DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, İl Seçim İşleri Başkanımız Selçuk Altıntuğ , İl Kadın Politikaları Başkanımız Ayşen Deniz , Merkez ilçe Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Arslan ve Kurumsal iletişim Başkanımız Nevzat Arslan dan oluşan heyet, merkez Kasımpaşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Tugan ve Dairecep Mahallesi Muhtarı Ömer Ortaç’ı ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında partiden yapılan açıklama özetle şöyle:

BÜYÜK ÇOĞUNLUK MAHALLESİNİ TERK EDİYOR

Kasımpaşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Tugan ile görüştük. Kendisinin anlattıkları şöyle: "Mahallelerinde belirsizliğin devam ettiğini, artık büyük bir çoğunluğun mahallelerini terk etmek durumda kaldı."

KENTSEL DÖNÜŞÜM DURDU

Dairecep Mahallesi Muhtarı Ömer Ortaç ile görüştük. Kendisi bize şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm çalışmalarının şu an için durduğunu fakat belirsizliğin ve mağduriyetin devam ettiğini belirterek mahallerini terk eden aileler dışında ekonomik sıkıntılar nedeniyle mahallede yaşamaya devam eden ailelerin zor durumda olduklarını iletti."

VATANDAŞ DOĞALGAZ İSTİYOR

Afyonkarahisar Belediyesinden doğalgaz kurulumu için müracaatların olduğunu fakat belediyeden olumsuz cevap aldıklarını belirten vatandaşlar ise sert geçen kış şartlarında dayanacak güçlerinin kalmadığını, yakacak odun kömür bulamayan mahallelinin akrabalarının bulunduğu mahallelere zorunlu olarak taşındıklarını belirttiler. Afyonkarahisar'ın göbeğinde yaşadıkları mağduriyetlerin görmezden gelindiğini ileten vatandaşlar, kentsel dönüşümün bir nevi rantsal dönüşüm olduğunu düşünüyor.

SAHA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

İl Başkanlığımız tarafından, saha çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğimizi, sorunları yerinde dinleyip raporlayacağımızı ve iktidara geldiğimizde hiç vakit kaybetmeden bu sorunları çözmek için hazır halde olacağımızı belirtmek isteriz. Bu kapsamda açıklamış olduğumuz Eylem Planlarımızı halkımıza bizzat yerinde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan'ın her durumda dile getirdiği gibi, "Dürüst ve Ehil Kadrolarla" bu sorunların giderilmesi için canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda bizleri oldukça misafirperver şekilde ağırladıkları için her iki mahalle muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.