Aslen Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Kızık Köyü’nden olan, üniversite eğitimi için gittiği Ankara’da  3 dönemdir CHP’den Yenimahalle Belediye Başkanı seçilen Fethi Yaşar, Afyon Postası’na konuştu.

Yaşar’ın açıklamaları şöyle: 

BAŞARILI OLANA SAHİP ÇIKACAĞIZ OLMAYANI GÖNDERECEĞİZ

Türkiye’nin geleceğinden umutluyum. Demokrasiye sahip çıkacağız. Yapan kalacak. Yapamayan gidecek. Bunu halkımız sandığa gittiğinde özgür iradesiyle ortaya koyacak. Bugünkü durumdan memnunsa devam diyecek. Bende dahil. Memnun değilse değiştirecek. Nasıl Avrupa ülkeleri değiştiriyor nasıl Amerika değiştiriyor. Demokrasinin güzel tarafı bu. Bu sıkıntıları hak eden bir ülke değiliz. Demokratik bir şekilde insanlarımız bir mezhep gibi bir din gibi bir ırk gibi sandığa gitmeyecek. Başarılıysa sahip çıkacak. Başarsızsa gönderecek başkası gelecek. Efendim ne olur? Hiç bir şey olmaz. Türkiye’nin imkanları çözülmeyecek kadar güçsüz değil. Türkiye’nin çok büyük imkanları var. Bunu yerli yerinde kullanırsanız bu sıkıntılar yaşanmaz.

KARAMSAR OLMAYA GEREK YOK DEMOKRASİ ANAHTAR

İnsanlarımızın mutsuz olduğunu sokakta söylemeyen yok. Öyleyse seçim geldiğinde bunu değerlendirecek. Benden memnunsa Yenimahalle halkı bana devam diyecek. Benden memnun değilse beni gönderecek bir başkasını getirecek. Bunu yapabildiğimiz gün demokrasiyi kökleştiririz. Demokrasi bugün dünyada en güzel rejimin adı. Demokraside güzel tarafı muhalefetin olduğu bir rejim. Başka rejimlerde muhalefet yok. Muhalefet eleştirecek. Ondan da nasibimi alacağım. Yanlışımı düzelteceğim. Ülkeyi aydınlığa beraber taşıyacağız. Yaşanabilir bir Türkiye’yi yaşanabilir kentleri hep birlikte taşıyacağız. İmkanların namuslu bir şekilde kendi paramız gibi kullanarak daha çok insana dokunma fırsatınıda bulacağız. Ben umutsuz değilim. İmkanlarımız var. Heyecanımız var. Sıkıntılarımız var.  Karamsar olmaya gerek yok demokrasi anahtar. 

ERKEN SEÇİME GİDİLİR Mİ?

Erken seçime gidilir mi sorusuna da yanıt veren Fethi Yaşar, “Hayır ben zamanında seçim yapılacağını düşünüyorum” dedi ve devam etti: “Şu gün için bir seçim kararı alınsa ülkenin hayrına olur diye düşünüyorum. Daha sorunların kısa yoldan çözülmesi sağlanır. Ama bu şartlarda iktidar seçime gitmez. Benim düşünce bu” >>Sılanur Kara'nın Özel Haberi.