Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60. yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de katıldı.

UYSAL’DAN SERT ELEŞTİRİ

Twitter hesabı üzerinden açılışı eleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın “Yassıada’da açılış adı altında Maskeli Balo vardı!” sözleri dikkat çekti. İşte Uysal’ın söyledikleri: “Yassıada’dan trajikomik fotoğraflar...Yassıada’nın ismini ve yaslı ruhunu yok ettiniz!Yaşanan acılara, anılara saygısızlık yaptınız!Ama bilesiniz ki; ne Türkiye’yi ne de Demokrat Parti, Şehit Adnan Menderes ve diğer abide şahsiyetlerimizi daha fazla yağmalatmayacağız! Yassıada’da açılış adı altında Maskeli Balo vardı!”

DEMOKRASİYİ İDAMA YOLLADILAR

Uysal, "Bu Aziz Millet, millî mücadelede "zor"a galip gelmişti. 27 Mayıs ise mağlup olan "zor"un, "zorba"larla rövanş girişimiydi. Kendisinden sonraki tüm "organize kötülük"lere emsal olmuş, zorbalara cesaret vermiş bir cürüm hareketiydi 27 Mayıs Darbelerin, darbe hayallerinin, zoru araç bilenlerin emsali idi.Bedenlerin fani, fikirlerin baki olduğunu unuttular. Demokrasiyi yargıladılar, demokratları idama yolladılar ama demokrasi fikrini alt etmeyi hamdolsun başaramadılar." diye konuştu.