Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aksaray esnafı ile buluşma programına CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve "CHP Esnaf Masası" Üyesi Av. Burcu Köksal'da katıldı. 

ESNAF GÜÇLENMELİKİ, EKONOMİ GÜÇLENSİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray gezisinde Yeşiltepe Belediyesi ve Süt Birlikleri'ni ziyaret ettikten sonra esnafla buluştu. Kılıçdaroğlu, esnafın yaşadığı sorunları dinledikten sonra yaptığı açıklamada, "İktidar partisi 1 milyon 300 bin esnafın sorununa çözüm getirmek zorunda. Asgari ücreti düşük tutarsan ne alsın vatandaş. Esnaf güçlenmeliki ekonomi güçlensin. Birisi üretiyorsa bundan daha değerli bir şey yok. Altı ay buraya para girmezse ne yapacaksın? Ama umutsuz olmayın. Düzeni değiştireceğiz. Herkesin kazandığı bir düzen olmazsa, orta direği yok edersen ne olacak? Ortada destek yok. Verilen destek 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira. Sadece bir Katarlı şirkete sağlanan ise 90 milyon dolar. Mitinge serbest, buraya gelince yasak. İnsanca ve hakça bir düzen kurmak zorundayız. Bunu da beraber yapacağız." dedi.

ESNAF TOPLUMUN ORTA DİREĞİDİR

CHP olarak salgın döneminde esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini ve çözüm önerilerini sunduklarını kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal ise, "Aksaray'da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte esnaflarımızı ziyaret edip sıkıntılarını dinledik. Daha sonrada çiftçilerimizle bir araya geldik. Pandeminin başladığı Mart ayından bu yana birçok işyeri kapatıldı. Kapatılmayan işyerlerinde de büyük miktarlarda maddi kayıp var. Alım gücü zaten olmayan vatandaşımız, koronavirüs salgını nedeniyle temel ihtiyaçlarında bile kısıtlamaya gitme durumunda kaldı. Vatandaşın cebinde para yok. Dolayısıyla bu noktada özellikle küçük esnaf, KOBİ, iş insanları bir hayli zorda. Ancak, pandemi sürecinde esnaf kaderi ile baş başa bırakıldı. Sürekli sahadayız, esnafımızı dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Esnaf dertli kan ağlıyor. Esnaf, mahvolduk desteğe ihtiyacımız var diyor. AKP'nin açıkladığı sözde destek paketinden esnaf yararlanamadığını söylüyor. Nasıl geçinecek bu insanlar. Esnaf toplumun orta direğidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim