Demokrat Parti 14. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongrede mevcut Genel, Afyonkarahisar Milletvekili Başkan Gültekin Uysal, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden genel başkan seçildi.

Toplam 1158 kayıtlı delegenin olduğu kongrede 801 delege oy kullandığı öğrenildi. 3 oy geçersiz olurken, Gültekin Uysal’ın geçerli olan 798 oyun tamamını aldığı bildirildi.

Uysal, kongrede şunları söyledi: 

UYANIŞIN KURULTAYINA HOŞ GELDİNİZ: Bu toprakları yeniden berekete erdirecek bir damla düşüyor. Bir cemre; milletimizin nefes almasına vesile. 76 yıl evvel olduğu gibi bugün memlekete bir cemre düşüyor gönüllerimizden. Demokrasi, adalet ve hürriyet uyanıyor. Öyleyse hoş geldiniz. Uyanışın kurultayına hoş geldiniz. Partimizin 14. Olağan Genel Kurulu’na, Büyük Kongresine hepiniz hoş geldiniz.

YOL GÖRÜNDÜ; SİZİ 3Y İLE UĞURLUYORUZ: Diyorlar ki, “Biz gidersek devlet çöker.” İslam Peygamberine hak vaki oldu da İslam dini mi çöktü? Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk vefat etti de Cumhuriyet mi yıkıldı? Şimdi Cumhuriyeti yıkmaya çalışan, kravatlı soygunla kamu kaynaklarını yağmalayanlar gidince mi yıkılacak? Hayır efendim; siz giderseniz hukuksuzluk biter, siz giderseniz yolsuzluk biter, siz giderseniz yoksulluk biter. Sizin gitmenizle 3Y de gider, unuttuysanız hatırlatalım. Hani iktidara gelmeden önce mücadele edeceğinizi söylediğiniz ama adeta kurumsallaşsın diye uğraştığınız yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk… Elbette gidersiniz, gideceksiniz! Yol göründü… Popüler kültüre atıfla söyleyelim; yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır diyoruz ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz! Hayırlı, uğurlu olsun!