Kongre divanı, Selçuk Altıntuğ‘un başkanlığında Merter Gönen, Ahmet Çakar, Turgut Fehmi Tunçay’dan oluşturuldu.  Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra, faaliyet raporu, Gelir Gider raporlarının okunması ile devam etti. 

EMİRDAĞ’DA KÖY KÖY DOLAŞACAĞIZ

Kongrede İlçe Başkanı Adayı Av. Ahmet Hasmercan yaptığı konuşmada, İnşallah Emirdağ ilçemizde hızlı bir şekilde teşkilatlanmalarımızı tamamlayarak köy köy mahalle mahalle gece gündüz demeden çalışacağız. DEVA Kadrolarımın az zamanda çok fazla işlere imza atacak” dedi. 

"TARIMIN DEVA’SI OLACAĞIZ”

Kongrede konuşma yapan İl Başkanı Kadir Daylık,“Emirdağ ilçesinin sorunlarını biliyoruz, tarım ve hayvancılıkta yüksek girdilerle geçimini sağlayan çiftçilerimizin büyük çoğunluğunun göç etmek durumunda kaldığını, yaylalarda sürdürülen altın arama faaliyetlerinin etkileri ile çevre ve su kaynaklarını olumsuz etkilerinin yaşandığını biliyoruz, Emirdağ ilçemizin önemli geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu biliyoruz.  İktidara geldiğimizde inşallah bu sorunların DEVA’sı olacağız.  Seçimlerden hemen sonra ilk 90 gün ve 360 günde neler yapacağımızı konusunda eylem planlarımızı tek tek açıklamaya devam ediyoruz. İlk açıkladığımız eylem planı Tarım ve Hayvancılık üzerine oldu incelemenizi ve takip etmenizi sizlerden rica ediyorum. Türkiye’de Tarımın DEVA’sı olacağımızı buradan sizlere taahhüt ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.