Yeni açıklanan asgari ücret konusunda konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, “Son yılların en yüksek asgari ücret tutarının aslında geçmişte uygulanan zamlara karşı azda olsa geçmişin telafisi niteliğindedir. Bu artışın hemen ardından Ocak ayından itibaren artan enflasyon ile erimeye devam edecektir. Maalesef yüksek maaş değil, alım gücü yüksek maaş daha değerlidir.

İŞ DÜNYASI ZORLANACAK

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın çalışanların enflasyon karşında eriyen maaşları azda olsa telafi edeceğine değinen Daylık, “Yeni asgari ücret tarifesi çalışanlarımıza işverenlerimize hayırlı uğurlu olsun fakat maalesef ülkemizde herkesin asgari ücretle çalışmıyor, asıl önemli olan bu artış oranı ile doğru oranda artışı olması gereken ustabaşı, kıdemli  çalışanlar, beyaz yakalı olarak tabir ettiğimiz çalışanlar bu çalışanların ücretleri nasıl ayarlanacağı konusudur. Artan döviz ile birlikte yerinde durmayan hammadde artışlarında sanayici işveren bu duruma ne diyecek nasıl bir yöntem izleyecektir. İş dünyası maalesef çok zorlanacak şu anda hükümet gelir vergisi ve damga vergisi desteği ile destek oldu fakat bu desteğin yeterli olmadığını düşünüyorum”

ALIM GÜCÜ AZALDI

2022 yılında uygulanacak olan asgari ücretin geçtiğimiz seneye göre alım gücünü artırmak yerine alım gücü maalesef azalmıştır. Örnek vermek gerekirse artan ekmek fiyatları karşısında saatlerce kuyrukta bekleyen ve sinirinden ağlayan büyüklerimiz var. Geçen sene bir asgari ücretli Afyon da 450 adet ev ekmeği yani köy ekmeği alırken yeni asgari ücret ile 290 tane ev ekmeği alabilecek. Artan enflasyon oranları ile değerlendirdiğimizde alım gücünün ne kadar azaldığını görmemek mümkün değil. Hükümetin çözmesi gereken en acil sorun enflasyonun yükselişine dur demek olmalıdır.  

KEREM ALTUN GELİYOR

Deva Partisi Afyonkarahisar il teşkilatı olarak partimizin hükümete gelir gelmez ekonomiye DEVA olacağını biliyor ve bu azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’de hele bu zamanda ekonomi denildiğinde cümlenin Ali Babacan ile başladığını ve Ali Babacan ile bittiğini biliyoruz, kendimize olan bu güven ile çalışmalarıma ara vermeden devam ediyoruz. Çalışmalarımıza güç katmak için Pazartesi günü ilimize Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun Bey  ziyaret edecek ve bazı temaslarda bulunacaktır.