Afyon haber Postası: AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezen mesajında, “Mondros Barış Antlaşması’ndan (Aralık-1918) hemen sonra İngiliz, Fransız ve İtalyan birlikleri yer yer Osmanlı topraklarına girdiler. Bu arada, 16 Nisan 1919’da Fransızlar Afyonkarahisar istasyonuna yerleşti. 21 Mayıs 1919’da iki subay ve 262 erden meydana gelen bir İtalyan birliği de Afyonkarahisar’a geldi. Bu birlikler, 17 Mart 1920’de buradan çekilerek yerlerini Yunanlılara bıraktılar” dedi.

“Mevziler tek tek ele geçirildi”

“Her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanmış şehrimiz için kurtuluş planları Akşehir’de yapıldı ve daha sonra Şuhut ilçemize gelindi” diyen Sezen şu ifadelere yer verdi; Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice hazırladıkları Büyük Taarruz planları 26 Ağustos 1922 tarihinde saat 05.30′da top ateşiyle başladı. Afyonkarahisar’daki bin 874 rakımlı Kocatepe’den çıkan Türk orduları, Yunan mevzilerine, büyük bir insan üstü güçle atılarak saldırıya geçti. Mevziler tek tek ele geçirilerek Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı destanını yazdırdı.

“Destansı zaferler 98 yıl önce Büyük Taarruzla taçlandı”

Sezen, “Büyük Taarruz, 1071’den bugüne bu topraklarda yaşayan aziz milletimizin bağımsızlığa, dirilişe, dik duruşa ne derece önem verdiğinin bir örneğidir. 25 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu kapılarının Türklere açılmasıyla başlayan destansı zaferler, 98 yıl önce Kocatepe’den başlayan emperyalistlere karşı 26 Ağustos’taki Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Türk Ordusunun vermiş olduğu Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Bu aziz millet hiçbir zaman hürriyetine, özgürlüğüne, vatanına, bayrağına ve inancına karşı yapılan saldırılara duyarsız kalmamıştır” ifadelerine yer verdi.

“Muhalifler ABD’nin ülkemizi manda ve himaye altına alma istemesini kabul etmiştir”

Sezen mesajında şu ifadelere yer verdi; Bugün aynı emperyal güçler tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi içimizdeki hainlere karşı ‘darbe ile başaramadık, dostlarımızla devireceğiz’ diyerek içimizdeki bizden görünen muhaliflere çağrı yapmış, ülkemizi manda ve himayesi altına alma mesajı vermiştir. Ancak muhalifler buna karşı sessizliğe bürünüp ABD’lilerin ülkemizi manda ve himayesi altına almak istemelerini kabullenmişlerdir. Ülkemiz yıllar sonra üzerindeki ölü toprağını atarak Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerle yeni bir çağ atlamış ancak dış güçlerin Türkiye'de kurduğu manda koalisyonu bunalıma girmiştir ve kaybetmeye mahkumdur. Bugün de 98 yıl önce olduğu gibi birçok cephe de ve en önemlisi de içeride kutlu davamız için verdiğimiz milli mücadelemizde yeni bir zafere daha ulaşacağız.