CHP İl Başkanı, Afyon Postası canlı yayınında Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. Görgöz, özetle şunları söyledi: 

EKONOMİ MASASI TOPLANTISI YORUMU

CHP’nin Ekonomi Masası Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak Başkanlığında 12 milletvekilimizle buradaydı. Şöyle bir durum var. CHP’ye iş dünyasından önyargılı bir bakış var. Yıllardan beri biz bunu görüyoruz. CHP, bu şehirde istihdam sağlayan iş adamlarınında yanında. Biz bunu anlatmak için bir araya geldik. Bu toplantılarda CHP iktidarında neler yapacağımızı anlattık. Kendilerinin önerilerini ve eleştirilerini aldık. Çok verimli geçti. Biz bu ziyaretlere Afyon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan başladık. Çok değerli sorular yöneltildi. Çok verimli geçti. Daha sonra Ziraat Odası ve akabinde Esnaf Odaları Birliği Başkanlığında ve son olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamalarımızla buluştuk. Akşam 19 gibi toplantımız bitti. Artık CHP’nin her yerde olduğunu gösterdik. 

YORGUN BİR İKTİDAR VAR

20 yıllık gerçekten yorgun bir iktidarla Türkiye başlasa kalmış durumda. Şu anda çok büyük sıkıntılar var. Buradan en fazla etkilenen iş adamlarımız, esnafımız, çiftçimizdir. İhracatı artan bir Ticaret Odamız var, iş insanlarımız var, buna rağmen sıkıntı yaşıyoruz. Çok büyük sorunlar var. Siz bir yere yatırım yapmak istiyorsunuz, paranızda var, destekte istemiyorsunuz ama önünüze bir çok engel çıkarılıyor. Sıkıntılar had safhada. İnsanlar bu durumda arayış içerisinde. CHP olarak, biz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışmaları halkta karşılık buluyor.

HELALLEŞME ÇAĞRISINA KATILIYORUM

CHP İl Başkanlığı’na geldiğimizde AKP İl Başkanlığı’na gittik. MHP’den yanıt gelmedi onun dışında bütün partileri dolaştık. Bu barışın uygulanmasıdır. Gelir gelmez bunu yaptık. Hepimiz partilerimizin iktidara gelmesi için sahada çalışan amatör siyasetçileriz. Sayın Genel Başkanımızın helalleşme çağrısına katılıyorum. Çok samimi bir çağrıdır. Ülkemizde buna ihtiyacımız var. Bizim hep birlikte oturup helalleşmemiz lazım. Eğer varsa bir haksızlık hukuksuzluk, hesabı sorulmuştur sorulacaktır. Biz geçmişten ders alacağız, ve ileriye gideceğiz. Bunun içinde helalleşmeye ihtiyaç var. Yoksa sürekli kadının başörtüsü üzerinden, imam hatipler konusu, öteki beriki, biz bunları çok önceden aştık. Ülkemizdeki başörtüsü sorununu ortadan kaldıran sayın genel başkanımızdır. Bütün yaptığı çağrılarla bunu başaran bizim genel başkanımızdır. Bunlara takılmıyoruz. Bunlar geride kalmıştır. Elbette helalleşeceğiz. Bu ülkede hep birlikte kardeşçe yaşayacağız. Buna ihtiyacımız var. 

AVRASYA’NIN ANKETİNDE CHP BİRİNCİ PARTİ

Şu anda Afyon ile ilgili bir veri yok. Avrasya şirketinden Kemal Bey’den Afyon anketini istedim. Geldiğinde paylaşacağım. Partimiz yavaş yavaş yükseliyor. AKP eriyor, bütün oylar bize gelmiyor. Bunu görüyoruz. İYİ Parti’ye de gidiyor, DEVA’ya Gelecek’e, Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti’ye gidiyor. İnsanların büyük bir kesimi konuşamıyor. Korkuyor. Sandıkta insanlarımızın gerekli yanıtı verecek.