-Afyon Postası'nın Haberi.

Gelecek Partisi'nin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Başkanı Niyazi Ertaş'ın yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ve Genel Merkez İç Denetleme Kurulu Başkanı Şenol Gürşan katıldı.

Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir şunları söyledi:

6 Haziran’da Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde belediye seçimler var. Bu belediye seçimleri için Gelecek Partisi olarak ciddi bir çalışma yapıyoruz. İl başkanlığımızın başkanlığında bu çalışmalarımızı yaptık. YSK’nın belirlediği gibi 9 Mayıs’ta listeleri vermemiz gerekiyor. 

“ÇİFTE STANDARTTIR”

Ancak geldiğimiz noktada dün itibariyle il başkanımızın, belediye başkan adayı olacak arkadaşımız ile meclis üyesi olarak göstereceğimiz arkadaşlarımızla alakalı valiliğe bir izin başvurusu oldu. Valilik bu talepleri reddetmiş durumda. YSK bir takvim belirliyor. Valiliğin bize izin vermemesi çifte standarttır. Bunu her platformda söyledik. 

DİYARBAKIR VE KIRLARELİ’NDEKİ AK PARTİLİLERE İZİN VAR

Elimde bir yazı var. AK Parti’nin Kırklareli’nde ve Diyarbakır’da İl Başkanları kendi illerinde muaf. Bunların belgeleri elimizde. AK Partili yöneticilere muaf varken burada seçim çalışmasını yürütme durumunda olan İl Başkanımızın talebini valiliğin reddetmesini anlamış değiliz. Buradan sesleniyorum. Sayın İçişleri Bakanımıza, hemde Yüksek Seçim Kurulu’na sesleniyoruz. 

KARARDAN VAZGEÇİLMELİ

Buradaki Hıfzıssıha meclisi kararı gerekçe gösterilerek il başkanımıza ve aday olan arkadaşımızın talebini reddetmesini anlamış değiliz. Sayın Vali’nin bu karardan vazgeçmesi gerekiyor. 

İl başkanımız ve bu bölgeden aday olacak arkadaşımıza gerekli izinlerin verilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde bu işin peşini bırakmayacağımızı buradan belirtiyoruz. Gerekirse, burada herhangi bir engelleme ile karşılaşırsak tüm parti kurmaylarımızı buraya getirir ve her türlü çalışmayı yapmak zorunda kalırız. 

GELECEK PARTİSİ’NİN ÖNÜNE GEÇMEYİN

Aklıma şöyle bir şey geliyor. Korku dağları mı sardı? Gelecek Partisi’nin buradaki ilk seçimlerin önüne geçmek için alınan bir karar mı? Bu çifte standart neden? Bunun açıklamasını yapmalarını ve bize gerekli izinlerin verilmesini talep ediyoruz. 

VALİLİĞİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Genel Merkez İç Denetleme Kurulu Başkanı Şenol Gürşan ise şunları söyledi: “Gerek il başkanımızın  gereksede aday olacak arkadaşlarımızın tam kapanma sürecinde izinli olmaları gerekir. Yasa bunu gerektirir. Seçim kanunları açık. Valiliğin genelgeye dayandırarak yaptığı bu yasaklama aslında yok hükmündedir. Çünkü kanuna aykırıdır.”