Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Afyonkarahisar İl Teşkilatı Sivil Toplum Kuruluşları’nı ve esnafları ziyaret etmeye devam ediyor.

2. Küçük Sanayi Sitesi’nde lokantacı esnafını ziyaret eden DEVA Partisi heyeti adına konuşan İl Başkanı Kadir Daylık, gözlemlerini şu sözlerle anlattı:

ESNAF MALİYETLERİ KARŞILAYAMIYOR

“Esnaf maalesef maliyetleri karşılayamadıkları için zam yapmanın planları içinde olduklarını gözlemledi. Hatta orda bulunan bir esnaf kardeşimiz ile yaptığımız sohbette artık esnaf olarak zor durumdayız sabit giderlerimiz asgari ücrete gelen zamanlardan sonra tekrar artacak çözümü üzülerek belirtiyorum artık çalışanlarımıza sabah işyerine saat 11.00 gelmelerini söylediklerini 11.00 da gelmelerinin nedeninde paket olarak sipariş verdiğimiz yarım ekmeğin bile artık otuz TL den satıldığını öğlen yenilen yemek ücretinin 250 TL ile 500 TL arasında değiştiğini bu maliyeti aylık olarak hesap ettiğimizde 6000 TL ile 12 Bin TL arasında bir bütçe ayırmalarının mümkün olmadığını artık çalışanlarımıza öğle yemeği vermemek için işbaşını geç saatte yaptıklarını belirtti”

ESNAFIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

ESOB Başkanı Cengiz Üstün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan DEVA Partisi heyeti adına konuşan Daylık, “Esnafın durumunu yakından takip ediyoruz içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıları çözmek için kurulan ve çalışan DEVA Partinin temsilcisi olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Görevinizde başarılar dileriz. Esnafın sorunları ülkemizin sorunlarıdır inşallah iktidar olduğumuzda bu sorunların üstesinden gelecek kadrolara sahibiz. Bizler esnafımızın her zaman yanında olacağımızın garantisini veriyoruz. Ekonomi üzerine açıklamış olduğumuz eylem planımızda bahsedildiği üzere iktidara geldiğimizde ilk 90 günde ve 360 günde neler yapacağımızı madde madde sıralık inşallah daha önce yaptığımız gibi ekonomide olduğu gibi ülkemizin tüm sorumlarını çözeceğiz.” Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Üstün, ülkemiz için memleketimiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek DEVA Partisi ekibine başarılar diledi.