DEVA Partili Kadir Daylık’ın açıklamaları şöyle: 

2 HAFTALIK KAPANMA GEREKLİ DİYORDUK

DEVA Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımızın ortak görüşü, en az 2 haftalık kapanmanın olması gerekli olduğunu söylüyorduk.  Tam kapanma ile ilgili olarak vatandaşlarımızın da bu süreci huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için hükümette bazı önlemleri alması gerekiyor. 

VATANDAŞA DESTEK PAKETİ SUNULMALI

Kapanma kararı ile  beraber vatandaşlarımıza bir destek paketi açıklanması gerekiyordu yapılmadı acilen bu paketin açıklanması gereklidir , bu Türkiye için ülkemiz için gereklidir önemlidir. Bütün dünya süreci böyle yönetiyor, kapanıyor ama aynı zamanda vatandaşına doğrudan destek veriyor. Küçük işletmeler, esnaf, gündelikle geçinenler, bütün vatandaşlarımız 3 hafta boyunca mağdur kalacaklar. Biz hükümetten acilen bir destek paketi açıklamasını bekliyoruz.

HUZURA KAVUŞACAĞIZ

Kapanma ancak destek paketiyle beraber olmalıdır. Tabi ki etkin bir aşılama programıyla beraber kapanma anlamındadır.Salgın nedeniyle yaşadığımız bu zor günleri en kısa zamanda arkamızda bırakıp, huzura kavuşacağımıza inanıyoruz, ülkemizin ekonomik refaha ulaşıp, yarınlara güvenle bakması DEVA kadroları ile mümkün olacaktır.