DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatı mahalle ziyaretlerine devam ederken bir taraftanda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluşuyor. Bu kapsamda Mimarlar Odası Başkanı Ferhun Sümer’i ziyaret eden DEVA Partisi heyeti, parti olarak iktidara gelmeleri durumunda neler yapacakları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık’ın yanı sıra, Selçuk Altıntuğ, Burak Kahvecioğlu, Necmettin Çoban, Nevzat Arslan yer aldı.

EYLEM PLANLARINI PAYLAŞTILAR

Ziyaret hakkında yazılı bir değerlendirme yayımlayan DEVA Partili Kadir Daylık, Ferhun Sümer ile Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem planlarını ve dokuzuncusu açıklanan eylem planlarından Çevre Sağlığı ve İklim Değişikliği eylem planını paylaştıklarını söyledi.

Daylık, yaz aylarına geldiğimiz şu günlerde ilimizde ve ülkemiz coğrafyasında yaşanan Sel felaketleri ve iklim değişiklikleri üzerine doğal afetlere hazırlıklı yakalanmak adına partilerinin çalışmalarından da bahsetti.

Daylık’ın açıklamaları şöyle:

ÇEVRE ÖN PLANDA

Çevre ve İklim değişikliği eylem planımız ülkemize, çağımızın en büyük küresel krizine karşı bir yön kazandırma çabasıdır. Bir yaşam ve gezegen savunmasıdır. Gezegenimizi korumayı insanlık, ülkemizde ve şehrimizde yeşil dönüşüme önlük yapmayı ise yaşadığımız yöreye bir sorumluluk kabul eden bir anlayışla çalışıyoruz. Kirliliğin küresel iklim değişikliliğini tetiklediği bir zamanda yaşadığımızın farkındayız. Bu nedenle ülkemizde çevre kirliliği , hava kirliliği , su kirliliğiyle, plastik kirliliği ile mücadeleyi ön sıralara koyuyoruz. Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek zamanının geldiğini düşünüyoruz. Dünyanın yeşil mutabakatı konuştuğu bir evredeyiz. Enerji ulaşım sanayi tarım ve diğer pek çok alanda sektör bazlı yenilikler tüm dünyanın gündeminde. Bizde şehrimizi üretim süreçlerinde yapacağımız yeşil yeniliklerle beraber sürdürülebilir büyüme hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Ülkemizin küresel iklim değişikliğine karşı uluslararası çapta öncü adımlar atan büyük ekonomiler arasına girmesini amaçlıyoruz.

AFYON ESKİSİ GİBİ ŞEBEKE SUYUNU İÇEBİLECEK

Örneğin Bu konuda şehrimiz artık eskiden olduğu gibi musluk suyunu içilebilir hale getirmek neden mümkün olmasın. Şehir şebeke suyunu ileri arıtma tesisleri aracılığı ile kademeli olarak içilebilir hale getirmek DEVA Partisi iktidarında mümkün olacaktır. Şehrimizin insanı vatandaşı hiç endişe etmesin bu tür yeniliklerin mimarı DEVA Partisi olacaktır.