DEVA Partili Kadir Daylık’ın açıklamaları şöyle: 

KENDİ ADIMIZLA KENDİ LOGOMUZLA SEÇİME GİRECEĞİZ

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı dolayısı ile düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Ali Özkaya yaptığı konuşmada DEVA Partisinin yükselişine yorum getirerek “ Ali Babacan’ın amacının oy tırtıklamak olarak değerlendirmiştir. DEVA Partisi tek başına kendi şanı ve kendi logosuyla seçimlere girecek olması ve sonrasında gelen bu açıklamalar İktidar yürüyüşümüzün ayak sesleridir. Duymayan kalmasın, DEVA Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır.

DEVA PARTİSİ’NİN YÜKSELİŞİNİ DURDURMAK İSTİYORLAR

Değişen seçim kanunu ile hükûmet yanlısı köşe yazarları, hükümet yanlısı televizyon yorumcuları hep bir ağızdan koro halinde söyledikleri, yeni kurulan partilerin işlerinin zor olduğu, yeni kurulan partilerin üç beş milletvekili ile sınırlı kalacaklarını ve oluşturdukları algı ile DEVA Partisinin yükselişini durdurma oyunlarıdır. Bunu buradan tekrar belirtmek isteriz, Partimizin oy kaygısı yoktur, milletvekili hesapları ile kaybedecek zamanı da yoktur.  Bu ülkede geçim sıkıntısı vardır.  Ali Babacan liderliğinde kurulan Deva Partisi Kendi şanı ile kendi logosu ile seçimlere girecektir ve ilk seçimlerde önemli oranda oy olacaktır. DEVA Partisinin kendine güveni tamdır. Milletimizin de Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisine güveni tamdır. Tekrar ediyoruz, duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı uğurlu olsun. Genel Başkanımız daha öncede belirttiği gibi Türkiye 1’den büyüktür ve Türkiye kazanacaktır. DEVA Partisi damlalarını hiçbir baraj durduramayacaktır.

EYLEM PLANI HAZIRLIYORUZ

DEVA Partisi kuruluşundan bu tarafa iktidar hedefinin üzerine koyarak kararlılıkla çalışmalarına devam etmiştir ve devam etmektedir. İktidara gelir gelmez neler yapacağını kamuoyuna paylaşmaktan çekinmeyen iktidar hedefleri olan tek siyasi partidir. Tekrar ifade etmek isteriz DEVA iktidarının ilk 90 gün ve 360 gününde uygulayacağı eylem planları DEVA Partisi internet sitesinde yayınlanmaktadır. Çalışmış oldukları eylem planları ile hedefleri yüksek olan tek siyasi partidir. Hepimiz günlük hayatını yakından ilgilendiren önemli konularda Demokrasi ve Atılım Partisi’nin iktidarında hangi adımları atacağını maddeler halinde yazılı hale getiren tek siyasi partidir. Bu bilgilere devahazir.devapartisi.org.tr internet sitesinden ulaşılabilir.

İKTİDAR OLMADAN ÇALIŞAN TEK PARTİYİZ

Deva Partisi’nin; ilk 90 gün ve ilk 360 günde acilen neler yapacağının ilki “Tarım Eylem Planımızdır” ikincisi     “ Afet Yönetimi Eylem Planımızdır” üçüncüsü “Sosyal Politikalar Eylem Planımızdır” dördüncüsü “Demokrasiye Geçiş Eylem Planıdır” beşincisi “Yarına Atılım Eylem Planıdır” altıncısı “Ekonomi Eylem Planı” yedincisi “Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planımızdır” şuana kadar yedi tane  tek tek somut vadelerle ve bütçelerle planlanarak hazırlanan ve çalışılan eylem planlarıdır. Toplamda yirmiye yakın eylem planları için çalışmalarına devam etmektedir.

LAF DEĞİŞ İŞ ÜRETİYORUZ

 DEVA Partisi siyaseti laf değil iş üretme siyasetidir. Biz ülkemiz için çalışıyoruz. İktidar olmadan bu denli çalışan tek siyasi partiyiz.  Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Meclis seçimlerinden ardından ülkemizde yönetim süreci başlayacaktır.  Bu zaman diliminde kaybedecek 5 dakika bile zamanımız olmayacaktır. Diğer muhalefet partilerinin de iktidardan uzun süredir uzak durmaları nedeniyle bu konudaki tecrübeleri biraz daha sınırlı olabilir. Ama DEVA Partisi kadroları ve Genel Başkanımızın Ali Babacan’ın diğer partilerden bir farkı edindiği devlet tecrübesidir. Yaptığımız çalışmalar web sitemizde acilen ülkemizin ne kadar sürede somut bir şekilde hızlıca nasıl toparlanacağımızın detaylı çalışmaları anlatılmaktadır. DEVA Partisinin yapmış olduğu bu çalışmalar ülkemiz adına çok önemli gelişmelerdir.  Sahada da vatandaşlara net olarak neler yapacağımızın anlatılması partimiz adına önemli adımlardır. Vatandaşlarımız ekonomik güçlükler çektikleri ortadadır.  İnanılmaz derecede yoksulluk vardır. İnsanların bu ekonomik krizle mücadele edebilmesi zorlaşmıştır. Bizim için acilen neler yapılacağımızın çalışılması çok daha önemlidir. Hukukta neler yapacağınızın söylenmesi hızlıca bu ülkeyi nasıl hukuk devleti haline getireceğimizin söylenmesi çok daha önemlidir. Hukuk devleti demek sadece adalet saraylarına giren insanları ilgilendirmemektedir. Tüm toplumu ilgilendirmektedir.  Ülkemizde 1.6 milyon insanın barınma sorunun yaşandığını görmezden gelemeyiz. Burada hukuk eksikliğinin bir sorunu olduğu ortadadır. Ülkemize maalesef yatırımcı gelmemektedir. Bu nedenle temel olarak yapılması gereken sorunları tespit edip çözüm önerilerinin daha somut bir şekilde dillendirerek, çalışarak kamuoyu ile paylaşmak DEVA Partisinin sorumlulukları arasındadır. DEVA Partisi olarak liyakatlı kadrolarımızla bizler bunu yapmak zorundayız. Topluma karşı bizler şuan bunu yapıyoruz.

YENİ ÜNİVERSİTE YÜKSELEN TÜRKİYE

Toplumsal ihtiyaçlara çözüm bulmak için çalışan  bir partiyiz. Ülkemizdeki siyaset tarihindeki ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin ilk 90 ve 360 günlük eylem planlarımızdan sekizincisi “Yeni Üniversite , Yükselen Türkiye” diyor ve “Yükseköğretim Eylem Planımızı” 10 Mayıs Salı günü açıklıyoruz. Türkiye’nin yolu açık gençlerimizin yarınları umutlu olsun. Bu vesile ile başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.