AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi toplantısı hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Fuar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Genel Merkez Koordinatörü Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar eski Milletvekili Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Halil Ürün, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve çok sayıda partili katıldı.

“UYUM İÇERİSİNDE 3 YILI GERİDE BIRAKTIK”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban görevinde üç yılı geride bıraktığını söyleyerek, “Allah’a çok şükür her geçen anı daha güzel günlere doğru hem merkezi hükümetle hem Belediyelerde hem de Özel İdare hizmetlerinde yaşıyoruz. İl Özel İdaresi denilince aklımıza köylerimiz geliyor. Köylerimizin su, kanalizasyon gibi problemleri planlama ve programlama açısından bizim görevimizdir. Biz İl Özel İdaresi olarak aynı zamanda il genelinde gençlik, spor, kültür, turizm hizmetlerine, sosyal faaliyetlere, milli eğitimde ilkokul, anaokul, ortaokul hizmetlerine ve bunların planlamasına bakıyoruz. İl Genel Meclisi olarak toplam 50 üyeden 36’sı AK Partili, 8 üyemizde MHP’li olmak üzere elhamdülillah uyum içerisinde üç yılımızı geride bıraktık. İlçelerden gelen arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu eski İlçe Başkanı, eski İlçe Kadın Kolları Başkanı ya da eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı büyük bir kısmıda teşkilat başkanı arkadaşlarımızdır. Bu avantajla ilçelerimizden gelen talepleri oturup konuşup karara bağlanmasında bunun çok büyük artılarını görüyoruz.

“İKİ KÖYÜMÜZ HARİÇ 420 KÖYÜMÜZDE SU SORUNU YAŞAMADIK”
Çoban, “Geçtiğimiz üç yıl bu kuraklığı yaşadık. Defalarca sondaj yapılmasına rağmen su bulunamayan bir iki köyümüz hariç 420 köyün tamamında bir su sorunu olmasına elimizden geldiğince fırsat vermedik. Bir yerde su kanalizasyonda bir problem varsa, bizim buna mazeret üretme lüksümüz, hakkımız yoktur. Çünkü su ihtiyaçların zirvesinde olan yani en temel ihtiyaçtır. 2022 yılında da inşallah bu doğrultuda ki planlamamızı da aynı şekilde devam ettireceğiz. Su kaynaklarının niye kuruduğunu araştırdık. Dazkırı-Başmakçı-Evciler bölgesinde yer altı hareketli olduğu için küçük depremlerde son 3 yılda su kanalları ve yataklarının başka yere geçtiğine şahit oluyoruz. Gerekli tedbirler alınıyor, sağ olsunlar İl Özel İdaresinin çalışkan tecrübeli elemanları hemen tedbir alıyorlar. Zamanında köy muhtarlarınca su paralarının toplanıp EDAŞ’a ödenmemesi kaynaklı problemler vardır. Her hizmetin bir karşılığı var. Köylerimizde su ücretleri yüksek değildir” dedi.