Babacan, Afyonkarahisar’da şunları söyledi: 

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Sadece sorunlar teşhis etmekle yetinmiyoruz. Her alanla alakalı çözüm üretiyoruz. Siyasetin bir laf üretme birde iş üretme kısmı vardır. Biz neyi nasıl yapacağımızı vatandaşımızla paylaşıyoruz. Uygulanabilir ayağı yere basan eylem planlarımızı vatandaşımızla paylaşıyoruz. Bizde boşa atıp tutmak yok. Bol keseden atmakta yok. Politika başkanlı

İLK DOKSAN GÜNDE YAPACAKLARIMIZ BELLİ

Seçimlerden sonra kurulacak olan ilk hükümetin ilk 90 gün içerisinde yapacakları noktasında yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. Eylem planlarımızda yapacaklarımızı tarım noktasında açıklamaya başladık. İlk adımı toprağa atmaya başladık. Yaklaşık 20 alanda böyle eylem planları açıklayacağız. Tarım bunların ilkiydi. Sosyal destekler, eğitim, sağlık, dijital dönüşüm, yargı hukuk aklınıza gelen her alanda. Seçimden sonra kurulacak ilk hükümette yapılacakları belirledik. 

ÇİFTÇİYE ÖTV’Yİ İADE EDECEĞİZ

Çiftçinin kullandığı mazotun ÖTV’sini olduğu gibi iade ediyoruz. Hayvancılıkla uğraşanlara yüzde 50 yem desteği veriyoruz. Elektirik desteği veriyoruz. Çiftçinin kredi borçlarını faizsiz olarak iki yıl erteliyoruz. İlk taksit iki yıl sonra başlayacak. Bunları ilk 90 günde çözeceğiz. 

Koltuk peşine düşenlerden değiliz. Bize halkımız görev verdiği an ne yapacağımızı biliyoruz.

GENÇLER YURT DIŞINDA YAŞAMAK İSTİYOR

Bu kötü yönetim gençlerimizi öyle bir yere getirdiki gençler ya büyükşehire yerleşmek istiyor ya da yurt dışında yaşamak istiyor. Kendilerine doğdukları şehirde bir hayat planlamıyor bu ülkenin gençleri. Çünkü gençlerimiz işsiz. Üniversiteye başlıyor ben iş bulamayacağım diyor. Hükümet ne yapıyor? Sayın cumhurbaşkanı ne yapıyor? Kendisi her fırsat bulduğunda gençleri evlenmeye çağırıyor. Evlenin diyor. Lafa gelince gençlere nasihatta bulunuyorsunuz da siz gençlerin ailelerinden aldığı harçlıklarla geçimini sürdürdüğünü görmüyor musunuz? Çalışma hayatına giren gençlerin çok düşük ücretlerle geçindiğini görmüyor musunuz? 

SİZ EKONOMİNİN ÇARKLARINI BOZDUNUZ

Siz ekonomin çarklarını bozduğunuz için gençler bu durumda. Her dört gençten biri evde. Gece yaşayan gündüz uyuyan bir nesil yetişti. Cumhurbaşkanına seslenmeye devam ediyorum. Gençler odalarından çıkamıyor. Gençler korkuyor umutsuz. Sorumluluğu hiç başka yerlerde aramayın. Bakanları ortadan kaybederek siz sorumluluktan kaçamazsınız. Tek imzayla her şeyi halledeyim dedi. Tek yetkili olayım istedi. Ama tek yetkiliyseniz, tek sorumlu olduğunuzuda kabul etmek zorundasınız. Öyle yağma yok. Problem çıktığında bakanı görevden al. 

BEREKET VE BOLLUK AKACAK

Deva iktidarında fakirlik değil, yoksulluk değil, bereket akacak bolluk akacak. Şu anda rahmet yağıyor. Deva iktidarında dürüst ve işin ehli kadrolarla kabustan uyanır gibi memleket aydınlığa uyanacak. Biz hazırız. Türkiye’nin Devası hazır. Biz halkımızla iç içeyiz. Gerçek gündemden hiç bir zaman şaşmayacağız. Bu ülkenin tek umudu olduğumuzu bilerek çalışmaya gayret edeceğiz.