Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş’ın açıklamaları şöyle: 

SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA VE KOLLAMA BİRLİĞİ KURULMASI

Yakın zamanda sokak köpeklerinin ve tehlikeli sınıflarda yer alan doberman gibi köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşlarımızdan gelen üzücü haberler ile sarsılmış idik. İşe giden  okuluna giden sokağa çıkan vatandaşlarımıza sokak köpekleri ve tehlikeli sınıflarda olan köpeklerin saldırıları verdikleri zararlardan korunma yolları bizim gündemimizdeki yerini korumaktadır. Sonuç itibarı ile bu hayvanlarında yaşam hakkı olması sebebiyle, de biz insanlara zarar vermeden  doğal yaşamlarını sürdürmeleri için korumak ve kollamak zorundayız. Bunun için örnek bir çalışma Tokat’ta yapılmış tır..  ‘’Sokak Köpekleri koruma ve kollama birliği kurulmasını’’ istiyoruz. Bu birliğin başkanı validir. Vali talimatları ile birlik faaliyetlerini sürdürmektedir. 

KIZILAY BÜNYESİNDE ŞİŞELEME FABRİKASI VE KAN TORBASI FABRİKASI KURULMASI

Afyon ve Erzincan’da yer alan Kızılay Madensuyu Fabrikalarında bir grev zuhur etti. Bu grevde işçiler çalışma şartlarının, özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde toplumun dikkatini çekmek istediler. Talepleri Kızılay tarafından karşılandı. Kızılayın bu şekilde gündeme gelmesinden daha çok  imza attığı başarılarla adından söz ettirmesini bekliyoruz. Şöyle ki, Kızılayın daimi ihtiyacı olan şişeleme tesisinin ve diğer bir sürekli ihtiyacı olan kan torbası üretim fabrika ve merkezlerinin ilimiz Afyon’da kurulmasını istiyoruz. Bu iki üretim merkezinin Afyon’da kurulması  ülkemize de büyük bir katma değer kazandıracaktır. Zira kan torbası için ülkemiz yılda 2.5 milyon Euro gibi ciddi tutarda olan bir rakamı yurtdışına ödemektedir. Bu iki fabrikanın Afyon’da kurulması istihdam yanı sıra birçok sektöre de olumlu katkı sağlayacaktır. 

HAVA AMBULANSI DESTEĞİNİN AFYON’A KAZANDIRILMASI

İlimiz Afyon karayolu ve demiryolu ağında ülkemizin adeta merkezi durumundadır. Tüm yolların geçit noktası Afyon’dur. Ortalama bir günde 70 bin aracın geçtiği kentimizde trafik yoğunluğu ve kazaları da olmaktadır. 2 yıl kadar kentimizde ‘Hava ambulansı desteği’ verilmiş idi. Gökçen Havayolları ile olan anlaşmasın fesh edilmesiyle bu hizmeti Konya vermektedir.  Daha önce olduğu gibi hava ambulansı desteğinin trafik ve trafik kazaları yoğunluğu dikkate alınarak  kentimizden yönetilmesini istiyoruz.   

BELEDİYE BÜNYESİNDE OLAN CAFELERDEKİ FİYATLAR YÜKSEKTİR

Belediyemiz hizmet anlayışı gereği cafe açmaktadır. Halka açık olan bu cafelerdeki fiyatlar yüksektir. Bu fiyatlar ile hizmet anlayışı ters düşmektedir. Fiyatların daha makul seviyelere çekilmesini istiyoruz. Afyon bir emekli kentidir. Düşük ücret ile çalışanların yoğun olduğu bir kenttir. Bu gelir gurupları da dikkate alınarak hizmet anlayışı ile birlikte fiyatlama yapılmalıdır. Böylelikle her vatandaşımıza eşit şartlarda hizmet sunma imkanı olmalıdır. Bir yaş pasta 75 TL civarındadır. Daha ucuza satılabileceği kanısındayız. 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI ÇOK PAHALI

Son dönemde elektrik , doğalgaz  ve akaryakıta yapılan peşpeşe zamlar  özellikle sabit gelirli vatandaşları ve sanayiciyi, üreticiyi çok zor durumda  bırakmıştır.  Tüm Türkiye’de her kesimden vatandaşımızın tepki gösterdiği elektrik zamlarının bizde geri alınmasını istiyoruz. Zamlara tepki gösteren  Barolar Birliğini de tebrik ediyorum. Türkiye’de 70 ilde açmış oldukları davaları Gelecek Partisi olarak bizde destekliyoruz. Ayrıca komşumuz  Isparta ilimizde yaşanan elektrik kesintileri bizi üzmüştür. Kimi noktalara 72 saat elektrik verilememesi hayatı felç etmiştir. Bir Isparta olayını Afyonun da yaşamaması için, Afyon’da eksik olan 5 trafonun acilen yapılması hizmete girmesi gerekmektedir. Zamların geri alınması konusunda iktidar partisini uyarıyoruz. Zamların derhal geri alınmasını istiyoruz.    

AFJET İLE ISINMAK PAHALI OLDU

Yılbaşı ve Ocak ayı ile birlikte halkı canından bezdiren zamlara Afjet’in de eklenmesi  tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır. Afyonumuzun ciddi bir kesiminin ısınma ihtiyacının karşılandığı Afjet’in  bu zam furyasına katılmasını yadırgıyoruz.  Doğalgaz, elektrik, akaryakıt  ve gıda fiyatlarındaki artışların kontrol edilmesi ve makul seviyelere geri çekilmesini halkımız adına istiyoruz.  

ÇİFTÇİMİZ VE KİRAZ-VİŞNE ÜRETİCİSİNİN YANINDAYIZ

Geçtiğimiz hafta içinde Tarım İl Müdürümüz İbrahim Acar Bey kiraz-vişne üretimine değinmiştir.  Çiftçimizin ve besicimizin artan üretim maliyetleri olan mazot-gübre-yem maliyetlerinden hiç bahsedilmemiştir. Temel gıda ihtiyaçlarımızı oluşturan üretimde çiftçi ve besicilerimizin mağdur edilmesi yeni fiyat artışlarına sebebiyet verecektir. Bu sebeple de çiftçi ve besicilerimize sahip çıkılması gerekmektedir. Ucuz, sağlıklı ve kazançlı üretimin sürdürülebilmesi için çifçi ve besicilerimize sahip çıkmamız gerekmektedir.   Pahalı olması sebebiyle gübre alamayan Çay-Sultanğı kiraz-vişne üreticileri bu yıl bahçelerine şeker fabrikasından elde ettikleri tortuları dökerek toprağın gübre ihtiyacını karşılama yoluna gitmişlerdir. Ekonomik koşulların anlaşılması için bu yönü ilke de bakılsa iyi olacağı düşüncesindeyiz.