il başkanı daire müdürlerini toplayıp sorunlarını alıp bir yerlere aktarması gibi bir görevi yoktur. Biz liyakat diyoruz. İşte liyakatsizlik burda başlıyor. Değerli daire müdürlerimiz il başkanına sorunları iletirsiniz o zaman sizin kurum olma özelliğiniz ortadan kalkar. Buna müsade edilmemeli. Değerli valimiz tarafından da benimsenmemeli. Devletin yatırımları için İl özel İdaresi vardır, Valimiz vardır. İl başkanını ilgilendirmez.