İşte Daylık’ın açıklamaları: 

Yeni yılın devamı niteliğindeki Koronavirüs salgını,  pandemi şartları ülkemizde de zorunlu harcama ihtiyaçlarıda  beraberinde getirmeye devam ediyor. Hijyen kuralları için dezenfekten malzemeleri, maske,   ve takviye vitaminler arık zorunlu ihtiyaç kalemleri arasında yerini aldı. Emeklilerimiz,  memurlarımız ve sabit  gelirle ay sonunu getirme mücadelesi verenGçalışanlarımız bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Salgın nedeniyle ortaya çıkan ek masraflarG ve çarşı-pazardaki yüksek enflasyon nedeni ile geçim koşulları giderek zorlaşan sabit gelirli vatandaşlarımıza yapılan maaş artış oranı  DEVA partimizce yeterli görülmemektedir.Emekli ve memurlara yapılan maaş artış oranları  açıklanan enflasyon verileriyle beraber  yılın ilk yarısı için yüzde 7, 4 oranında,  bu zammın 4, 4 puanlık kısmı ise geçen yılın ikinci altı ayında doğan enflasyon farkından kaynaklı olduğunun altı çizmek istiyoruz. Diğer taraftan Bağ-Kur ve işçi emeklilerinin maaşları ise bu yılın ilk altı ayı için yüzde 8, 4 oranında artırıldı.Ayrıca belirtelim,  Bağ-kur Primleri artış oranıda yüzde 20.6 olarak düzenlendi. Yeni yılda köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Yüksek maaş değil,  alım gücü yüksek maaş önemlidir.’

TÜİK’in  verilerine göre,  tüketici fiyatları artışının yüzde 14, 6,  gıda enflasyonun ise yüzde 20, 6 olduğu bir ortamda,  memur ve emekli maaşlarına yapılan bu artışların çok yetersiz olduğu, alım gücüne orantılı olarak düzenlenmesi ve artırılması gereken maaşların artırılan bu oranlar karşısında alım gücünün azaldığı anlamı çıkmaktadır. 

2021 Yılında Çalışanların üzerindeki vergi yükü ağırlaşacak’

Örtülü vergi artışları yoluyla da çalışanların gelirlerini satın alma güçlerini eriyor. 2021 yılı için gelir vergisi dilimleri yüzde 8, 1-9, 1 aralığında artırılmıştır. Bu,  2021 yılı içinde çalışanların daha hızlı biçiminde yüksek vergi oranlarına tabi olmalarına yol açılması ve çalışanların üzerindeki efektif vergi yükünün ağırlaşması olacaktır.