Hafta sonu Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde yapılan yerel seçim sonuçlarına değinen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Belediye başkanlığını seçimini 1021 oy ile Cumhur ittifakı adayımız Erol Karabacak kazanmıştır” dedi. Başkan Kocacan, “Yoğun bir haftayı geride bıraktık. 2012 yılında belde vasfını kaybeden Güney Beldemizde Cumhur İttifakının girişimleri ile yeniden belediye başkanlığı seçimlerini sağladık. 6 Haziran’da yapılan seçimlere Cumhur İttifakı adayımız Erol Karabacak ile girdik. 8 adayın yarıştığı seçimlerde Cumhur İttifakı adayımız Erol Karabacak % 63.6 ile yani 1021 oyla belediye başkanlığı seçimlerini kazanmıştır. Bu vesileyle belediye başkanlığını kazanan adayımız Erol Karabacak'ı da bir kez daha tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Seçimlerin Güney Beldesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

“Erken seçim diyenlere Güneyliler sandıkta cevabı verdi”

Erken seçim söylemleri yapan muhalefet partilerine de seslenen Başkan Kocacan, Güney halkının millet ittifakına sandıkta gereken cevabı verdiğini belirtti. Başkan Kocacan, “1830 seçmenin bulunduğu Güney Beldesinde 1704 seçmen sandık başına gitti. Seçim sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı - Erol Karabacak 1021 oy, BBP 504 oy, CHP 29 oy, İP 23 oy, SP 4 oy, Gelecek Partisi 17 oy, Yeniden Refah 7 oy almıştır. Sandık sonuçlarına baktığımızda Cumhur İttifakı, Millet İttifakına 14 kattan fazla fark atmıştır. Erken seçim söylemlerinde bulunanlarda sandıkta en iyi cevabı almıştır. Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyinde grup toplantısında, ‘Türkiye’nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir. Cumhur, geleceğine sahip çıkacaktır. Cumhur, tarihi haklarına sahip çıkacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak diyoruz. Cumhur İttifakı milletimizin hizmetkârı, büyük Türkiye’nin de mimarıdır. Cumhur İttifakı pazarlık değil milletin nazarlık ittifakıdır. Her şey Türkiye içindir.’ İfadelerinde bulunmuştur. Cumhur ittifakı adayımız Erol Karabacak’a oy veren Güneylilere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Belediyelerimize araçlarını teslim ettik”

Geçtiğimiz haftasonu MHP’li belediyelere araç desteği sağladıklarını belirten Başkan Kocacan, MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Kocacan, “Belediye başkanlarımız üretken belediyecilik anlayışı ile kendi bölgelerinde vatandaşlara vermiş olduğu sözleri yerine getirme adına şimdiye kadar önemli çalışmalar gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz hafta belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Beyyazı ve Fethibey belediyelerine İl Başkanlığımızın girişimleri ve Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın destekleri ile araç desteği sağladık. Beyyazı belediyemize vidanjör ve çöp kamyonu, Fethibey belediyemize ise itfaiye ve çöp kamyonu kazandırdık. Daha sonra Çayırbağ, Sülün ve Güney beldesine geçerek seçim çalışmasında bulunduk. Ertesi gün ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Afyonkarahisar’daki programlarına katıldık” dedi.