Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi;

“Türkiye’nin, Afyonkarahisar’ın ve milletimizin bugün ciddi problemleri olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin eğitimde, adalette, ekonomide, dış ve iç politikada pek çok sorunu var. En önemlisi devletin işleyişiyle ilgili sorunlar var. Devletin kurumları ve kurumsallığı açısından önemli sorunları var.
Ülkeyi yönetenler bu sorunları ve sebepleri anlamaktan uzaklar. Anlamak ve çözmek için gerekli çabayı da ortaya koyamıyorlar. Halbuki bu sorunları çözmenin yolu, farklı fikirlere sahip insanların uyum içinde bir arada çözüm aramasından ve üretmesinden geçiyor.

Ne yazık ki, birileri ülkemizin rahat bir nefes almasını ve toplumsal kutuplaşmanın son bulmasını istemiyor.
Çünkü kutuplaşmadan nemalanıyor, bu iklimi oluşturarak ayakta kalabiliyorlar.
"Kin, kimleri besliyor?" ve "Kimler, kini besliyor?" sorularının cevabı, bu kişileri çok net açığa çıkarmaktadır.

Türkiye, ne yazık ki kötü yönetimin kötü sonuçlarını yaşıyor.
İşte böylesi bir ortamda;
-Biz sadece "birilerine karşı olduğumuz" için değil, "Türkiye’nin yanında olduğumuz" için toplumun bütn kesimleriyle görüşüyoruz.
-Biz, “birileri gitsin de ne olursa olsun” dediğimiz için değil “Ne olursa olsun Türkiye’yi sorunlarından kurtaracağız” dediğimiz için bir aradayız.
-Biz sadece "birilerini yenmenin ve seçim kazanmanın" değil, "Türkiye’yi krizlerden ve kötü yönetimden kurtarmanın" derdindeyiz.

Şimdi, “İktidarı kaybedersek ne olacak?” korkusuna kapılanlar bizi eski Türkiye’yi geri getirmekle suçluyorlar.
Biz eski Türkiye’yi geri getirmenin değil “Yeniden Büyük Türkiye ve Yaşanabilir bir Türkiye”yi kurmanın gayretindeyiz.
Ve öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek!
Öyle bir Türkiye inşa edeceğiz ki, her bir vatandaşımız kazanacak, bu topraklar üzerinde herkes mutlu, huzurlu ve insanca bir yaşam sürecek!
 
Değerlerimizin içini boşaltanlar kimlerse, baklava ve tostun içini boşaltanlar da onlardır.

Fakat az kaldı, biliyoruz; çok sıkıldınız, yoruldunuz ve bunaldınız. Ama hep birlikte bu kötü gidişata artık son verecek; ülkemize rahat bir nefes aldıracağız. Saadet Partisi, bunun teminatıdır.
TBMM'nin gücünün kalmadığı, bakanlıkların dahi yönetim iradesinde etkisinin bulunmadığı ve sadece iki kişinin kapalı kapılar ardında görüşüp, bu görüşmeye göre bakanların ve politikaların değiştiği bu yönetim sistemini değiştireceğiz!” diye konuştu.